Alonso: "2011 Kariyerimin En İyi Senesi"

yazar:

kategori:

İspanyol AS’a konuşan Alonso: “(2011) hayatımın en iyi sezonu.”

Ferrari ile şimdiye kadarki kariyerinin başarısız olup olmadığı sorusuna Alonso:”Bununla ilgilenmiyorum. Ama bunun sorulması garip bence. Çünkü 2010 ve özellikle 2011’in en iyisi olduğu üzerinde şüphe yok”

“Tekrarlaması zor: Yarışların çoğunu tamamlamak, inanılmaz tur dereceleri elde etmek, muhteşem kalkışlar, harika pitstoplar, başarılı stratejiler, podyumlar ve bir yarış galibiyeti”

“Elbette şampiyonluk mücadelesi vermek isteriz ama vermediğinizde, diğerlerinin daha iyi olduğunu kabul etmelisiniz”

Bununla birlikte İspanyol pilot, elinde Red Bull aracı olsaydı, kendisinin de Vettel kadar erken kazanacağını ifade etti ama Alman pilotla yer değiştirmeyi kabul etmedi.

Vettel ile değişim için Alonso: “Hayır, hayır, hayır. Şu anda şampiyonluklarda 2-2 beraber olsak da hayalimdeki takımdayım”

“Ama önümüzdeki 5 senelik geleceğe bakarsam, onun yerine kendi yerimi tercih ederim.”

Alonso, Button’un performansını da övdü.

Alonso: “Yeteneğini ve ne kadar hızlı olduğunu biliyoruz. Muhteşem bir şampiyona çıkardı. Belki de önceki senelere göre daha az mükemmel bir Hamilton vardı ve bu kombinasyon, bu sonucu (2011) ortaya çıkardı”

Öte yandan Alonso, Red Bull’un 2012’de yine kolay bir sene geçirmesini bekleyen Flavio Briatore’ye katılmıyor.

Alonso: “Hamilton’un art arda 10 sene şampiyon olacağına da inanılıyordu; aynısı Button ve Brawn’ın sihirli bir formül bulduğu için de söylenmişti.”

“Şimdi Red Bull iki sene kazandı ve herkes, 20 tane daha kazanacağını düşünüyor ama böyle olmayacak.”


Yorumlar

  1. Her podyum da oturuşuna da hasta oluyorum.Köy ağaları gibi bacağı çeliyor vr o kadar çok çıktı ki evi gibi olmuş.

  2. Kariyerinin en iyi senesi mi bilmiyorum ama nedense her yarış sonunda podyumda görüyorum. (Biz o podyuma hasret kaldık). Bence böyle podyumda gezinen pilot her halde sıradan pilot değildir.
    Ferrari'ye hak ettiği değeri kazandıran ve oturduğu koltuğa yakışan 2. en iyi Ferrari pilotusun.(Darılmaca yok İlki Shumi)
    Evet Redbul aracı altında olsa idi Vettel'den daha erken şampiyon olacağına eminim. Massa için ise o koltukta iyi sonuçlar alamıyor.

  3. 2007 çocukluk hayalim
    2008 sezonun son yarışlarının en iyi performansım
    2009 kötü ama olsun bence en iyinin aday adayı
    2010 en iyi aracım
    2011 en iyi senem
    2012 kıyamet kopacak ama olsun yine iyi

  4. Ohannes ne yaptın Hakan sen =)))

  5. Buda ayrı bir fantazi olması gerek sanırım start da liderliği ele geçirip sonlara doğru tur yemesi kariyerinin en iyi senesi olduğunun kanıtı.

  6. Hamilton : Kariyerimin en iyi yarışıydı, en iyi turuydu bla bla…

    Alonsocu yorumu : her turda böyle diyor her yarışta böyle diyor sıktı artık

    Alonso : 2005 Kariyerimin en iyi yılı, 2006 en iyi yılı 2007 en iyi yılı 2008 en iyi yılı 2009 en iyi yılı 2010 en iyi yılı 2011 en iyi yılı…

    Alonsocu yorumu : Bu adamın takımına bağlılığını çok seviyorum. 🙂 takıma bağlılıktan kasıt nedir bilemiyorum 2007 McLaren'de yaptıkları takıma bağlılık olsa gerek…

  7. gerçek bir narsist…gerçek bir politikacı…

  8. Eğer öyle hissediyorsa söylemiştir bunu zaten. Belki de şampiyon olduğu zamana göre şimdi daha zorluyordur aracı, daha limitlerde sürüyordur. Fernondo'yu sevmem ama bu haberde eleştirilecek bir nokta yok 🙂

  9. Bir pilotlar klasmanına bak en iyi senen buysa kötüsünü düşünemiyorum. Utanmıyor da böyle şeyler söylerken.

  10. bu nasıl bir tabir sen böyle konuştuğun için sana yakışan tarif:bu maymunun eline kim klavye verdi

  11. en hızlı 3.aracız diyor daha ne diycek.dogru da söylese bu takım zamanında Prost aracı hızlı bulmadıgını söyledğinde kovulmustu.Ki 91 Ferrarisiyle sımdıkini karsılastırmam bile

  12. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu senen çok iyi bir sezon geçirdi alonso.red bull 2012 için demeçlerine de katılıyorum

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    aracın potansiyelini ne derece kullanıyor orasını bilemeyiz tabi. ancak her pilot böyle açıklamalar yapar, test zamanlarında sürdüğüm en iyi araç gibi bir şey söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. geçen yılki araçtan pek de iyi değil aslında.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari ile şimdiye kadarki kariyerinin durumu soruluyor ama siz 2005 yılına iniyorsunuz.Unutun o yılları.Yol alın biraz.
    Siz Alonsodan kötü bir söz duymak için can atıyorsunuz ama aksine O ne takımına ne de başka birine kötü söz söylemiyor.
    Massayı sorduklarında; O en iyi pilotlardan biridir diyor.Ama siz "bana onu sorup durmayın"" demesini bekliyorsunuz.
    Takımın durumunu sorduklarında ; "çok memnunum burada mutluyum "diyor ama siz "sabrın da bir sınırı vardır" demesini istiyorsunuz.

    Şunu unutmayın.Bu takım her pilotun istisnasız hayalidir.Bu takımda yarışıyor olmak her şeye bedeldir.İsterse her yarış sonuncu bitirsin.

  15. Vettel şu adama gelecek yılda bi çaksında…

  16. rocco junior avatarı

    Bence kariyerindeki en iyi sezon olarak istatistikleri katmıyor.Sürüş açısından,kendini geliştirme açısından olabilir.Sonuçta daha güçsüz bir araçla elinden gelenin en iyisini yapıyor.

  17. ferrari yalakası !!

  18. PR çalışmaları başlamış yine. Yıkama yağlama seansı. Yoksa gerçekte böyle bir durum olması aptalca. 2009'u saymazsak en kötü sezonlarından biri değil midir?

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşım Ferrarinin bu durumu elbette kabul edilir değil ama bundan çok daha kötü sezonları da oldu.Her zaman rekorlar kıracak hali yok.Sen 2002 sonrasını ve durdurma çabalarını izlemedin galiba.Biz de isteriz hersene şampiyonluk ama olmuyor.

    gelelim stratejiye. Geçen yıl Abu dabi stratejisinin yerini 1500 tane ispanya veya 2000 tane çin bir araya gelse dolduramaz.
    Sen Alonsonun ne demek istediğini dahi anlayamamışsın.Tamam geçen yıl daha çok zaferimiz oldu.Sonuna kadar şampiyonluğa oynadık ama bu yıl da geçen yıl ki absürt olayların hiçbirisinin olmadığını ve bu yönüyle iyi bir yıl olduğunu düşünüyor..Kanada gibi Sc faciası yaşamadık.Massa ile temaslarımız olmadı.Almanya gibi bir durum olmadı.Sepang sıralamaları gibi bir olay olmadı.Hatalı start veya antrenman kazası gibi olaylar da olmadı.Abu dabi gibi bir olay olmadı.

  20. yıl 2005 – 2006 Reno kariyerimin en yılları dedi (doğal olarak, şampiyon oldu çünkü)

    2007 Mclaren Similatöründe test sürüşleri yaparken; daha önce böyle bir sistem görmedim (vay anasını nidalarında) önce ki kullandıklarım pleysteyşın dedi. Sürdüğüm en iyi similatör dedi.

    2008-2009 burası benim yuvam dedi, huzurluyum bla bla…

    2010 sürdüğüm en iyi araç Ferrari dedi.

    2011 kariyerimin en sezonu

    2012 de de siz tahmin edin :)))

  21. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu açıklamalar sıkıyor artık. Hamilton da yapıyor bunu. Ne demek en iyi sezonum? O zaman şampiyonluğa ulaştığın sezonların anlamı nedir? Hiç mi? Alonso geçen yıl çok daha iyiydi.

  22. Alonso her sene kariyeririmin en iyi senesi diyor zaten 😀 2010 da bence çok daha başarılıydı bu seneye göre

  23. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    kore değil çin olacaktı

  24. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    kore

  25. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bu stratejilerin içinde ispanya kore falanda varmı ferrari sezonun ilk yarışlarında saçma sapan stratejilerle saçma sapan pitstoplarıyla biz sürekli oalarak burda ferrariyi tartışmadık mı bu ne biçim strateji sert lastikle adam kaç tur attı her tur 2 sn fark yiyo yinede sertle devam ettiriyolar diye ispanya 20.turda liderken tur bindirdiler sertle gitmeye çalıştığı için neresi iyi şimdi bu stratejilerin son yarışlarda bi düzelme olsada geneli hitap etmez bence bu sene ferrari için çok kötüydü alonso için iyi ye katılıyoru ama ferrari için en hızlı 3.araç olmak kabul edilebirir birşey değil bana göre

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu adamın takımına olan adanmışlığı ve bağlılığı hakikaten kayda değer.
    Vettel ile değişime verdiği cevap … hayır hayır hayır………………..
    Ferrari olsun da isterse çamurdan olsun farketmez.
    Geçen yıl istatistiksel olarak daha iyi olsa da bu yıl aksilik , şanssızlık , uğursuzluk , medya baskısı bakımından daha iyi geçti.Geçen yıla nazaran Pitstoplar güzeldi.Stratejiler de güzeldi.Startlar da güzel oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir