Sato Honda'nın Aguri'yi Desteklemesini İstiyor

yazar:

kategori:

Takuma Sato, bu hafta içerisinde yapılacak olan önemli toplantı öncesinde Honda yetkililerinden Super Aguri’ye Formula 1’de devam etmesi için son bir şans daha vermesini istedi.

Super Aguri yarışmaya devam etmek için mücadele veriyor ve Honda yetkilileri Alman Weigl Group’un yaptığı teklifi önümüzdeki 48 saat içerisinde inceleyecek ve son kararını verecek.

Super Aguri tırlarının Nick Fry’ın girişimi ile İstanbul’da padok alanına alınmasının ardından Takum Sato, Honda’dan tam destek istedi.

Sato "Açıkçası Honda her zaman Super Aguri takımının merkezinde yer aldı. Her zaman çok yakın çalıştık ve Dubai şirketinin son anda olumsuz cevap vermesi nedeniyle zor durumda olduğunu düşünüyorum ancak umuyorumki mücadele ruhu devam eder ve takıma yeni yatırımcılar bulması için biraz daha zaman verir."

"Son 2 yılda küçük takım olarak ne kadar etkili olabileceğimizi gösterdik ve şans ve destek verilirse yine rekabetçi olabiliriz."

"Şu anda Honda’nın desteğine her zamandan daha fazla ihtiyacımız var ve tekliften memnun olmalarını diliyorum. Honda "Yarış Ruhu" ile ünlü ve umarım bu kaybolmaz." dedi.

Sato, Aguri’nin geleceğinin şüphe altında olduğunu kabul etti ancak Weigl tarafından yapılan teklifin ciddi ve iyi olduğunu söyledi.

Sato "Weigl ile İspanya’da görüştüm ve zor durumdaki takımı almak için çok tutkulular. Mücadeleden korkmuş görünmüyorlar ve bunun bizim felsefemize uyduğunu söyleyebilirim ve takıma mükemmel partner olabilirler." dedi.


Yorumlar

  1. eskiden bu türden acı haberlere daha sık rastlardık, prost – arrows – jordan. bence bu seviyedeki takımlar için F1 de yarışmak tek gaye olmamalı. GP2 ya da A1'de düşünmeliler. fakat Takuma Sato gibi bi değeri kaybetmek te acı olacak. yeni yetmeler onu her ne kadar sakar olarak tanısa da 2004 te iyi otomobil verildiği zaman ne yapabileceği göstermiş bir pilot. onun adına üzülüyorum 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir