Sofuoğlu Şampiyonluklar Yaşadığı Supersport'a Dönüyor

yazar:

kategori:

Moto GP’nin bir alt dalı olan Moto2’de sezonu 59 puanla 17’nci sırada tamamlayan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, 2012 sezonunda tekrar Dünya Supersport Şampiyonası’nda yarışma kararı aldığını söyledi.

Motosiklet Federasyonu yöneticileriyle görüşerek böyle bir karar aldığını ve Kawasaki tarafından desteklenen Lorenzini Kawasaki takımıyla yeni sezon için anlaşma sağladığını belirten Kenan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

”Kawasaki ile anlaştık. Bu yıl Moto2’de kötü bir sezon geçirdim. Moto2’de bir yıl daha kaybetmek istemiyorum ve bu nedenle daha önce yarıştığım kategoriye dönme kararı aldım. Lorenzini Kawasaki takımıyla Dünya Supersport Şampiyonası’nda yarışacağım. Moto2’de kalabilmem için çok güçlü bir takıma ihtiyacım vardı. Ancak, istediğim gibi bir takım olmadı. Kawasaki ise bugüne kadar başarılı bir pilot ile çalışmadı. Kawasaki’yi motosikletinden ya da ekibinden dolayı seçmedim. Eğer Kawasaki’yi dünya şampiyonluğuna taşırsam, onlar da beni dünyaya tanıtmış olacak. Geniş bir sponsorluğu var. Ayrıca Kawasaki dünyada tanınıyor.”

Sofuoğlu, Moto2’nin dışarıdan gözüktüğü gibi güzel bir kategori olmadığını savunarak, ”Moto2 yarışmalarının daha hızlı olduğu sanılıyor. Aslında Dünya Supersport Şampiyonası, daha hızlı yarışların olduğu bir kategori. Gelecek sezonun daha güzel olacağını düşünüyorum. 2011’i ise kayıp bir yıl olarak görüyorum” dedi.

Moto2’de yarışabilmek için 650 bin Avro ödeme yapılması gerektiğini anlatan milli motosikletçi, ”Dünya Supersport Şampiyonası için 350 bin Avro ödeme yapacağız. Ödeme planını federasyonla konuşarak kararlaştırdık” diye konuştu.

Bu sezon yarıştığı Tecnomag-CIP ile kötü bir sezon geçirdiğini anlatan Kenan Sofuoğlu, ”Yarışta düşme hakkım bile yoktu. Çünkü, düştüğüm zaman takımın motosikleti toparlayacak parası yoktu. Sponsorlarını kaybetmişti” ifadelerini kullandı.

Milli motosikletçi, gelecek sezon yeniden yarışacağı Dünya Supersport Şampiyonası’nda, 2007 ve 2010 sezonunda dünya şampiyonluğu yaşamıştı.


Yorumlar

  1. Moto2'de kalabilmem için çok güçlü bir takıma ihtiyacım vardı. Ancak, istediğim gibi bir takım olmadı. Kawasaki ise bugüne kadar başarılı bir pilot ile çalışmadı. Kawasaki'yi motosikletinden ya da ekibinden dolayı seçmedim. Eğer Kawasaki'yi dünya şampiyonluğuna taşırsam, onlar da beni dünyaya tanıtmış olacak. Geniş bir sponsorluğu var. Ayrıca Kawasaki dünyada tanınıyor.''

    kenan aslında burada hem kendiyle çelişiyor hem de asıl işin başarı diil para olduğunu açıkça ortaya koyuyor..bnce bu yaptığı hareket çok ama çok yanlış, aşağıda bi neil isimli arkadaşın dediği gibi bu hareket kariyeri için oldukça kötü ve geri bir adımdır, üstte de dediği gibi kawasakiyi motoru yada takımı için seçmemiş sponsorları için seçmiştir ama bnce moto2'de kalmalıydı ve bu yılkinden çok daha ii bi motor bulacaktı seneye fakat o en ii 2-3 takımdan birine geçmek istedi bu da bu yılki performansıyla mümkün diildi..yazık oldu kenana, biz böleyiz ne yazık ki burası spor arenası ve sporcuların ne yazık ki vefa duygusundan arınmış ve kendisi için en ii olanı seçmesi gerekiyor, bu yıl başındaki yanlış takım tercihi herşeyi bitirdi kendisi için, geçmiş olsun dielim motogp artık uzaklarda kaldı..

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ben bir sakaryalı olarak kenanın supersporta geçmesine üzüldüm açıkcası,nedeni ise tam yükselmeye başlamışken tekrar sponsor ve maddi açıdan eksiklik yaşadığı için bu kararı alması fanlarını üzdü açıkcası bunun tek bir nedeni var o da parasal sorunlar takımın sponsorları kaybetmesi ona pahalıya mal oldu simdi kawasaki gibi güçlü bir takımla tekrar sil baştan yapıp belkide 2013 de tekrar moto2 de kawasaki ile yarısarak onu görebiliriz,tek istediği büyük bir takımla moto2 de ilk 3 de yer almak geçen sene Honda gresini takımından teklif gelmişdi bunun değerlendirmedi şimdi bir pişman demekki her şey istediği gibi olmuyor ne yazikki kenancım sen gelecegini yazmadan önce biraz düşünsen iyi edersin şimdi o kadar zamanınm boşa gitti üstelik birde ciddi bir kaza geçirdin değermi bunlar için DEYMEZ! Önün açık olsun Kawasaki ile şamp olursan o zaman yükselme zamanı geliyor demektir. Ama yaş olarak kayıp yaşıcaksın o başka başarılar dilerim.

  3. Bence bu adımını geri adım olarak değerlendirmemek lazım,kenan moto2 için attığı yanlış adımı (ki ben yanlış adım olarak görmüyorum,zamanı gelmişti ancak kendine 2 yarışlık koltuk veren o uyduruk takım yerine duygusal davranmayıp daha büyük takımları tercih etmeliydi,teklifler vardı çünkü) telafi etmek için bunu yaptı,moto2 iyi bir seri ama iyi takım çok çok önemli,ve süpersporttta yarıştığı rakiplerin süperbike dan moto gp ye geçişlerini de görmüş olması dolayısiyle tekrar süpersporttta başarılı olup önüne tekrar fırsatların açılmasını ve bu sefer doğru bir karar vermeyi bekleyecektir.Süpersport kesinlkle yavaş bir seri değil,kenanın o şampiyonluk formu ile moto2 de geçen sene katıldığı son 2 yarıştaki formuna bir bakın,demek istediğimi anlarsınız,kesinlikle süpersportta edindiği formun patlaması gibiydi,bunun gaza gelmeyle falan alakası yok,umarım tekrar şampiyon olur ve doğru adım atar,ve keşke kawasaki yerine honda olan bir takım olsaydı ama neyse….

  4. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    kenan supertsport da dönemsinin en büyük sebebi moto 2 de güçlü bir takım bulamaması bn hala inanıyorun 1.gün kenannı MOTO GP görücez

  5. kenanı hep desteklerim ancak bu hamleye bir anlam veremedim ben. bu tür hamleler için yaşı geç. üst serileri hedeflemeli artık.

  6. acaba kenan düşündügümüz kadar büyük,iyi bir sporcu degilmi diye düşünmeye başlıyorum sonra bazı başardığı şeyler aklıma geliyor mesela moto2deki ilk yarişinda 7sn fark açıp domine etmesi gibi. supersportta ilk sezonlarında harikaydı hatta bir sezonda en çok yariş kazanma rekorunu kırmıştı ve sonra superbike'a geçti ben çok heyecanlanmıştım o sırada superbike kadrosu baya iyiydi bayliss haga biaggi corser falan vardı . onlarla zirve mücadelesi verecek olması acayip iyiydi sonra sezon başladı. başlarda philip island yarişi vardı orda 5.liğe çıkmişti yariş başında işte o 5.lik tüm sezon boyu kenan'ın tepe noktası oldu. o yarişta da gerilere düştü zaten. Şimdi baktım en iyi derecesi 9.luk olmuş superbike kariyeri boyunca.
    Sonra supersporta geri dondu eski yıllara göre kadro daha iyiydi. o yıl crutclow ve laverty'e geçildi ne yazıkki. O yılla ilgili hatırladıgım bi yariş varkiişte o yariş gerçekten de acayip epik bi yarişti izlemeyen varsa kesin izlesin tribun efektleri de ayrı bir hoş.Crutchlow şuan motogp'de yani kenanı görmek istedigimiz yere geldi şampiyon olduktan sonra aynı kenan gibi superbike a geçti kenanın en iyi derecesi 9.luk demiştim hatırlarsanız crutchlow yarişlar kazandı o kategoride ve motogp'ye geçti diger geçildigi isim ise laverty idi o da kenan gibi supersportta 1 yıl daha kaldı bu sefer kenan onu geçmeyi başardı ve şampiyon oldu.sonraki yıl ise kenan ve laverty'nin yolları ayrıldı. laverty superbike genel klasmanında 4. oldu ,yarişlar kazandı , kenan moto2de pek bi varlık gösteremedi genel itibariyle. Sezon başında catalunya ve assen yarişlarında iyiydi başa güreşmişti hatta assen'de 2.oldu ama sezon ortası ve sonunda hiç iyi degildi bence formunu yukarıda tutsa , son yarişlarda takım arkadaşına geçilmese moto2'de o istedigi gresini takımında bi yer bulabilirdi. keşke de bulsaydı. belki 2.yılında şampiyonluk adaylarından olup motogpde yer bulabilrdi.
    kenan'ın röportajında ilerisi için ne düşündüğünü göremedim cidden ne düşünüyo acaba supersporta geri gelerek. tekrar superbike'a mı çıkmaya çalışacak acaba.
    şurası kesin ki kenan'ın bu hamlesi kariyeri için aşagı dogru bi hamledir. başladıgı yere geri donmektir. umarım seneye şampiyon olup. ondan sonraki yıl da artık nereye gidecekse o yılda gittiği yerlerde başarılı olur da üstseviye de kalıcı olmaya başlar ama eskisi gibi kenan'dan pek umutlu degilim

  7. Eksi veren birden fazla kişi olduğunu düşünmüyorum. Sistemi kullanarak bir kişi birden fazla oy verebiliyor. Bunu yapmak için kanı bozuk tek bir kişinin çıkması yeterli.

    Kaç kere söyledim bu mesajlara oy verme sistemi ya düzeltilmeli, ya da kaldırılmalı diye. Dilimde tüy bitti. Ancak site yönetiminin umrunda değil.

  8. Çok garip.Kenan sürekli kendisini kanıtlayabileceği serilere gidiyor ancak bir türlü istediği takım/araç kombinasyonunu sağlayamayarak eskiden kendini kanıtladığı Supersport'a dönmek zorunda kalıyor.Yeteneksiz mi? Aksine oldukça yetenekli ama bir türlü gereken desteği sağlayamadığından iyi bir motorda yarışamıyor ve daha düşük profilli seriye dönmek zorunda kalıyor. Yazık oluyor Kenan'ın yeteneğine.Umarım ileride MotoGP'de yarışmayı başarabilir ama yaşıda ve zamanıda yavaştan tükeniyor

  9. Desenize bu sene boş yere 650.000 € gitti !

  10. Nebu eksiler!Adamlar milli sporcumuz için güzel şeyler yazıyor siz eksi veriyosunuz!ayıp!

  11. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Umarım Bir Gün Moto GP'de Görürüz Seni. Oradakilerden Hiçbir Eksiğin Yok.

  12. İyi bir takımla anlaşmadığı sürece Moto2'de mücadele etmesinin bir anlamı yoktu. Kenan doğru kararı vermiş. Keşke gerekli maddi desteği bulsaydı da Moto2'de kuvvetli bir takımla şampiyonluk mücadelesi verirken izleseydik kendisini.

  13. hahahahahahahaha istanbulpark'ta çalışırsın kenan'cım 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir