Alonso'ya Göre Massa En İyi Pilotlardan Biri

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyasında yapılan bazı yorumlara göre, Fernando Alonso takıma katılmadan Felipe Massa, Maranello’nun gözdesiydi ve İspanyol pilotun gelmesinin ardından Brezilyalı pilot takımda ikinci planda kaldı. Alonso bu konuda takım arkadaşının güvenini yıkmadığını söylüyor.

TotalRace’e konuşan Alonso, “Felipe’nin kendine güveninin yok olduğunu düşünmüyorum. Bana göre o, her zamanki gibi, oldukça güçlü bir pilot. Son altı yarışta da bunu açıkça gördük, özellikle de sıralamalarda. Tüm elementleri doğru şekilde değerlendirdğimizde oldukça yakınız.” dedi.

Ancak yarışlarda açık şekilde üstün olan Alonso, durumu şöyle açıkladı: “Yarış içerisindeyken, bilemiyorum, otomobil yeteri kadar hızlı değilse elbette iyi bir performans ortaya çıkarmak zor. Felipe’ye karşı saygım büyük ve onu dünyadaki en iyi pilotlardan biri olarak görüyorum. Her şey yolunda gittiğinde, gelecek sene en başından beri rekabetçi bir aracımız olduğunda eminim her yarışın favorilerinden biri olacaktır.

Alonso şu anda şampiyonada 227 puanla üçüncü sırada yer alırken Massa henüz podyuma çıkamamış durumda ve altıncı sırada yer alıyor.


Yorumlar

  1. Button'a geçiliyorsa Alonso'ya da geçilir Raikkonen'e de. O ''sakin, atak yapmayan pilot'', ''lewis karşısında ezilir'' dediğiniz pilot puan olarak önünde sanırım bizim carl'ın.Bir 2.vakaya ne gerek var 🙂

  2. Evet cunku o sezon F1 araciyla ilk defa yaristi adam, bugun ki tecrubesiyle Lewis sampiyonlugu Raikkonen`le Alonso`ya birakirmiydi saniyorsun? Gerci mevcut Lewis paso kaza yapiyor ama neyse 🙂

  3. Carl'a puan olarak geçilmedi. Sonuçta hiç bir arkadaşına geçilmedi ve senin söyleyişine göre de carl sağlam bir pilot değil 🙂

  4. Snowmann Mrt avatarı

    Alonso: "I'm faster than Massa"

    Pit Ekibi: "Massa, Alonso is faster than you. I'm sorry"

    Almanya GP 2010'da bunlar yaşanmıştı. Sadece bu mu? Alonso'yu ön plana çıkarıp Massa'yı dış kapının mandalı komununa soktular. Ferrari Massa'yı bitirdi.

  5. Su ana kadar saglam bir takim arkadasi olmadigi icin olabilirmi? Takim arkadasi ile Esit yaristigi tek sezon 2007 de bir caylaga yenildigini unutmayalim lutfen 🙂

  6. Arkadaşlar konuştuğunuz isim Alonso. Şu ana dek hiç bir takım arkadaşına puan olarak geçilmemiş bir pilot. ( carl dahil. ) Rosberg gelse ezermişmiş. Kimse ezememiş Alonso'yu geçememiş bile. Rosberg neden fark atıp ezecek ?

  7. Bu haber yayinlandiktan 2 gun sonra:

    Montezemello: Massa kaliyor
    Domenicali : Massa nin 2012 de iyi olacagina ikna oldum

    Sen nelere kadirsin Alonso (Santander) 🙂

  8. Alonso ''yanıma daha güçlü takım arkadaşı istemiyorum'' diyormuş gibi geldi bana,yanılıyormuyum?

  9. senin adamın ciddi manada ismi geçiyor…

  10. diaz ne alaka alonso rosu asla yenemez nico alonsoyu süt dökmüş kediye çevirir

  11. birde şayet massa giderse takıma en azından 2012 için perez yada bianchi yi katmazlar çünkü tecrübeleri az perezi 1 yıl daha bekleyecektir diye düşünüyorum birde perez in uslanmaz sıkıştırma ve çarpışma manevraları dikkat çekiyor hem gp 2 de.hemde bu yıl örneğin sutil i dışarıya itmişti hangi yarıştı o yani perez henüz olgun değil ferrari biraz olgunlaşmasını bekleyecektir.bu durumda massa yı 1 yıl daha takımda tutma seçenekleride var.

  12. görmek gerek alonsonun sürüş yeteneklerine lafı olmamalı kimsenin ama Rosberg de gelirse iyi bir çekişme izleriz hani

  13. takım arkadaşı karşısında tabiri caizse ezilen bir pilot nasıl dünyanın en iyi pilotlarından biri olur.aradaki fark az olsa neysede ben ezildiğini görüyorum yoksa benmi körüm.

  14. Massa 2009 daki kazadan önce gerçekten hızlı bir pilottu ama ne olduysa ondan sonra oldu toparlanamadı,alonso ilede takım arkadaşı olmak kolay değil adam hızlı,iyi bir pilot herkes başedemez daha doğrusu massa alonso ayarında bir pilot değil 2008 Raikonen geçmiş olmasıda açıkçası Raikonen in rocco junior arkadaşın dediği gibi profosyenel tutumundan ve disiplininden uzaklaşmasıdır yoksa çokta ihtimal vermezdim massanın kimi yi geçmesine ama sonuçta skorlar konuşur geçtimi geçti.Birde Massa için birkaş şey daha var Kimi ile yarışırken dahi kendi takım arkadaşını sıkıştırmaktan önüne kırmaktan çekinmezdi.Kimi birkere massa yı sıkıştırdı oda 2008 spa harika start almıştı yarıştan sonra massa beni sıkıştırdı demişti gülmüştüm:DD

    Aslında Ferrariyi anlıyorum alonso massa nın arkasına gelince adamlar korkuyor bir kaza olacak diye ondan yol verdirtiyorlar massa ya .Birde görünen köy kılavuz istemez hadi almanya 2010 massa kazandı diyelim acaba çok şey değişirmiydi.Psikolojik olarak massa belki rahatlardı ama ben fazla etki edeceğini sanmıyorum yinede bkn adam 2011 yılında Alonso ya resmen ezildi.Ha ben alonso yu da şöyle yanında dişli bir takım arkadaşı varken görmek isterim aynen 2007 gibi.Ozaman alonso gerçekten olgunlaştımı-olgunlaşmadımı anlarız çünkü kendisiyle başabaş bir takım arkadaşı olunca farklı bir yapıya bürünüyor(alonsocular atlamasın kendi kişisel fikrim)

    Özetle alonso bence harika bir pilot,massa ise iyi bir pilot(2012 son sansı tabi takımda kalabilirse)

  15. Dostum aramızdaki far ne biliyormusun..!

    Biz pilotlarımız çok seviyoruz hangisi kazanırsa kazansın tarifsiz mutluyuz;belki HAMİLTON bizim için daha özel olabilir nedeni bu takımda doğmuş olması ama McLAREN'de ALONSO bile kazandığında mutluyduk ve bundan sonrada bu takımda kim kazanırsa mutlu olmaya devam edeceğiz;

    peki ya siz ?
    massa bir yarış kazansa ne olur? düşünmek bile hayal 🙂 veya şöyle düşün massa alonsodan fazla puan ile sezonu kapatsa ortalık ne olur? daha ilk yarışında bile massa alonsonun üzerine sürdü diye buralarda tartışmalar oldu; bizde ise pilotlarımız kaza yapmasına rağmen aynı gün konu kapandı;

  16. Ortaya bir şey atıyorsunuz, (-)'yi yapıştırıp devam ediyorsunuz. Sallapati yazdığınız yorumlarsa (+) üstüne (+) alıyor.

    2008'de Renault sezonu 4. sırada tamamladı. Hatta Alonso taraftarlarının o sezon çokça övündüğü iki şey vardı; sezonun ikinci yarısında en çok puan toplayan sürücü olduğunu söyleyip (doğrudur), Alonso'nun aracı geliştirdiğini iddia ediyorlardı. Williams'sa sezonu 8. sırada tamamladı. Renault'un daha az puan toplayan sürücüsü olan Piquet sezonu 12. sırada tamamlarken, Williams'ın daha çok puan toplayan sürücüsü olan Rosberg ise sezonu 13. sırada tamamladı. Yani Renault 2008'de Williams'dan çok çok daha iyi durumdaydı.

    Görüldüğü gibi 2008'de 'en dandik Renault' diye bir şey yoktur.

    2009'da ise Renault felaketti. Hatta F1'e geri dönüşlerinden itibaren belki de en kötü araçlarını tasarlamışlardı. Williams'ın tek numarası ise çift katmanlı difüzörü idi. (Brawn GP kadar difüzörü verimli kullanamadı, o ayrı.) Daha iyi olan Williams sezonu 7., Renault ise 8. sırada tamamladı. Williams'ın tüm puanlarını Rosberg, Renault'un ise yine tüm puanlarını Alonso topladı. Sürücüler klasmanını Rosberg 7., Alonso ise 9. sırada tamamladı.

    Görüldüğü gibi 2009'da 'en dandik Renault' ile Alonso Rosberg'i tokatlayamamıştır.

  17. rocco junior avatarı

    Bence kendini bırakması yada salması pek mühim değil sonuçta Fia puan tablosu önemli.2009 da ben kesin konuşamam ama zerre kadar icemanin yeneceğini sanmıyordum.Son olarak Kimi nin kendini bırakması sporun disiplininden ve profesyonellikten uzak olduğunun da göstergesi bana göre.Kişisel fikrim tamamen

  18. meyve veren ağaç taşlanırmış

  19. Sinan Özer avatarı

    Massa gitsin.Rosberg gelsin.Ferrari griddeki en iyi ikinci araç olsun.Görelim bakalım iş Massa'nın beceriksizliğinde mi,yoksa o herkesin laf attığı Alonso'nun üstün sürüş yeteneklerinde mi ?

  20. sayın site yönetimi bnm yorumlara niye kontrol uygulaması geldi bn bi şe yapmadım ki

  21. Rica ederim kardeşim ne demek.

  22. Yok önemli değil sezonun ilk yarısı sürünüyorduk evet Ama Fernando bunu bilerek gelmişti ve hat da hatırlarsan eğer Mclaren de Birinci ikinci olmaktansa Renault da üçüncü dördüncü olmayı tercih ederim demişti Bunuda unutmamak gerek.

  23. Ben tuttuğum takımın egemenliği bitse onu tutmaya devam edeceğim yani gidip özellikle o konuya neden yorum yazmam gerekiyor onu anlamıyorum.Hee fark şu skandallara ve casusluklara karışmamış bir takımı ve pilotu tutmaya devam edeceğim.Bu konuyada bunun için yorum yazdım özgürüm çünkü.

  24. massa'nin formula 1 kariyerinde takim arkadasini gectigi 2 sezon vardir:

    2004 (j vil)
    2008 (rai)
    2009 icin bir sey yazmadim, cunku sezon daha bitmemisti. o yuzden degerlendirmeye almadim.

    yendigi her iki takim arkadasinin da tek sampiyonlugunu aldiktan sonra resmen kendini birakan pilotlar olmasi da ilginctir. bu yorumum tamamen tarafsizdir. ilginc geldi bana sadece.

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    2009 derken ?

  26. Ömer_Massa avatarı

    RENAULT ENGINE kardeşim bu tarafsız yorumun için sana çok teşekkür ediyorum.gerçekten herkes çok insafsızca eleştiriyor massa'yı.''En iyi pilotlardan biri olmasa şuan Kırmızıların için de olmazdı''çok doğru söylemişsin.

  27. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dandik derken, diğerlerinden kötü anlamında söylemek istedim. Kusura bakmayasın kırdıysam. Kasıt yok yani. Evet sezonu 3. araç olarak bitirdi 2008 de ama ilk 12-13 yarış ta da sürünüyordu. Bunu da unutmayalım.

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ikiside kötüyse yine diaz yenmiş değişen bişey varmı. Her türlü yenmiş yani..

  29.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Katılıyorum. Az önce haber okumak için girdim Fernando düşmanlarını gördüm ve bir yorum yazdım. Editör sildi. Kendince haklı tabi. Alonso haberlerini görünce bazıları kendini kaybediyor. Bu ne Alonso düşmanlığıdır. 14 yıldır aktif olarak F1 izliyorum ve Ferrari taraftarıyım; Alonso Schumi ile beraber gördüklerimin en iyisidir.

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bugün aynı anda arka arkaya raikkonen hamilton ve Alonso haberleri çıktı.Bu 3 habere da yapılan yorum ve ziyaretci sayısı, anlayana herşeyi izah ediyor.En fazla çeşitli fan ve daha önce hiç görülmeyen nikler hep burada.En çok eksi artı burada kullanılıyor.Diğer pilot haberleri sakin ama burası karışıyor.Bunun birkaç nedeni olabilir.Ya Alonso sevgisi herkesi sarmış ya da Alonso fanları saldırgan değil.

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso ve Massa konuşmayı bilmiyor.
    Alonso : "Bana Massayı sormayın bıktım artık" demeliydi
    Massa da :"Alonso yaptıysa ben de yaparım." demeliydi.

    Alonso ""Bugün hava güneşli"" bile dese bazılarını rahatsız ediyor.Sebebini ben bulamadım ama birkaç tahminim var.Bir tanesi: Sezon ortasında ""Hamiltona şampiyon pilot verin gerisini ona bırakın"" diyenlerin Kanadadan itibaren puan tablosuna baktıklarında düştükleri durumun izahıdır.Yani bütün bu yorumların sebebi buttondur.İnşallah mclaren kalan iki yarışta buttonun radyatöründe tıkaç unutur da hamilton puan olarak buttonu geçer.Yoksa bu yorumlardan kurtulamayacağız.

  32. Kusura bakmayın ama dandik mandik biraz ağır oluyor 2008 yılın da ki araba sezonu en hızlı üçüncü araba olarak bitirmiştir. Dandik demeden önce o markaya yada takıma biraz saygın olsun o çok övdüğün pilotuna ard arda iki kere dünya şampiyonu olma Fırsatı vermiştir o marka.

  33. bak senin yerine saymış aşağıdakiler. Bu Rai hiç rekabetçi takım arkadaşı istememiş, hep kolaya kaçmış anlaşılan. Haksız mıyım?

  34. Slm abi çok şükür iyiyim sen nasılsın abi ? Tabi ki abi müsade senin daha ayrıntılı bilgi verdiğin için teşekkür ederim daha iyi oldu.

  35. Alonsonun altında 2008-2009 da en dandik reno varken bile tokatlıyordu Rosberg dediğiniz adamı.

    Kardeşim biraz açar mısın?

  36. Selam Hakan. Nasılsın koç? Yanlış anlamazsan bir iki küçük düzeltme yapmama izin var mı 🙂

    Massa;

    1991-1997 Karting
    1998 Formula Chevrolet Brezilya 5.'si
    1999 Formula Chevrolet Brezilya Şampiyonu
    2000 Formula Renault İtalya şampiyonu ve yine aynı yıl Formula Renault Eurocup Şampiyonu
    2001 Avrupa F3000 Şampiyonu ve yine aynı yıl Sauber test sürücüsü

  37. bak ya ağzı lafda yaparmış şeker markası seni

  38. rocco junior avatarı

    Ahah hadi hayırlı bayramlar şekerim 🙂 bebelerle uğraşıyoruz ya 😀

  39. çok komiksin sen ya daha vetelcimi alonsocu mu olduğun belli değil 3. tekil şahıs

  40. rocco junior avatarı

    Hadi canım bilmiyordum sağol iyi ki söyledin

  41. nick de 2000 de başlamıştı kariyerine

  42. lan senin pilotun 5 yıldır şampiyon olamayo istatistiklere 1. ve 2. şampiyonluk arasındaki yıl farkı en fazla 5 oda şımide yani alfonzo asla 3. kez dünya şampiyonu olamayacak bunu da tüm tifosilere ve alonsoculara yamadım

  43. yahu diaz o senelerde williams çok mi iyidi insaf yahu

  44. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Altlarında en hızlı araçlar olmasına ramen kaç kere şampiyon olmuş o dediklerin. Merak ettim..

  45. rocco junior avatarı

    Alper hafızam beni yanıltmasın diye bir sezonlara baktım resmi siteden.Heidfeld ilk sezonu olsa bile geçmiş Kimiyi hani bazıları burada çaylak vs tartışmaları yapıyorda sanırsam Nick o zamanlar toydu değil mi.Yani ikiside çaylak sayılır birisi ilk yılında diğeri ikinci.Sonra Mclaren yıllarında yine ilk sezonunda Dcye yenilmiş ardından Massaya 2008 de ve kazası olana kadar 2009 sezonunda da yenilmiş.İlginç geldi ondan yazmak istedim

  46. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Devam, iyi gülüyorum. 1 yarıştan mı bahsediyorsun. Halbuki ben kaç sezondan bahsediyorum.. Boşver fakirin ekmeği umut tabi doğal olarak.

  47. sadece gülüyorum haha:)))))yaş kaç kardeş?

  48. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İftira en büyük günahtır. Gözünle görmediğin kulağınla duymadığın bir şeyden nasıl bu kadar emin olup iftira atabiliyorsun yazık. Öte yandan çalmak da ayrı bir günahtır, birisi doğru söylüyor diye gammaz olmaz. Ancak Dürüst olur. Tabiki senin takımın ve pilotunda bu meziyet olmadığı için onlara ve doğal olarak size ters gelmesi normal.

    Ha pardon, siznki önce yalanı basıp sonra özür diliyordu değilmi. Adı da erdem di… Tavuk kıçı da tövbe tutmazmış, her seferinde bir daha yumurtamayacam dermiş. Erdemli tavuk…

  49. heifled montoya david coultard massa

  50. rosberg kim biliyon mu 2008 de alonsonun şike ile kazandığı yarışın asıl galibi rosberg kontröllü vetel gibi basit kazası nı gördün mü berger onun için vetelle aynı seviyede dedi dominik niconun alonsoyu yeneceni bildiği için onu takıma almaz zaten sen içini ferah tut

  51. herküle ruhsuz diyo yaaaaaaaa ne dediğini daha kendin bilmiyon fernando alonso diaz

  52. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu Rosberg kim kardeşim, Alonsonun altında 2008-2009 da en dandik reno varken bile tokatlıyordu Rosberg dediğiniz adamı.. 2 gömlek küçük gelir Rosberg Alonsoya.

    Mantar gibisiniz yeminlen..

  53. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Senin gibi ruhsuz olmasından iyidir bir ruhu olması.

  54. alonso korede telsizden ağlayarak pes ediyorum almanya felipeyi takım kararı ile geçer 2008 singapur şike ile kazanır abu dabide 40 tur petrolün arkasına takılır 2007 de çaylak bir pilota geçilir gerçek şampiyona bak ya

  55. altından kalkamayacağın laflar ediyosun kimiye vetele button lewise çakma şampiyon diyen birisi f1 den ne kadar anlar acaba

  56. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Acınacak adamlar doluşmuş yine. Ulan yatın kalkında massaya dua edin, o olmasa şampiyon bile olmıyordu sizin dandik pilotunuz.

    Bu pistte 2 tane gerçek 3+1 tane de çakma şampiyon bulunuyor. (+1 seneye gelecek umarım) Biri Schmi+Alonso (Gerçek olanlar), diğerleri de malum zaten, isim yazmaya bile gerek yok.

    Bak adam ne demiş "çünkü tarihin en güçlü sponsor destekli pilotu olan diaz", doğru…

    Sizinkiler pilot olaydı da onlar güçlü sponsara sahip olaydı. Sponsorlarda biliyor kime yatırım yapacaklarını. Ne kadar seviniyorum bilseniz. 2012 yi iple çekiyorum.

  57. bana raikkonenin takım arkadaşlarını sayar mısın?

  58. alonso ferrariye gelmeden önce o singapur skandalı jakkında ağzına geleni söylüyodu o kazada alonsonun haberi vardı tarzı söylemler ama takım arkadaşı olunca sustu…..

  59. Massaya göre alonso tarihin en manipüleci pilotu.
    Başladı Rosberg söylentileri tutuştu etekleri

  60. aynen abi alonso aklı sıra rol yapıyo çünkü takımda rahat massayı rahat rahat geçiyor rosberg gelse süt dökmüş kediye döneceğini kendide biliyo oyuna devam

  61. beslemeli(geri) pilot alonsodan burada mesaj var takıma…ne gerek var yeni pilot arıyorsunuz gayet iyi anlaşıyoruz massayla…rosberg veya başka bir pilot alonso efendinin kesin tekerine çomak sokar. durumun farkında…kıskançlık çocuklukta başlar ölene kadar devam eder. bu bütün benliğine işlemiş alonsonun. istiyor ki bulunduğu yerde herkes ona ağamsın paşamsın eşin menendin yok desin. takım arkadaşı onu geçmesin ama takım batsın hiç önemli değil. ama yeterki o yanındakinden geri kalmasın. 2007 den ders aldı. ondan sonraki seneler hep önce ortamı hazırladı. sonra hep üstün oldu. olan yarıştığı takımlara oldu. hiçbirşey kazanamadılar. ayağı uğursuz demek ne derece doğru olur bilemiyorum ama….ferrari artık bunun bıraktığı enkazdan sonra pek iflah olmaz…alonsonun resimdeki yüzü gibi ruhu var…

  62. her pilot takım arkadaşına böle destek verir normal şeyler bunlar massaya moral ve motivasyon veriyo

  63. Yusuf  Hitay avatarı

    bakın iyi bir pilotu geçtim 🙂

  64. alonso sen ne kadar çakal bir pilotsun ya tabi massayı övcek takım onu göndermesin oda rahat etsin rosberg gelse bun süt dökmüş kediye çevircek ya oyuna devam

  65. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    olay budur.

  66. Felipe Massa kimdir ? 1999 yılında Formula Chevrolet Şampiyonası'nda 5. oldu ve ertesi yıl Formula Renault Şampiyonası'nı kazandı.2001 yılında ise Avrupa F3000 Şampiyonası'nı kazandı.Sauber de kendisini kanıtladı.2006 yılında İtalyan Ferrari takımına transfer oldu.Michael Schumacher'in ardından 80 puanla 3. oldu. Efsanenin yanında gerektiğin de varlık gösterebilen bir pilotdur. 2007 yılın da Raikonenin şampiyonluğuna yardım etmiştir. 2008 yılında tam tersi olmuştur bu sefer Raikonen Massaya şampiyonluk da yardım etmiştir. 2008:İlk galibiyetini Bahreyn'de alan Massa, İstanbul'da da galibiyeti bırakmadı.Fransa'yı da kazanan Massa,Almanya'da 3. oldu.Macaristan'da harika bir çıkış yapmasına karşın yarışın bitmesine 3 tur kala motor patlatarak yarışa veda etti.Valencia ve Beliça'yı kazanan Massa 77 puanda ve lider Hamilton'u takip etmekteydi.Singapur GP de yarışı lider götürürken pitstop esnasında takımın yaptıgı büyük bir hata ile ( pit-stop esnasında benzin hortumu takılı halde iken harekete geçmesi için yeşil ışık yakılmış ve benzin hortumu koparak araçta takılı kalmıştı )galibiyeti kaçırdı.Sezonun son yarışında Brezilya'da Lewis Hamilton'un 5. olduğu yarışı lider götürüp şampiyonluğa giderken Hamilton'un ve Sebastian Vettel'in önündeki Timo Glock'un son turun son sektöründe Hamilton'a geçilmesi sonucu Hamilton 5. oldu ve Massa'yı 1 puan farkla geçip şampiyon oldu. 2009 sezonunda en ıyı derecesı 3. luktu bunun en buyuk nedenı sezonun 11. yarısı Macaristan GP sıralama turlarında onundekı aractan fırlayan 800 gram agırlıgındakı yayın kaskını delıp sol gözüne carpması ve daha sonra lastık barıyerlere 190 km hızla carpması ve dıger yarıslara katılamamasına yol actı. Herşey bu olanlardan sonra başlıyor Her pilotun kariyerin de inişler ve çıkışlar olmuştur bunu kimse inkar edemez. Heleki Massa nın durumu tam bir başka 2010 yılın da yarış kazanmazmıydı kesinlikle kazana bilirdi taki takımdan Fernando senden hızlı mesajı gelene kadar. 2011 i pek anlatmaya gerek yok herkesin durumu ortada yaşadığı şanssızlıklar olsun pist dışın daki baskı olsun Umarım 2012 yılında takım da kalır ve İyi bir araba ile tekrar kendisini gösterme şansı bulur. Massa taraftarımıyım hayır kesinlikle ama bir insanın üstüne bu kadar gidilmeden önce neler yaptığını da bilmek gerek. Fernandonun söylediklerine kesinlikle katılıyorum lafı uzatmaya gerek yok En iyi pilotlardan biri olmasa şuan Kırmızıların için de olmazdı Herkese hayırlı bayramlar sağlıcakla kalın.

  67. Kadir dostum senin saf ve temiz duygularla f1'i takip ettiğini düşünerek bilinen şeylerden 1-2 sini seninle ve seni muhatap alarak paylaşmak isterim.

    1.
    Macaristan yarışından bir kaç saat önce diazın takım patronu Ron Dennis'e yaklaştığı ve Hamilton'un aracına az yakıt koyulmasını ve böylece Hamilton'un yarış dışı kalmasını sağlamasını istediği…..

    2.
    Piquet 2008 Singapur GP'sinde hile yaptıklarını açıkladı. Açıklamasında yarıştan önce olayın planlandığını ve diaz pite girdikten sonra kasıtlı olarak kaza yaptığını güvenlik aracı sayesinde de diazın ön sıralara çıkıp yarışa kazandığını söylüyordu. FIA olayın üstüne gitti ve incelemeden sonra Piquet'in doğru söylediği ve diazın hile ile yarışı kazandığı anlaşıldı.

    görüldüğü gibi 1 numaralı anekdotta rakibi için araç sürme haricinde neler yapabileceği örneklendirilmiş. (bu konuda çok daha fazla örnek var)

    2 numaralı bilgi paylaşımında, hile ile alındığı resmileşmiş bir galibiyet için bile neler yapabileceği, takım arkadaşının bu uğurda ölmesine razı olduğu, hepsinin ortaya çıkması sonucunda dahi kumpas ile alınmış 1.liği geri vermeyeceği anlatılmıştır.

    diazın gammazlama sanatı üzerine yapmış olduğu çalışmalara zaten girmeye gerek yok.

  68. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Şöyle yorumlara bakıyorum da Alonso'dan mı Darth Vader'dan mı bahsediyoruz anlamış değilim. Bu kadar kötü bir adam mı bu ya öyle şeyler yazılıyor ki gören ''Irz düşmanı! Namussuz!'' diyip taşlar gerçekten şurda bile direk iki yoruma hakaret davası açsa kolayca kazanabilir.Sadece Alonso değil tüm kişi ve pilotları eleştirirken lütfen kelimelerimizi düzgün seçelim.

  69. Pist dışında da Santander 🙂

  70. Pistte aracı santander değil Alonso sürüyor 😉

  71. rocco junior avatarı

    +1
    Kardeş,adam herkeste iz bırakmış;koltuğundan ettiği pilotun fanlarından tut yendiği pilotların fanlarına,daha yavaş araçla gösterdiği başarıları sindiremeyenlere,ben karakterini sevmiyorum deyip yapmadığı karaktersizlik kalmayana kadar çoğu kimsede iz bırakmış.Ancak halen senin gibi yapıcı insanlar var.

  72. fatih çagan avatarı

    Ne Alonsoymuş bee. Redbulldan mclarenden herkesin kuyruk acısı var adama karşı ama büyük pilotluk budur işte her büyük pilota karşı böyle kuyruk acısı olan adamlar vardır schumachere karşıda böyle değilmiydiniz.Bi schumacher hayranı olarak alonsonun durumunu çok iyi anlıyorum.Her araçtan 1.5 sniye hızlı bi araçla çifte dünya şampiyonu olmakla yda 15 yarışın 7-8 tanesinde yarış dışı kalmakla büyük olunmuyor mesele alonso gibi her araçla bu yrışa girebilmek mesele karakterini sewmesenizde sizden beklentim objektif olmanız

  73. Massa keşke McLaren'de yarışsaydı diyeceğim bir pilot.

    keşke.

    ——————————————
    Massa'nın en büyük hatası diaza karşı tek başına karşılık vermeye çalışmasıydı.
    pilot olarak diazla kapışmalı ama öte yandan Petrobras'ı da devreye sokması gerekirdi.

    çünkü tarihin en güçlü sponsor destekli pilotu olan diaz ile bilinen yollarla mücadele etmek imkansız.

  74. Lewis Button ikilisi kadar olmasa bile yine de uyumlu bir ikili.

  75. Yani kendi başına geçemeyip yol istedigine gore iyidir değil mi 🙂

  76. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşım , Red Bull, Egemenlik Bitse De F1'e Sadık Kalacak başlıklı haberde yorumun dahi yok ve sen burada ortamı germeye çalışıyorsun.

  77. kimi le ferraride yarıssaydında gorseydk seni alonso efendi

  78. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull ve webber dosyasını açmak istemiyorum.Arefe günü insanları sayfalar dolusu yorumla sıkmak istemem.

  79. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne demesi gerekirdi.İşe yaramaz çok yavaş bir pilot mu deseydi.
    Sadece başlığa bakarak konuşanlar birazdan gelirler.Ama önemli olan doğru anlayıp algılamaktır.
    Takımda zor ve kötü günler geçiren ve çevreden yoğun eleştiriler alan Massa için az bile söylenmiş bir söz.Raikkoneni yenmiş adamın daha fazla övgüyü hakettiğini düşünüyorum.
    ""En iyi pilotLARdan biri "" cümlesi ile ""En iyi pilot"" cümlesi arasındaki farkı ve söylenme amacı buradaki provakatörleri ilgilendirmiyor bile.Ama gerçek böyle.

  80. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    2006 da öyle demiyordun?ya 2006 öncesinde?

    Irvine?Rubens?Bu pilotların hakkını nasıl ödeyeceksin?

  81. Yol veren her pilot iyidir senin için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir