Ferrari "Ayrılık Tehdidi" Haberlerini Yalanladı

yazar:

kategori:

Dünkü etkinlikte basına konuşan Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo “Eğer Formula 1 hâlâ Ferrari’yi istiyorsa o zaman harcamalara dikkat ederek araştırmadaki sınırı kaldırmalı ve değişiklik yapmalı.” demişti.

Ancak takımdan bugün yapılan açıklamada, Montezemolo’nun yorumunun ayrılık tehdidinden çok yapıcı bir yaklaşım olduğu söylendi.

“Montezemolo’nun görüşleri bazıları tarafından ultimatom ya da Formula 1’den ayrılma tehdidi olarak görüldü ancak bunun öyle olmadığını garanti edebiliriz.”

“Yeni başlayanlar için onun konuşmasında ayrılmak ya da ultimatom kelimeleri yoktu. Asıl dikkat edilmesi gereken şey Montezemolo’nun tamamiyle yapıcı bir yaklaşımda olmasıydı ve Formula 1’de olan bir şirketin başkanı genelde böyle konuşmalıdır ve gelecekte de kalbine en yakın motor sporları formu Formula 1 olacaktır.”

“‘Formula 1 bizim hayatımız ancak Ferrari olmadan Formula 1 olmaz, aynı şekilde Formula 1’siz Ferrari de farklı olur.’ sözleriyle MAranello’nun, sporun yakın geleceğini planlama konusunda ilk sıralarda çalıştığı belirtildi.”

“Dün ortaya konulan eleştiriler ve yorumlar yeni şeyler değiller. Montezemolo onları daha önce de gündeme getirdi. Bunlar teşvik edici sözler olarak görülmeli: bir araç üreticisi Formula 1’i ürünleri için teknoloji araştırmaları test etme alanı olarak görmesi mantıklıdır ve bunun yanında harcamalar kontrol altında tutulmalıdır. Maranello bu görüş konusunda hep önlerde yer aldı.”

“Bu nedenle test günleri sayısı tekrar gözden geçirilmeli. Biz atletleri kendi sahasında antrenman yapamayan tek spor olarak kalmıyoruz aynı zamanda gençlerin de simülatörlerin görsel dünyası dışında gerçek dünyada deneyim ve süreç kazanmasını imkansız  hale getiriyoruz.”

“Bunun yanında aerodinamiyi azaltmanın sadece Ferrari’nin yararına olacağını düşünenler, Ferrari’nin tarihi rolünü hesaba katsınlar. Formula 1’in başarısını sporun başarısı olarak görmek doğrudur. Biz de piste misilleme yapmak ya da roket atmak istemiyoruz. Biz sadece araçlar arasında mücadele istiyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. çevir kazı yanmasın ,he tamam!

  2. adaşım Hakan bey sizin en büyük hayranlarınızdan biriyim ve sizi takip ediyorum lütfen daha fazla Anti Alonso yorumlarınız olsun her zaman yanınızdayım:)

  3. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Bazı arkadaşların ne derdi var alonso ve ferrari ile ? Ayrıcalık yapılıyor vs istiyor diyorsunuz ! Doğrudur çünkü biz ferrariyiz !ferrari olmazsa f1 biter Fanatik tifosi ! Herkezin BAYRAMI MÜBAREK OLSUN

  4. ferrari yönetimi muhtemelen ortaya böyle bir haber atıp nabız yokladı…baktı ki kimse tınlamıyor hemen geri vitese takıp böyle bir haberin olmadığını söylediler. neden böyle birşey yapıldı? ferrari huzursuz…artık başarılı olamıyorlar…santanderle uzun vadeli bir anlaşma yaptılar. alonsoyu yollama ihtimalleri yok.bizim ruslarla yaptığımız gaz anlaşması gibi… ayrıca alonso istediği için massayı yollama ihtimalleride yok. zira bir haber çıktı rosberg hop massa alonsonun gözünde en iyi pilot oluverdi. bu pilotlar lada başarılı olma ihtimalleri yok. hele markalar alonso varken hiç yok…ferrari kendilerine bazı konularda ayrıcalık yapılmasını istiyor. formül 1 oranizasyonu içinde ne kadar vazgeçilmez olduklarını anlamak için yoklama çekiyorlar. eğer tepkiler gelseydi ferrarisiz formula olmaz arka planda ferrari yi arayıp aman ne yapıyorsunuz vs.vs….bunlar olsaydı ferrari arka planda bazı kuralları kendi araçları için es geçmelerini görmemelerini isteyecekti…2005-2006 da renoya yapılan lar gibi…
    ferrari kendini sponsor ayağına santandere sattığı gün bitmişti…bunlar da bazı belirtileri…geçmiş ola…

  5. Aynen Güçlü olmayan mclareni,veya Hamilton'u yenmenin anlamı olmaz,

  6. Dostum dediklerinde haklısın. zaten bende bunun aksini bırak, o içerik hakkında yorum dahi yapmadım.

    diazın takımıma vermiş olduğu zararlardan dolayı kendisinden ne kadar nefret ettiğim malum.
    ama bir çok yorumumda diazın, en az McLaren kadar güçlü bir Ferrari aracını sürmesini ve bu şartlar altında Hamilton ile kapışmasını istediğimi de söyledim.
    zevk katsayısının en büyük çarpanın ancak bu şekilde elde edilebileceği aşikardır.

    Nefretin büyüklüğü = Yaşanacak hazzın büyüklüğü

    McLaren.

  7. Hehangi bir spor müsabakasında rakibiniz çeşitli nedenlerden dolayı(diskalife sakatlık vs) oyun dışı kalırsa galip ilan edilirisiniz!,ve bu galibiyetin tadını sürebilirsiniz şüphesiz,
    Ama rakibiniz,Tamamen spordan men edilirse,ölürse,herhangi bir şekilde yok olursa,sizde onun yok olduğu oranda yok olursunuz! çünkü zafer sizinle aynı şartlarda ve aynı güçte olan rakibe karşı,enerjinizin somuta dünüşmesi ile elde edilen bir duygudur,
    Bu gün birçok spor sever Fb nin kümeye düşmesini istemektedir,Ama Fb nin kümeye düşmesinin ligin rekabet seviyesininde bir alt lige düşeceğini tahminedemiyorlar(ben GSliyim bu arada)
    HERKESİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN.

  8. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    en azından martin ron ve bu gibi ne olduğu belli olmayan pısırık patronlarımız yok.

    çok yaşa ENZO

    çok yaşa GERÇEK kutsal toprakların takımı FERRARI.

  9. Dediklerinin çoğu doğru. Kriz nedeniyle kısıtlandı bir çok şey. Krizin hala da devam ettiğini paralı pilot/paralı test pilotu haberlerinden anlıyoruz.

    Dün de yazmıştım, Ferrari olmazsa F1 biraz eksik olur, ama olur. Mclaren olmazsa da F1 "aynı derecede" eksilir ama aynen devam eder bundan kimsenin şüphesi olmasın.

  10. Ferrari'den son açıklama:
    Tehdid-i ayrılık haberlerinin yalanlanmasının yalanlanmasını yalanlıyoruz. (yani yalanlıyor. )
    🙂

    Ferrari o kadar çok rest çekip yerine oturdu ki. bu yalan haberi yazan da belli aralıklarda terk-i diyar ederiz yorumu yazsam hiç göze batmaz diye düşünmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir