Button Patladı: "Bana Artık Lewis'i Sormayın"

yazar:

kategori:

Bir kere daha Jenson Button, iyi bir sezon geçirmesine rağmen takım arkadaşı Lewis Hamilton ile ilgili sorularla karşılaştı.

Takım arkadaşının Massa ile arasındaki son tartışma sorulunda Button: “Hiç bir halt söylemeyeceğim”

“Benimle benim hakkımda bir söyleşi yapmak istiyorsanız sorun yok. Ama yine Lewis hakkında sorulara cevap vermek istemiyorum. Kafamı ütülüyor”

Button, 2009’da Brawn GP ile şampiyon olduktan sonra cesur bir hareketle adeta Hamilton’un kümesi olarak nitelenen McLaren’e geçmiş ve bu hamlesiyle eleştiriler almıştı.

Button: “Buraya geldiğimde istediğim meydan okuma buydu. Lewis ile kıyasla nerede olduğumu görmek istedim.”

Öte yandan İngiliz pilot, şampiyonayı 2. bitirmenin kendisi için sadece bir anlamı olduğunu ifade etti.

Button: “Bu şampiyonayı 2. tamamlamanın bir anlamı olabilir: Sadece daha iyi bir araçtaki Vettel beni yenmiş olacak.”


Yorumlar

  1. Hamilton kötü bir sezon geçiriyor. Hamilton (belkide) fanı olarakta buttonı tebrik ediyorum. Kendisinden bekleneninden fazlasını verdi. Geçen sene pekte iyi degildi ama. Button içinde hamilton içinde iyi oldu. Button daha fazla kendine güvenmeye başladı. Hamilton biraz daha olgunlaşmaya başladı. Button ögrenecek bazı şeyleri şüphesiz. Vettele hiç bir şey diyemem. Biraz baskıyı kaldıramayacagından emin olabilirsiniz. Seneye biraz zorlayabilirisek redbull'u vettel büyük düşüş yaşayacak.

  2. sende redbul içtin herhalde.ne yazdığın belli değil.

  3. yahu alonsonun aracı yavaş olabilir ama jensonun takım arkadaşı lewis ferraride massanın sıfır .çektiğini unutmayıjn tifosiler

  4. nebuchadnezzar ne demek Button havalara girmeye başlamış bile.Yatsın kalksın Martine dua etsin.Dennis olsaydı button bu durumda olmazdı. bu nasıl bir bakış açısıdır yaaa dennis e kuyruk acın olduğu belli eee tabi kendi pilotun eşit şartlar altında lewise yenildi sen önce o kendi pilotuna bak kazandığı son 6 yarışın 4 ü beleş bir pilot bu kadar mı beleşçi olur

  5.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    Button: "Bu şampiyonayı 2. tamamlamanın bir anlamı olabilir: Sadece daha iyi bir araçtaki Vettel beni yenmiş olacak."

    bu cümle tüm takım ve hami fanlarına geliyor sanırım.

    haksızda değil hani 24 saniye aynı araç ile farkı bile rahatça yapıyor adam.

  6. Michael Schumacherin sürüş tarzının yıllardır çok agresif oldugu söylenir ve ben de böyle oldugunu düşünüyorum.ama Schumacher bu sezon içerisinde lastiklerini korumayı ögrendi.yetenek demek sadece agresif hızlı olmak değildir.günün şartlarına kendini hazırlayabilmektir.Çok yetenekli oldugu söylenen Hamilton(aksini iddia etmiyorum)yeteneğini göstersin ve pirelli lastiklerini nasıl verimli kullanıcagını ögrensin.Keza Webber de.

  7. keyser soze avatarı

    Bugünlerde Vettel'in başarılarını sadece araca bağlayanlar bir zamanlar da (2009 yılında) Button için aynı şeyleri söylüyorlardı. Button McLaren' e geçerek ciddi bir meydan okudu ve bence gayet de başarılı oldu.Hem geçen sene hem de bu sene kesinlikle Hamilton'a karşı ezilmedi.Button da ilk galibiyetini gayet mütevazi bir araçla kazanmıştı.Son iki senedir yaptığı en ciddi hata (direk aklıma gelen) 2011 Kanada'da Hamilton'a çarpmasıydı ki o yarıştaki muhteşem geri dönüşüyle bunu fazlasıyla telafi etti.Başarılarının bu kadar önemsenmemesi sonunda kendisini kızdırmış olabilir ki gayet haklı buluyorum.

  8. Scuderia Ferrari  avatarı
    Scuderia Ferrari

    Arkadaşım peki bunu alonso-massa ikilisi içinde düşünüyor musun merak ettim?

  9. Dün söyledim, bugün söylüyorum, 10 sene sonra da söyleyeceğim.

    Durumu bu hale getiren şey çabuk aşınan ve iyi bakılması gereken Pirelli lastikleridir. Vettel-Webber arasındaki ve Button-Hamilton arasındaki farklar bence tamamen Pirelli lastiklerinden kaynaklıdır.

    Agresif süren pilot kaybediyorsa, Ayrton Senna bile şu anki lastiklerle eskisi kadar iyi olamayacaktır. (Anmadan edemeyeceğim, burada olsaydı da görseydik)

  10. Buttonun sonuna kadar hakkıdır bu ikincilik bunun için tebrik ederim bu seneki Canada galibiyeti asla unutulamaz altın harflerle F1 tarihine yazılmıştır şimdiden. Sonuç olarak Vettel hariç herkesi yenmiştir diğerlerini yenerken Button gigip siz hata yapın ben sizi yeneyim demiyor bileğinin hakkı ile çabası ile yenmiştir helal olsun. Bu takıma gelmeden önce yazık oldu asla baş edemez demiştim ama adam beni ve herkesi şaşırttı.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Button havalara girmeye başlamış bile.Yatsın kalksın Martine dua etsin.Dennis olsaydı button bu durumda olmazdı.Şimdi kendi kendine şöyle diyordur:"Bu muydu öve öve bitiremediğiniz hamiltonunuz".
    İlk geldiği sene hamilton ile ilgili epeyce gözünü korkutmuşlar ki şimdi olayın aslında korkulacak bir tarafı olmadığını anlamış gibi bir havası var.
    hamiltonun asıl sorununu Buttonun performansı olarak niteleyenler var.Johnny Herbert gibi.
    öte yandan bunu nicole bağlayanlar da var.Menejerine bağlayan da var.Yani bahane çok.
    Martin de Herbert gibi düşünmeye başlamış.Button'un performansının hamiltonu rahatsız ettiğini düşünüyor.Rihanna ne düşünüyor acaba merak ettim.

  12. sonuca bak bu sene yendimi yendi (gerçi daha belli değil) kimse nedene bakmaz sonuca bakar

  13. Adam haklı ve yerinde konuşmuş Vebber misali. Hamilton'da o kadar kazaya belaya bulaştı ki Button'la yarıştığı nadir oldu.Azıcıkta gençliğin verdiği delikanlılık patlaması Hamilton'u kötü gösterdi. Shumi'den sonra ençok izlenebilir pilot ama bir de kaza-belaya bulaşmasa izlemesine doyum olmuyor.Ataklar,sollamalar,hız,agresiflik,hırs herşey var.

  14. atak nedir sence ? arkadakinin öndekinin geçme çabası değil midir ? arkadaki atak denemese atak diye bişey tümden olmaz , atak gerçekleşti desek bile saçma zamanda olmazsa atak doğrudan temiz olur . gördüğün gibi atak yiyene bir iş düşmüyor atak düzgün olursa . biçmeye gelen biri gibi atak yapan pilota atak yiyen yol vermek zorunda değil . bu yüzden atak yapayım derken biçen pilotlar duruma göre kasap lakabını almıyor mu zaten ? atak yiyen pilota düşen nedir ? örnekle açıklarsak bahreyn ilk virajda arkadan gelen geçebilecekse iç tarafa dalar, dışta kalan da bakar içte adam var onun üstüne sürmez yapacağı bu kadar atak yiyenlerin .

  15. Schumacher- avatarı

    Çoğunuz yanlış anlamışsınız adamın dediğini.
    Button bence aynı şekilde kendini bozmadan devam etsin Brawn Gp takımından geldikten sonra bence en iyi halini aldı diyebilirim. (Bana göre )

  16. ARKADAŞLAR BU SENE 2 KEZ PİT EKİBİ YÜZÜNDEN YARIŞDIŞI KALDI BOŞ BOŞ KONUŞMAYIN BU AKSİLİKLER OLMASA ALONSODAN ENAZ53 PUAN ÖNCEYDİ HESAPLAYIN İSTESENİZ Bİ KEZ LASTİĞİ YERİNDEN ÇIKTI.
    BİR KEZDE HİDROLIK ARIZASI NEDENİYLE PUAN ALMADI. BUSENE EN İSTİKRARALI 2 PİLOT BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ. SİZ BOŞUNA ALONSO SEN İİ FALAN GEYİKLERİ YAPMAYIN. BU ZİHNİYET BUTTON MC LEAREN E GEÇTİĞİNDEDE LEVİS ONU YİCEK İNTİHAR EDİYOR FALAN DENDİ NE GEÇEN SENE NE BU SENE LEVİS İN ALTINDA KALMADI. GEÇEN YIL 2 KEZ LEVİS 2 KEZ BUTTON KAZANDI BUYIL 3 KEZ BUTTON KAZANDI 2 KEZ LEVİS ÜSTELİK 7 YARIŞIN 6 SINI PODYUMDA BİTİRDİ. BUTUN BUNLARIN NERESİ BUTTON UN ÜSTÜNDE ADAM HEPSİNİ EZİYOR BİTTİ SİZ KONUŞMAYA DEVAM EDİN BAKALIM HESAP ORTADA İSTERSENİZ ARAŞTIRIN SÖYLEDİKLERİMİ

  17. Buttonı küçümsemiyorum aksine kendini geliştirmesi performans anlamında ki bundan gayet memnunum ancak unutulmaması gereken nokta varki oda Lewisin F1 kariyerinin en berbat sezonunu geçiriyor olması yani Buttonın Lewisi ezdiği felan yok Lewis zaten gemileri batırdı bu sezon.

  18. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Webber vs Alonso en iyi örnekler den sanırım bu sezon bir çok kez 🙂

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Button: "Bu şampiyonayı 2. tamamlamanın bir anlamı olabilir: Sadece daha iyi bir araçtaki Vettel beni yenmiş olacak."

    Peki senden daha kötü araca sahip Alonso yu ne yapacaz, üstelik senden çok da uzakta değil ??

  20. atağın temiz olması sadece yapana bağlı değildir, bunu öğrenmeniz sanırım bir asır alacak.

  21. Button iyi hoş da bence vettel lewis gibi fazla kazalara karışmaz. lastiği iyi kullanır ve senden daha hızlıdır. sen bu sene lewis i yenmedin sadece lewis kendi kendini yendi. okadar çok hata ve kaza yaptı ki… Hemen uçmuşsun dur sakin ol!!!

  22. adam o kadar temiz ve iyi yarışıyor ki , ataksa düzgün atak , sorundan uzak durmaysa sorundan uzak durma , önde bitirmeyse önde bitirme … kendisinin aksine lewisin bu kadar sorunlu olması onu bile bıktırmış 🙂 adam alışık değil . onu bunu geçelim bu sezon lewisi fena ezdi button .

  23. Kafamı ütülüyor :)) Adamı zorla deli ediyolar bu insanlar ne kadar saçma sapanlar bi birisine taktıkları zaman saplantılı ruh hastaları gibi uyluyolar.Konunun muhattabı kimse ona sorun adamı da deli etmeyin:)

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    Button: "Bu şampiyonayı 2. tamamlamanın bir anlamı olabilir: Sadece daha iyi bir araçtaki Vettel beni yenmiş olacak."

    button'cım o kadar da uçma istersen, bu griddeki alonso da hamilton da hatta vettel de senden üstün pilotlar. yeteneklerinden şüphem yok ancak bu yıl bu nokta da olman biraz pirelli'ye biraz lewis'in hatalarına ya da başındaki belalara bağlı diyelim. tabiki bu yıl lewis'i mağlup ediyor olman büyük bir başarı. umarım gelecek yıl bir markalar şampiyonluğu armağan edersiniz bu takıma.

  25. Button: "Bu şampiyonayı 2. tamamlamanın bir anlamı olabilir: Sadece daha iyi bir araçtaki Vettel beni yenmiş olacak."

    Harika.
    Denecek söz yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir