Honda: "Aguri'nin Ayrılışı Kaçınılmazdı"

yazar:

kategori:

Japon otomobil üreticisi Honda, Super Aguri’nin kendisini bağımsız bir şekilde destekleyemediği sürece Formula 1’de kalmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Bu sabah Super Aguri’nin F1’den ayrıldığını açıklaması ile birlikte destekçi Honda, edilebilecek bütün yardımları yaptıklarını ve hayal kırıklğı yaşadıklarını ifade eden bir bildiri yayınladı.

Honda’nın bildirisi: "Honda, takımı (Super Aguri) mümkün olduğunca çok desteklemeye devam etti ama Aguri Suzuki, Takım Başkanı, Honda’ya geldi ve takımı bağımsız devam etmesi için kaynak yeterliliğinde olmadığı için Formula 1’den ayrlma kararını ifade etti."

"Super Aguri F1 Takımı’nın ayrılışı, bizde büyük hayal kırıklığı yarattı ama takımın gelecekte kendi ayakları üzerinde durmak için bir yol bulamazken bunun kaçınılmaz olduunu anlayabiliyoruz"

"Super Aguri F1 Takımı’na, hayallerin paylaşımı ve Honda ile birlikte mücadele etmede destekleyici bütün taraflara münnettarlığımızı iletmek istiyoruz"

"Honda, 2005’teki kuruluşundan bu yana ekonomik destek ve motor sağlamakla Super Aguri F1 Takımı’nı desteklemiştir. Özellikle 2007’den bu yana, takıma sponsorlar ve işbirlikçiler bulmak için birlikte görüşmelerde yakından âlâkalıydık"

"2008 sezonunun başlangıcında takım, güçlü aday Magma ile görşmelere başladığında Honda, bir çok destek teklifi ile işbirliği için etkin olmuştur. Üç grubun bir anlaşmaya vardığını düşündüğümüz anda bize, MAGMA ve onların finansal destekçilerinin anlaşmayı satın almamaya karar verdikleri söylendi."


Yorumlar

  1. walla üzüldüm adamlara yaa baya bi ezik durumuna düştüler gibi oldu

  2. Bence Honda isteseydi Aguri`yi bir sekilde hayatta tutabilirdi, gecen sezon Aguri`ye gecilmeleride bir etken oldu. Uzuldum acikcasi..

  3. Honda kimseyi desteklemek zorunda değil. Kendi çıkarları açısından böylesi uygundu demekki. Bu iş bir ticaret. Hatır gönülle iş yapılsaydı şimdi F1 de takım bulamazdık.

  4. Kendi takımı iyi değilken ve büyük harcama yaparken neden aguri yle uğraşsın.agurininki beklenen sondu.

  5. Hondanın timsah gözyaşlarını izliyorsunuz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir