Wurz, Spa'da Le Mans Serisinde Yarışacak

yazar:

kategori:

Honda’nın test pilotu Alexander Wurz bu haftasonu 1000 km’lik Le Mans yarışı için Spa’ya gidecek. Wurz Le Mans serisinde ilk yarışına Peugeot ile çıkacak.

Alexander Wurz Le Mans serisine girişi hakkında şöyle konuştu: "Spa’da en son 2007’de F1’de yarıştım. Tıpkı birçok pilot gibi ben de Spa’yı seviyorum. Oldukça doğal bir pist. Potansiyel tek zorluk hava durumu, pistin farklı bölümlerinde farklı olabiliyor."

"Bahreyn ve İspanya GP’lerinde Avusturya televizyonuna yorum yapıyordum, bu yüzden internetten öğrenmiş olsam da Barcelona ve Monza’daki ayakları (LeMans) çok iyi takip edemedim. Peugeot’ların Audi’lere karşı neler yapacağını görmek için can atıyorum."

"908’i ilk gördüğümde kullanmak istemiştim. Harika görünüyordu. Sesi kullandığım diğer araçlara göre daha farklı çünkü dizel motorla deviri çok fazla yükseltemiyorsunuz. Ama o gerçek bir yarış aracı. Le Mans serilerinde araçlar arasında performans farkı beni çok fazla ilgilendirmiyor. Tamamen farklı bir meydan okuma. Başlangıçtan sona kadar mümkün olduğunda zorlamak yerine, trafiğe dikkat etmek zorundasınız."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir