Force India Daha Güçlü Bir Sıralama Umuyor

yazar:

kategori:

Force India, bu hafta sonu Türkiye’de sıralamalarda ikinci bölüme kalmak istediklerini ve sıralama performanslarını arttıracak bazı çözümler bulduklarını söyledi.

Takım şu ana kadar ne Fisichella ne de Sutil ile, sıralamalarda ikinci seansa kalamadı ve İspanya’da antrenman ve yarışlta iyi bir hıza sahip olduklarını göstermelerine rağmen orada da bazı şeyler kendilerine engel oldu.

Ve takımın Türkiye için yeni güncellemeler hazırlamamasına rağmen teknik sorumlu Mike Gascoyne, sıralama sorunları için bazı cevaplara sahip olduklarını düşündüklerini söyledi.

Gascoyne: "Barselona’da ortaya çıkan bir şey, antrenman ve yarış formumuz nispeten iyiydi ama sıralamalarda çok gerilerdeydik"

"Cumartesi günü, Cuma günü olduğumuz yerlere yakın olmaacağımız açıktı, pist açık bir şekilde daha hızlı olsa bile. Geride kaldık ve bunun Türkiye’de de olmayacağından emin olmalıyız. Ama nedenlere baktık ve gelişebileceğimiz bazı alanları belirledik"

"İkinci bölümüne yakın olduğumuz ilk üç yarışta gösterdiğimiz sıralama formumuzu İstanbul’da yapamamak için bir neden göremiyorum. Şimdiki amacımız bu olmalı ama genel olarak iki aracımızın iki güçlü yarış performansına sahip olması gerekiyor."

"Eğer diğerleri ile birlikte kalabildikleri sürece puan alabileceğimizi Giancarlo’nun bitirişleriyle gösterdik. Bunu Türkiye’de de yapin olmalıyız"

Fischella da VJM01’in gelişen temposunun bu sefer açık bir şekilde ortaya konacağına inanıyor.

Fisichella: "Şu anda beklediğimizden daha iyisini yapıyoruz, Avustralya’nın dışında her yarışı ilk 12’de bitirdik"

"Hâlâ genç bir takımız ve herkes, her yarışta kendine daha çok güveniyor ve İspanya’da ilk 10’da olmak, şimdiye kadar bu sezonki en iyi bitirişimiz. Araç dengesi iyiydi ve yarıştaki ikinci bölüm, özel olarak cesaret vericiydi"

"Şimdi sıralamalarda gelişmemiz gerekyor. Azalan tutunmayla bazı sorunlarımız var ve iki hızlı tur atmamız gerekiyor,ideal olan bu. Antrenmanlardan sıralamaya giderken neden performansımızın düştüğünü analiz etmek için çok zaman harcadık ve Türkiye’de aynı sorunları yaşamayacağımız konusunda umutluyum"

"Şüphesiz şu anda takımlar çok yakın ve saniyenin onda biri, sıralamalarda ikinci bölüme kalma veya kaçırma arasındaki fark. Bu yüzden tamamiyleoyunun zirvesinden olduğumuzdan emin olmalıyız"


Yorumlar

  1. kaner talay avatarı

    evet doğru.tc den en çok olumsuz etkilenen pilotların başında fisi geliyor.bende reno da bir sene daha yarışsa haika işler çıkaracağını düşünüyordum.alonso yla başabaş gideceklerine eminim.ama olmadı.fisi de force indiada harika işler çıkarıyor.keşke büyük takımlardan biriyle bir yıl daha yarışabilse yada force india daha hızlı olabilse.yarışlara renk katar

  2. Fisichella tecrubesini ve pilotajini konusturuyor, TC geldiginde pilotaj avantajini kaybetmisti, simdi geri kazandi, bu yuzden Renault`da 1 sene daha kalmasini istemistim, farklari gorebilmek acisindan..

  3. Hiç olmazsa Force İndia daha rekabetçi, hedefleri daha büyük. Super Aguri sadece yarışmak için yarışan bir takımdı. Bende üzüldüm ama seçme şansım olsaydı yine Aguri gitsin derdim.

  4. keşke siz ayrılsaydınız f1 den kıl kadar üzülmezdim,yazık oldu aguriye…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir