Bourdais: "Vettel Dönemi Schumacher Döneminden Daha Kötü Olabilir"

yazar:

kategori:

Amerika’da Champcar’da geçirdiği üstün günlerin ardından Formula 1’e geçiş yapan Fransız sürücü, beklentilerin ötesinde kalmış ve daha sonra takımdan gönderilmişti.

Bourdais “İnsanlar Schumacher’in üstün olduğu günler konusunda şikayetler ediyorlardı ancak Vettel dönemi daha kötü olabilir.” dedi.

2008’de Vettel’le takım arkadaşı olduğu dönemi kıyaslayan Bourdais “Sezonun ilk 3’te 1’lik döneminde eşit seviyede güçlüydük.”

“Ardından yeni bir araba geldi ve Toro Rosso o aracı özel olarak bir sürücüye geliştirebilecek kapasiteye sahip değildi.”

“Ancak Sebastian, kontrolü zor olan oldukça hızlı bir aracı sorunlarıyla birlikte sürebilecek bir sürüdü. Onun aracı kontrolü olağanüstü ve koşulların zor olduğu durumlarda bu çok önemli.” 

“Her ikimiz de ekiple sorunlar yaşıyorduk. Mekanikerler çok az İngilizce biliyorlardı. Bu durum benim için daha kötüydü çünkü benim bir ailem vardı ve zaten az olan zamanımı İtalyanca öğrenerek geçiremezdim.”

“Sebastian daha fazla zaman ve enerji harcadı ve takımla daha iyi iletişim kurabildi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Dedigin gibi bende ümitliydim ama berger in bir aciklamasi vardi bourdais yetenekli bir surucuydu fakat gec fren yapamiyordu diye muhtemelen amerika da ki oval pistlerdeki yaris tarzindan ötürü araci kullanma sekli formula 1 e uygun degildi… malesef

  2. hacı dediği vettel'e göre çok geride değildi aslında.ama bu gibi durumlarda yaptığınız küçük şeyler size ileride büyük başarıları getirebilir.bu adam çok iyi bir sürücü, aynı pantano gibi.ama bugün zamanından daha iyi oynadığı ronaldo nerde, okan koç nerde ? hayat da f1 gibi hiç adil değil 🙂

  3. Bourdais`den acayip umitliydim ben, onceki basarilari sapka cikartilacak cinstendi cunku, ama F1 de tutmadi, araca mi uyum saglayamadi anlamadim gitti..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir