Resmi: Mercedes GP, Rosberg İle Anlaşmasını Uzattı

yazar:

kategori:

2010 sezonu başında takıma katılan Rosberg’in gelecekte Felipe Massa’nın yerine Ferrari’ye geçeceği konuşuluyordu ama şimdilik Mercedes ile kalmayı tercih etti.

Takımın açıklamasında anlaşmanın süresi net olarak belirtilmesi ama “2013 sezonu ve sonrası dâhil” denerek 2014 opsiyonu imasında bulunuldu.

Rosberg: “Mercedes GP Petronas takımı ile anlaşmamı uzattığım için çok heyecanlıyım. Bir Gümüş Ok’ta kazanmak, şimdiye kadar hayatımın öne çıkan olaylarından biri olacaktır. Formula 1’de en iyi olma adına arayışımızda takımımıza yardım etmenin keyfini yaşıyorum”

“Takımın bana kazanan bir araç sunacağına ve Gümüş Oklar’ın muhteşem yarış geçmişine katkıda bulunabileceğimize her şekilde inanıyorum. Mercedes-Benz ailesiyle önümüzde senelerde harika zamanlar geçirmeyi dört gözle bekliyorum”

Ross Brawn: “Nico ile anlaşmamızı uzattığımız için memnunuz ki onun yarışlar ve şampiyonluklar kazanabilecek bir pilot olduğunu biliyoruz. Son iki sene boyunca Nico, Gümüş Oklar’ımız için olağan üstü derecede iyi performans gösterdi; mevcut aracın teknik kabiliyetlerinin sınırlarında sonuçlar elde etti.”

Bu anlaşma ile Mercedes’in 2012 pilot dizilimi değişmemiş oldu. Öte yandan Schumacher’in anlaşmasının da potansiyel uzatılması ile Mercedes’in 2013’de de aynı pilotlarla yarışması bekleniyor.


Yorumlar

  1. yazdığım ironiyi anlayamışsınız sanırım 🙂 Yarış kazanmayı bir kenara bırak pol bile kazanamamış bir pilotun yarış kazanmasını beklemek çok hayalperestçilik olur.

  2. bir alman spor dergisinin duyumuna göre Schumi'de sözleşmesini uzatmış, yakında göreceğiz.

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Polden Kalkmayınca Yarış Kazanılmıyor Mu ?

  4. galibiyetten önce yapması gereken ilk şey pol alması 🙂

  5. Luca nın Massa seneyede >Ferradide yarışacak açıklamasından sonra sözleşme uzatılması sanki son ana kadar Rossberg in Ferrariye gelmek istediği yönünde bir izlenim doğuruyor gibi.

  6. Mercedes'in birbirinden harika iki pilotu var. Onları takımda tutarak doğru yapıyorlar.

  7. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Hayırlı Olsun Rosberg'e. Umarım Uzun Süredir Hasret Olduğu Galibiyete Gelecek Sene Ulaşır.

    Bizde 2013'te Perez'i Alırız 🙂

  8. Bu aralar Schuminin de sözleşmesinin uzatıldığını muhtemelen duyacağız. İkisi de benzer sözleşmeye imza atması dikkat çekici. Herhalde bu iki sene içinde Mercedes bir şey yaptı yaptı, yapamadı ise F1'den çekilebilir.

  9. Ferrari söylentileri maaş artırımı içindi zaten. Massa'nın gitmeyeceğini uzuun zaman önce Luca dayı söylemişti. Önümüzdeki seneyi iple çekiyorum, bakalım neler olacak.

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Umarım Seneye İlk Galibiyetini Alır Rosberg..

  11. hadi hayırlısı.rekabetçi araçla galibiyetler kazanacağımıza eminim.zamanı gelincede dahada rekabetçi oluğumuzda mgp ye ilk şampiyonluğunu yaşatırız inş.forza mgp,forza rosberg.

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Massa iyice rahatladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir