Mercedes Abu Dhabi'ye Güçlü Bir Sonuç İçin Gidiyor

yazar:

kategori:

Son yarışlarda formunu daha da geliştiren Michael Schumacher, geçen sene kaza yaptığı Abu Dhabi’nin keyfini çıkarmak istiyor.

Schumacher: “Sezon sonu seyre değer yarışlarla sona eriyor. Hindistan’da geçen haftaki ilk yarışın ardından şimdi Abu Dhabi’de denk şekilde etkileyici Yas Marina Pisti’ne gidiyoruz. Alacakaranlıktaki yarış, kesinlikle eşsiz ve zorlayıcı bir atmosfer yaratıyor. İlk kez gittiğim geçen sene bu şartlarda sürmekten gerçekten keyif almıştım.”

“Umarım iyi takım performansımızı gelecek hafta Aabar’ın evine de taşıyabiliriz. Daha fazla puan almayı sabırsızlıkla bekliyorum”

Takım arkadaşı Rosberg ise ön sıralarla aradaki farkı kapatma niyetinde.

Rosberg: “Abu Dhabi’deki Yas Marina Pisti, Hermann Tilke’nin bir başka harika tasarımı ki çok severim.”

“Geçen seneki yarıştan iyi hatıralarım var. Gündüzün geç saatlerinde yarışmak, normal yarış hafta sonu formatını ilginç şekilde değiştiriyor. Hindistan GP’de aracımın içinde kendimi çok rahat hissetmiştim ve Abu Dhabi’de o sonucun üzerine koymak istiyorum.”

“Umarım bu sezonun son iki yarışında en hızlı takımlara daha yakın olabiliriz. Bunu başarma adına çok sıkı bir şekilde zorluyoruz”


Yorumlar

  1. ondekiler sorun yasadıgında ancak 5. olabilen bir aracla zor ama imkansız değil neden olmasın.

  2. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    şumi bi podyum ne kadar güzel olurdu 2011'de

  3. Shumi güçlü onu biliyoruz da araç ta birazcık hızlı olsa daha süper olurdu. Hayellerimizi artık seneye saklıyoruz. Bu sene ortalama 1,5 saniye gerideyiz.Belki 1 sn kalmıştır diyelim şuna.
    2012 harbiden bizim için heyecan verici olacak.Şimdiden merak ediyorum acaba zirvede olacak mıyız, Shumi gene sıçrayacak mı?

  4. haklısınız ancak yine de onun da görebileceği fikirlerini araç yapılırken alınacağını düşünüyorum umarım yanlış değilimdir.
    araç başta iyi olmazsa sonradan müdahelelerle vakit kaybederiz ve belki de geri dönüşü olmayan bir sezona gireriz yine başlarken iyi olmalı öyle ümid ediyoruz.

  5. hakan büyük avatarı
    hakan büyük

    düzlük hızını sene başına göre düzelten mclaren için yavaş virajlarla bu pist en büyük aday diyebiliriz.ama rbr ne yapıp edip kazanıyor, bu sene özellikle mclaren yarışlarda bir türlü istediği forma ulaşamadı, hep bir hata hep bir sorun. mercedesci arkadaşlar kızmasın da yoruma böyle giriştiğim için ama her piste de 'abi bu pist tam rbr pisti' diyerek giren insanlardan sıkıldım 🙂 mercedes 2012 için daha temkinli ama bu sene kadar uzak olmayacaklardır ilk bölüme, mercedes sene başı tek turda ferrariyi zorlarken yarışta rekabetçi değildi ve ferrariyi de ayakta tutan bu oldu bu sene.sonuçta yarışta puan veriliyor.son sözüm kendi evinde takımlarına puan kazandıran sutil de koltuk bulamayacaksa f1'in zort dediği noktadır bence.virgin'e gitsin en azından sutil, sponsporu var büyük olmasa da.

  6. Mercedesin şuan da 2012 aracına yoğunlaştığını biliyoruz En önemli değişiklik Mercedes için W03'ün daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacağı kesin. Bu da daha kolay ayar seçimi demek ve dolu depoda arabanın daha iyi tepki vermesi demek. Bu seneden daha iyi olacakları kesin Yarış galibiyeti neden olmasın 2012 için Şuan da Mercedes gelişiyor ama bu pek görünmüyor çünki ülk üçlü deliler gibi zorluyor Brawn gelişim de altı ay gerideyiz deyiz demişti umarım farkı kapatıp ön gruba kafa tutabilirler. F1 in buna ihtiyacı var Mercedesin kazanamayıp çekilmesi F1 e pahalıya patlar düşüncesindeyim.

  7. 2008-2009 senesini hatırlarsanız redbulun sezon sonundaki gelişiminin bir sonraki seneye naıl yansıdığını görürsünüz.
    2009 yılının sonundaki hızları neredeyse brawn gp yi geçmelerini sağlayacaktı ama daha önemlisi bu tempolarını 2010 yılına taşıyıp şampiyon olmalarıdır.

    Adam olacak çocuk mokundan belli olur atasözümüzden yola çıkarak mgp nin bu sezon sonundaki temposundan önümüzdeki yılda 4. takıp olmaktan ileri gidemeyeceğini görürüz.
    Sadece ön kanatla ilgili bir haber vardı ve bunu denemelerinde araca bir katkısını ben görmedim, enüz başka parçalar deniyolarmı bilmiyorum ama aracı daha stabil yada daha ızlı yapan bir deneme, ilave veya yenilik yok.

  8. Aldo costa aralık ayında göreve başlayacak ve maalesef tasarlanan araçda ilave katkısı olabilir.
    ilk aşamalarında olmadığından araç tasarlandı zaten.

  9. Schumacher61 avatarı

    Arkadaşlar Mercedes gelecek seneye tam anlamıyla yoğunlaştı mı, bu yönde bir açıklama veya işaret var mı? Bilen varsa açıklayabilir mi… Birde aklıma takılan şey; aldo costa'nın 2012 aracında bir rolü var mı? tasarımında rolününün olmadığı bir araca nasıl katkı sağlayacak?

  10. Her yarışta aynı laflar.Schumiden podyum bekiyoruz artık

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedesin Önümüzdeki Sezona Yoğunlaştığını Varsayarsak..Bence Mercedese Yaklaşmalarının Sebebi Budur..Tabiki ToroRossoda Bir İlerleme Var..

  12. kasteddikleri şu olabilir toro rosso lara geçilmemek.7.-8. olmak toro rosso nun büyük bir atılım yaptığı görülüyor

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Güvenlik Aracı Ummaktan Başka Bir Çaremiz Yok Gibi.İyi Bir Lastik Stratejisiyle Yükselebilir Takım..Umarım Dediğin Gibi Kaza Olmaz..Ama Ben Liuzzi"den Korkuyorum 🙂

  14. bütün pistler için aynı şeyleri söylüyorlar,zaten 4.takım olacakları belli. gelecek sene kullanılacak parçalar bu pistlerde test edilecek ve pist kesinlikle rbr pisti.

  15. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    iki uzun düzlük ve düzlükleri birleştiren yavaş virajlar tam mercedes'e göre.

  16. DRS olmasaydı şansın yardımıyla bu pistte belki iyi bir sonuç alınabilirdi; fakat DRS yüzünden birileri kazaya karışmadığı ya da aksilik yaşamadığı sürece iyi bir sonuç almak neredeyse imkansız.

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    umarım bu kez geçen yılki gibi trajikomik bir olaya tanıklık etmeyiz :p 🙂

  18. rocco junior avatarı

    Evet haklısın bir şey demek zorundalar.Takım patronu veya pilotların işi zor bu bakımdan.Ya tutarsa diye demeç veriyorlar Nasreddin Hoca gibi:)

  19. Saçma sapan açıklama silsilelerini her takım yapıyor. PR bu sonuçta, birşeyler demek zorundasın. Yarışta da ne olacağını kimse bilemez tabi, atıyorlar tutarsa tutuyor 🙂

  20. Güçlü sonuç derken 7.- 8. sıradan bahsediyorlar herhalde. Hamilton yardımı olmadan daha iyisini yapmak mümkün değil.

  21. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Umarız..

  22. Bu pist mercedes'e uyan bir pist değil yanılmıyorsam,
    nasıl böyle demeçler verebiliyorlar anlamıyorum, öndekilere yetişmemizi ben de çok istiyorum ancak geçen yarışta aldıkları derece kendilerinin bir gelişimi değildir, massa-hamilton kazası nedeniyle birer sıra yükselebildiler yoksa yerleri yine aynıydı 7-8.
    Umarım gelecek sene az laf çok iş prensibine sadık kalırlar da söz de değil yarışlarda öndekilere yaklaşırlar. Schumici olarak tek isteğimiz bu en azından podyumlar bekliyoruz efsaneden.

  23. rocco junior avatarı

    Valla Mercedesci arkadaşlar kızmasın amacın kışkırtmak değil ama her yarış aynı lafları duymaktayız bu takımdan:)Şimdi biri diyecek ki sizin takım şu şu şu tarihte şunu dedi bak kronolojik listesi bile var :)))

  24. Ross dayı ne içiriyor bunlara da böyle konuşuyorlar anlayamadım doğrusu. Gerçi henüz 2. senesinde olan bir takım için hiç de fena olmayan bir yerdeler.

    Asıl dananın kuyruğu seneye kopacak. Seneye de bariz ilerleme olmazsa kötü olur onlar için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir