Mikko Hirvonen İle Soru Cevap

yazar:

kategori:

2009 yılında da buna benzer bir şekilde son yarışa kadar şampiyonluk şansını sürdüren Mikko Hirvonen, son rallinin Loeb’in liderliğinde bitmesinin ardından şampiyonluğu 1 puan fark ile kaybetmişti.

Sebastien Loeb’in 8. kez şampiyonluğunu ilan edip rekor kırmasını engellemek isteyen Mikko Hirvonen’in Autosport ile yapmış olduğu söyleşi:

Soru: Geçen hafta yapılan testler nasıldı ?

Mikko Hirvonen: “İyiydi. Sadece yol kat ettik. Araçta herhangi bir şeyi değiştirmedik. Sadece sürdük. Bütün günümüzü araçta kendimizi rahat ve güvende hissetmek için çok zorlayarak geçirdik. Özel bir şey yapmadık.  Sadece hazırım. Etapları ve ralliden önce biraz uyuyup dinlenmeye çalıştık .”

S: Araçta hala bunları arıyorsan kendine olan güvenin azalıyor mu ?

H: “Hayır. Katalunya’da asfaltta sürdükten sonra tekrar çamurlu kaygan toprak zemine dönüyorsanız takrar o hisse ulaşmanız için ve tutunma seviyesinin nerede olduğunu anlamanız için yol kat etmeniz gerekir. araç oldukça iyi hissettiriyor. eğer her şey yolunda giderse kesinlikle çok hızlı olacağım. Bu ralli için kendime güveniyorum.”

S:Bu ralli için ayarlarda agresif  seçim yapacak mısın?

H:“Hayır ayarlarla olmaz. Bu rallide olabilecek her şey için hazırıklı olmalıyız. Eğer sisli olcaksa, çamurlu ve kaygan olacaksa buradaki gibi şartlarda daha fazla risk alabilirsiniz.”

S: İstediğin sisli ve zorlu şartlarda yarışmak mı ?

H:” İyi sürebileceğime inanıyorum. Eğer sisli olursa hava çok zorlamamız gerekecek. Diğer yandan hava şartları şimdiki gibi açık olursa işler herkes için daha kolay olur ama bizim için hala mükemmel olabilir.İlk iki gün çok fazla zorlamayacağım ama son gün sonuna kadar zorlayacağım.”

S: Yeni yollardan ne düşünüyorsun ?

H:“Oldukça iyiler.  Great Orme etabının başlangıç etabı olmasından memnun değilim ama Cuma günü koşulacak olan toprak zeminli etaplar fantastik.  Orme muhteşem gözüküyor ama orada sadece aracınıza zarar verirsiniz. Eğer bunu yaparsanız, cuma günü btün etaplarda elinzden gelenin en iyisini yapmalısınız. Orada 10 saniye de kaybetsem umrumda değil. O kaybı toprak zeminde geri kazanırım.”

S: Orme’yi bu kadar zor yapan kerbleri mi ?

H:” Kerbler ve sonrasında gelen hızlı yerler. Bazı virajlar uzun zamandır kullanılıyor ve diğerlerine göre oldukça kayganlar. Buralarda yarış çizgisinden dışarı çıkmak ve araca zarar vermek oldukça kolay.”

S: 2009’da şampiyonluk için savaştığından bu yana neler öğrendin ?

H:“O zaman durum farklıydı. Loeb2e bir şey olsaydı şampiyonluğu kazanmak için yarışı kazanmama gerek yoktu. Bu sefer hem ralliyi hemde güç etabını kazanmam ve arkada neler olduğuna bakmam  gerek.”

S: Kendini hem bir sürücü hem de bir insan olarak 2009’a göre daha güçlü hissediyor musun ?

H: “Eskiye göre daha rahatım ve daha az gerginim. Yani evet diyebilirim.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir