Hamilton'un Hedefi Abu Dhabi'de Galibiyet

yazar:

kategori:

Vettel son 2 yarışı kazansa da Hamilton, Yas Marina pistinin uzun düzlükleriyle yavaş hızlı virajlarının Mclaren’in lehine olacağını düşünüyor.

Hamilton “Abu Dhabi’de kendimize güvenmek için her türlü nedene sahibiz. Bu pist gerçekten aracımızın özelliklerine uymalı, DRS ve KERS’i etkili kullanarak pisti değerlendirmeliyiz. Bu sistemler aracımızda çok güçlüler.”

“Red Bull ve Vettel şampiyonlukları kazanmış olabilirler ancak yine de sezonu yukarılarda tamamlamaya kararlıyım.  Bu sene 2 yarış kazandım ve sene sonuna kadar bunu ikiye katlamaktan mutlu olurum. Bu aynı zamanda Vodafone Mclaren Mercedes’teki herkes için büyük ödül olur.” dedi.

Jenson Button “Aracımız piste uyacaktır bu yüzden çok iyimserim. Son yarışta gördükki Sebastian’ı yakalayıp geçecek kadar hıza sahip olmasak da onun için galibiyeti zorlaştırabileceğimizi gördük.”

“Taktiksel olarak Vodafone Mclaren Mercedes birinci sınıf yarışıyor. Pit duvarından sürekli olarak doğru çağrılar aldım ve pit ekibi harika iş çıkardı. Şampiyona çoktan bitmiş olabilir ancak yine de galibiyet ve iyi bir gösteri umuyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. görüşüne saygı duyuyorum ama bir de şöyle bak istersen

    eskiden ferrari mclaren iyiydi niye ekonomik olarak özgürdü hatta ferrari nin kendine özgü pisti vardı ve araçlar orda deli gibi turluyodu aracın her türlü kombinasyonu açısı deneniyordu sonra şu concorde anlaşmasıyla birlikte testler gidince ferrari ve mclaren çuvalladı hafızam beni yanıltmıyorsa ferrari 2005 öncesi dönemde sezona bir önceki sezonun şasisiyle başlayıp avrupa yarışlarında yeni şasiyi getiriyrdu çünkü önceki sezonun şasisi her halükarda onları götürüyordu ve araçlar iyi olduğu için sağlam bir temel ve kurguyla yola başlanıyordu ve elde olan test imkanları sayesinde ferrari aracı neredeyse kusursuz hale getirebiliyordu ama 2009 daki köklü kural değişikliklerinden sonra ferrari çok kötü ve dengesiz bir araç ortaya çıkardı ve üstüne koyamadı o sezon çift katmanlı difüzörü olmadan en hızlı olan araç RB5 ti ve sezon sonun da o parça yasaklanınca bu sefer RB6 hepten hız makinesine dönüştü yani temel de ferrari nin 2005 öncesinde yaptığını RBR yapmış oldu ferrari ise tıpkı o yıllarda ki williams ve mclaren gibi sezonun yer yer 2. yer yer 3. hızlı aracı olarak geçen sezon yarışlar kazandı ama asla en hızlı takım olmadığı iin tıpkı o yıllar da nasıl ferrari şampiyon olduysa bu sefer de RBR şampiyon oldu ve temel de yine harika bir araçla sonraki sezona hazırlanma şansı elde ettiler ferrari ise 2009 da doğan o hastalıklı aracı tedavi etmekle uğraştı bu süreçte test yasağı olduğu için de teşhisi tam koyamayıp sürekli sorunlar yaşadı ben bahse varım şu an sezon içi testler gelse ferrari RBR nin önüne geçemese bile arada asla bu fark olmaz çünkü çok deneyimli ve işinin ehli test kadrosu var takımın ama araç kullanmadan sorunu çözemiyorlar yani bunlar benim ferrari ve RBR nin şu an ki durumu bu bence
    haklı olabilirsin FIA RBR yi destekliyor olabilir ama kesinlikle illegal bir parçaya da müsade edemez herhangi bir takımın bir şekilde bu durumu ortaya çıkardığını düşünsene 2007 deki casusluk skandalı gibi birinin çıkıp herşeyi anlattığını bütün dünya daki spor organizasyonlarından herkes şüphe duymaya başlar çünkü en büyük ve güvenilir olması gereken kurum eğer bir hile yapılmasına bile bile göz yumduysa bu çok büyük bir sorun demektir ve FIA bir daha asla otorite kuramaz ben FIA gibi büyük kurumun bile böyle birşeye kalkışabileceğini sanmıyorum…

  2. Abu Dhabi bizim için galibiyet alabileceğimiz en uygun yer kala 2 yarışı düşünürsek. Brezilya çok zorlu ve çetin bir yarış olucaktır.

    Önümüzdeki hafta ilk iki sırayı almak iyi bir ödül olucaktır 2011 sonunda. Sıralamada alabiliriz gibi geliyor ama yarışta ne olucak görücez.

    Brezilya RB ye çok uyan bir pist. Vettel i geçmek çok zor olucak.

    Bu iki yarıştan Abu Dhabi yi kazanman lazım. Brezilya yı da kazanmayı başarırsan eğer süper olur tabi.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Abcim olay öyle değil, sadece FIA olaya göz yumuyor. Aracın testi falan geçtiği yok. Ferrri ve mclaren egemenliğine bir süre dur diyip diğer takımları da olaydan soğutup ayrılmalarını engellemek adına yapılıyor bunlar, önce bitip giden honda, ardından redbull, belki sonra williams vs.. diye gidecek.

    Komplo teorisi diyin, ne derseniz diyin. Kimse bana bu camida üç kağıt dönmüyor demesin. Allahı dönüyor hemde.

    Aklınız kesiyormu gerçekten yıllarını yarışmaya adamış iki takım, biri ferrari bir mclaren, o kadar aptal ve acizler ki ellerindeki kapasite ile bir tane adamın tasarladığı aracı geçemiyorlar.. Geçmeyi bırak yetişemiyorlar bile. Bu adam bu kadar süper biri ise gittiği her takım şamp olmalıydı. Ama olamadı.(içinde bulunduğu zaman)

    Ben inanmıyorum, hatta bu iki takıma susu payı bile verildiği kanatindeyim.

  4. aynısını alonso için düşünüyorum

  5. alonsocular ve tifosiler yine istilaya başlamış ne se biz alıştık artık geçen yarış olmuş bir şanssızlık hala onun üzerinden prim yapıyorlar adam zaten sıralamalarda ben inanıyorum lewise yarışı alır

  6. Boşver adamım galibiyeti bu yarışta Alonso'ya girde ortalık biraz şenlensin zaten sezon bitmiş 😀

  7. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    az kalmış.

  8. 6 Kasım 😉

  9. Hamilton'un Galibiyet Alabilmesi için , önce ferrari pilotlarının , sonra redbull pilotlarının , sonrada jenson button'un yarış içinde sorunlar yaşaması lazım 🙂

    Hamilton başka birşey iste 🙂

  10. 🙂 işte bende aynen böyle düşünüyorum ama insanları anlayamıyorum ben testlerden geçen parça nasıl illegal olabilir herkes görmüyo mu kanadın esnediğini ama testleri geçmesi gerekiyo herkesin onayını alması değil hai hep içimde kalmıştır şu illegallik olayı ondan açtım o konuyu yoksa hamilton u da severim button u da mclaren favori takımım olmuştur hep ama ne gerek var ki adamların yaptığı şeye illegal demeye dimi

  11. İnsanlar artık hakkaniyetliymiş numarası yapmayı bırakıp gerçekten hakkaniyetli davranmalılar.Mevzu rekabet olunca adeta çamurlaşan insanlar oluyor.Bunu neden dedim temas ettiğin İllegallik meselesi yüzünden.Birileri işlerine gelmeyince ezilince hemen illegallik olgusunun arkasına sığınıp,kendilerini kotarmaya çalışıyolar.Hangi takımı tutarlarsa tutsunlar artık taraftarlar bu çamur felsefeyi bırakmalıdır.Ne zamanki yetkili kişiler resmen dedilleriyle şu takım şu konuda illegal avantaj sağladı diye belge sunarak çıkrlarsa o zaman ayıplar o zaman kınarız.Ben redbullu tutmuyorum ama adamlar yapmış arkadaş araba,benim takımım o konuda geride ise yapılacak tek şey ileriye adım atmalarını ümit etmek.Niye çıkıp adamların arabasına çamur atıyım?Tamam eleştiri yapılır ama pilotlara yapılır.Pozisyonlara yapılr.Bu gün X takımın başarısını hazmedemeyen,karalamak isteyen kişiler bu yola başvurunca tatmin olabilirler ama yarında kendi takımları 1.olunca aynısa maruz kalabilirler bunun sonu gelmez.Anlayamadığım o kadar teknik ekip var,gözlemciler var onların bilmediğini,bulmadığını hangi taraftar hangi mantıkla biliyo iddia ediyo orasıda komik.Ben tebrik ediyorum Redbullu. başka takım olursa pilotundan hazetmesemde takımın başarısını tebrik ederim.

  12. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    1 nisan?

  13. şimdilik bir pole daha almamız daha önemli.

  14. Mclaren sene başından beri hep aynı açıklamayı yapıyo.en hızlı 2.takım biziz, redbul u ancak biz yeneriz, biz yakalarız…sezon bitti hala yakaladık yakalicaz, yendik yenebiliriz.. ama malesef başaramadılar.

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sene başından beri aynı muhabbet. Allah biliyorya bir ara gerçekten sıkılmıştım vettelin parmağından, denize düşen yılana sarılır hesabı sizin kazanmanızı istiyordum. Sonra baktım ne sen ne de takım arkadaşın kimseye çarpıp yarışını mahvetmeden bişey kazanamıyorsunuz.

  16. Masalla masalla her yarış aynı rüyayı görüyorsunuz yarış bitince rüyadan uyanıyor gerçeği görüyorsunuz size iyi uykular.

  17. Marlboro Projects 4 avatarı
    Marlboro Projects 4

    Hadi Ya Ondan Dünya Sampiyonu Oldu Ve 1 Puanla Da 2.Sampiyonluğunu Kacirdi….
    Tüüüh Arabayi Hic Getiremiyor Ama Dimi

  18. button cım kaçırdığın nokta şu seb çıkıp son turda en hızlı turu atabiliyosa bu onun aslında hiç kasmadığının bir göstergesi nesine zorlaştırıyon yarışı eee fark 30-40 saniye olsa bu sefer vay var bu işte bir oyun diye herkes tekrar RB7 nin yok orası illegal yok burası illegal başlıcak atmaya tutmaya son yarışta ferrari nin ön kanadı esnekti ama hiç ona illegal diyen bir ferrarici duymadım burda ama RB nin kanatları hep esnek ama aynı zamanda hep illegal
    ferrari=legal
    RB=illegal
    O yüzden adamlar yarışta fazla kasmadan ağır ağır araya bi tampon mesafe olarak 3-5 saniye koyarak tıngır mıngır götürüyo sezonu ve yarışları millet hala yok ensesindeyiz şurasındayız burasındayız bu adamlar araca yakıtı fazla koyup motor haritasını sezon başında ki sıralamalarda ki gibi istedikleri gibi ayarlasalar yarışa sıralama haritasıyla çıktıkları anda gridde herkes en az 1 tur ilk 5 dışındakiler 2 tur yer izlenimlerime göre gerçi aha şimdi yedim ben eksileri ama görünen olay bu BENCE

  19.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    yıh yıh yıh

  20. yarışı kazanabilmen için arabayı finishe getirmen gerekli ama unutuyorsun:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir