Patrese, Rekoru Kaybedeceği için Üzgün

yazar:

kategori:

Riccardo Patrese, bu hafta sonu Rubens Barrichello’nun Türkiye’de yarışa çıkarak Formula 1 tarihindeki en tecrübeli pilotu ünvanını elinden alması nedeniyle biraz üzgün olduğunu kabul etti.

Barrichello, İstanbul’da 257. Formula 1 yarışını tamamlayacak ve resmi yarış başlangıçlarının tam sayısı hakkında bazı tartışmalar olmasına rağmen Patrese’nin 256. yarışlık rekorunu kıracak.

Barrichello adına mutlu olmasına rağmne Patrese, 1993 Avustralya yarışından bu yana elinde bulundurduğu rekoru kaybettiği için biraz kendini mutsuz hissettiğini de itiraf etti.

Patrese: "Kendimi biraz üzgün hissediyorum."

"Rekoru elimde tuttuğum için mutluydum ama rekorlar kırılmak için vardır ve söyleyebileceğim tek şey, bunu başardığı için Rubens’i tebrik ediyorum"

"Uzun bir kariyeri var ve rekoru, Formula 1’de uzun yıllar boyunca ayakta kalabileceğinizi, bu işi iyi yaptığınızı, sizinle çalışan insanlarını sizin yaptığınız her şeyi takdir ettiğini gösteriyor."

Barrichello, bu hafta spnu Türkiye’de ailesi, arkadaşları ile bir dizi kutlama yapacak.

Rekor hakkında konuşan Barrichello, bunun kendisi için önemli bir milometre taşı olduğunu kabul ifade etti.

Barrichello: "Formula 1’deki en tecrübeli pilot olmak, benim için harika bir şey. Formula 1’de uzun bir kariyerim oldu ve bir çok harika hatıram var. Ama 1993’te bu serivene başladığım gün ile bugün arasında herhangi bir farklılık hissetmiyorum."

"İlk yarışım, Kyalami’de, dün gibi. Yıllar boyunca tereddütsüz destekleri için aileme ve arkadaşlarıma teşekkür etmeliyim. F1’e genç yaşta başlamakla yeteri kadar şanslıydım ve yarışmayı her zamanki gibi seviyorum, önemli olan, Formula 1’i hâlâ seviyorum"

"İnsanlar Türkiye’de benim 16 yıllık kariyerime bakarken ben hâlâ önüme bakıyor olacağım ve en önemli mesele de gelecek yarış olacak"

Barrichello ve Patrese, 1993 yılında, sadece 1 sezon birbirlerine karşı yarıştılar. O sene Barrichello Jordan ile ilk kez F1 sahnesine çıkarken Patrese, Benetton takımında F1’deki son yılını geçiriyordu.


Yorumlar

  1. Valla bencede helal olsun, aslinda sunu unutmamak gerekir ki 90 li yillarda ve oncesinde F1 araci kullanmak kanatsiz ucak kullanmak gibi biseydi, Barichello`nun 2 kazasini hatirliyorum ki Kubica`nin Kovalainen`in kazalari cerez kalir 🙂 O yuzden bu eski rekorlar daha bir onemli bence..

  2. 257 helal olsun. 1 sezon daha bitirsin bu sezondan sonra Barichello rekor sağlamlaşsın. 😀

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Doğru bir cümle kullanmış,rekorlar kırılmak içindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir