Sutil: "Sadece Force India'yı Beklediğimi Kim Söylüyor?"

yazar:

kategori:

Force India Patronu Vijay Mallya, 2012 pilot diziliminin Abu Dhabi GP itibari ile çözüme kavuşmasını beklediklerini söylemişti ve henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Paul di Resta ve Nico Hulkenberg ile birlikte Force India’dan bir karar bekleyen Alman pilot, takımın kendisini seçmemesi halinde de başka yollarının olduğunu belirtti.

Perşembe günü Yas Marina padoğunda konuşan Sutil: “Sadece Force India’yı beklediğimi kim söylüyor? Mesela başka bir şekilde de hayatta kalabilirim.”

“Bu takımda uzun seneler boyunca iyi işler çıkardıktan sonra endişe edip geleceğimi vs. düşünmek zorunda olduğumu sanmıyorum. Rahatım. Bu takımı seviyorum ama anlaşma olmazsa, başka bir şey bulurum”

Force India pilotu, gelecek sene Renault için de ufak bir şansa sahipken Williams ile güçlü bir bağ kurduğuna inanılıyor.

Williams, şu anda Kimi Raikkonen de dâhil birçok ismi değerlendirmeye almış durumda.

Sutil, Force India’daki kararın gecikmesinde yeni yapılanmanın etkili olduğunu düşünüyor.

Sutil: “Bu takımda yeni bir ortak ile birlikte işler biraz daha uzun zaman alıyor; nedenini bilmiyorum. Gergin olmamı gerektirecek bir durumda değilim. Kötü bir iş çıkarsaydım gergin olurdum ama elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Puanlar alıyorum ve kendimi iyi hissediyorum. İşte bu yüzden durumu değiştiremiyorum”

Alman pilot, Hindistan GP’den sonra Mallya ile durumu görüştüğünü ve meselenin hem takım hem de kendi açısından uygun bir şekilde çözülmesini istediğini ifade etti.

Mallya ile ilgili olarak Sutil: “Uzun bir süredir çok iyi bir ilişkiye sahibiz. Bana karşı vefalı ve ben de ona karşı aynı şekilde. Bu önemli. Bana, şu anda sizinle paylaşamayacağım şeyler söyledi.”

“Hepimiz hemfikiriz. Her iki taraf da en kısa sürede açıklama yapmak istiyor. Takımın mümkün olduğunca erken açıklama yapması önemli. Çünkü gelecek sene için pilotlarını araçlara ayarlayabilirler.”


Yorumlar

  1. Blof yapiyor =) Williams-Raikkonen Lotus-Kubica veya Grosjean ile yarisacak Sutil'in bu takimlarla pek sansi bulunmuyor kendisini cok severim umarim iyi bir koltuk bulur ama Nicoyu da cok seviyorum bu sene yazik oldu diyecegimiz pilotlar cok olacak gibi ancak Kimi,Williams'i reddederse orda bir sansi olabilir Pastor'dan daha cok hak ediyor o koltugu.Pastor cok gereksiz bir pilot gibi duruyor ama malum ensesi kalin =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir