Ecclestone Sırtını Yine Ferrari'ye Mi Dayayacak?

yazar:

kategori:

2005 senesinde takımların kendilerine sunulan gelirlerden memnun kalmamaları ardından yeni serilerini kurma tehdidinde bulunulmuştu ama Ecclestone, anlaşma imzalanması için Ferrari’ye 100 Milyon $ ödeyip durumu düzeltmişti.

Bay E, spor için önemli yer tuttuğu için Ferrari’yi tercih etmiş ve sonunda ayrı seri tehdidi ortadan kalkmıştı.

Şimdi ise yeni anlaşma için görüşmeler kapıdayken perde arkasında gelişmeler hız kazandı.

O zamandan farklı olarak takımlar bu sefer FOTA çatısı altında bir birlikler ve Ecclestone, Kaynak Kısıtlama Anlaşması konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle bu birliğin zarar görmesini umuyor.

Bununla birlikte ayrı bir seri tehdidi ortada yokken takımların yeni taktiğinin, ticari hakların ortakları olarak işin içine girmek.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “Benim açımdan, böylesi hassas bir konuda konuşmamak için belli zorunluluklarımız var. Yapacağımız açıklamalar, farklı nedenlerle yanlış yönlere çekilebilir. Bu yüzden bu konuda açıklama yapamayacağımı söyleyebilirim.”

Ama FOTA’nın Abu Dhabi’deki önemli toplantısının iptali, söylentilerin ivme kazanmasına neden oldu.

O Estado de S.Paulo muhabiri Livio Oricchio’ya göre Ecclestone’nin yine Ferrari’ye eşsiz bir teklifte bulunacağı, takımlardaki üyeler arasında konuşulan konular arasında.


Yorumlar

  1. Ecclestone "Ferrari'yi Satın Aldık!"

    20.12.2008

    Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone, takımlara daha fazla pay verilmesini isteyen Ferrari ve FOTA başkanı Luca Di Montezemolo'yu eleştirdi.

    Montezemolo geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada takımların daha fazla pay almaları gerektiğini söylemişti.

    Ecclestone "Onun bahsetmediği tek şey, Ferrari'nin yıllardan beri diğer takımlara oranla aldığı ekstra para ve yıllardan beri aldığı diğer tüm ekstra şeyler oldu."

    "Ferrari herkesten fazla para alıyor. Ne aldıklarını tam olarak biliyorlar; o kadar aptal değiller ancak açık da değiller. 80 milyon dolar daha fazla alıyorlar. Geçen sene markalar şampiyonluğunu kazandıklarında, Mclaren'in alabileceğinden 80 milyon dolar daha fazla aldılar."

    "Ferrari'nin aldığı ekstra para ile daha fazla parayı sorma dışında şu anda ne yapmalı? Parayı diğer takımlarla paylaşmalı." dedi.

    Ecclestone, Ferrari ile yapılan bu özel anlaşmanın 2003'e dayandığını söyledi.

    Ecclestone "Diğer üreticiler ile arası kötü olan tek takımdı ve neden araları bozuldu? Burada 80 milyon dolardan kaynaklanıyor. Biz Ferrari'yi satın aldık. Ferrari'nin bağlılığını satın aldık. Bizim Ferrari ile olan anlaşmamız onları satın almamız konusundaydı ve böylece diğerlerine gitmeyeceklerdi." dedi.

    ———————————————————————————————————————————————-
    Ferrari resti çekti: ‘FIA şartlarımızı kabul etmezse yokuz’

    12.06.2009

    Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, FIA’nın Formula 1 Takımlar Birliği’nin taleplerini kabul etmediği sürece, 2010 katılımcı listesine İtalyan ekibini dahil edemeyeceğini söyledi.

    Federasyon gelecek yıl mücadele edecek takımların listesini açıklamasına 48 saatten az bir süre kala, Ferrari’nin otomatik olarak gelecek yılki takvimde yer alabileceği söylentileri yoğunluk kazanmıştı.

    Bu söylentilerin altında yatan neden ise, Ferrari’nin birkaç yıl önce bazı ticari ayrıcalıklar ve teknik düzenlemelerde veto hakkına sahip olması karşılığında, FIA ve Formula 1 Yönetimi’ne (FOM) F1’de kalmayı garanti eden bazı taahhütlerde bulunmuş olmasıydı.

    Domenicali, takımın federasyonla yaptığı anlaşmaya ilişkin olarak Türkiye’de verdiği demeçte, “FIA ile bir anlaşmamız vardı fakat biz anlaşma içindeki yükümlülüklerin ihlal edildiğini düşünüyoruz. Bu nedenle anlaşma geçerliliğini yitirmiştir” şeklinde konuşmuştu.

    ———————————————————————————————————————————————-

    Concorde anlaşması her takıma özel ve gizli olmamalı. Tek bir anlaşma metni olmalı.

  2. FKYD çalışıyor! (Ferrariyi koruma ve yaşatma derneği)

  3. Mustafa Sar avatarı

    Çocuklar Ferrari benim kalbim.Kirici olmaya gerek varmi. Biz bu sporda dibide gorduk zirveyide. Bu sporda katlanamadigim bir sey varsa oda mc laren'e gecilmektir. Ister sonuncu olsun ister birinci. Ama makkaya gecilmek benim gibi iflah olmaz tifosiye koyar. Redbul gelince kutlarim. Bu spora ne kadar bagli sorgulanir.test yasagini biraz esnetmek gerekir. Bu mumkun olmazsa Ferrariye 3. Arac icin Yol verilmeli. Bizim asil amacimiz test yasagini delmek. (Depremde hayatini kaybedenlere ve sehitlerimize bassagligi diliyorum) Ferrari ile hayat guzel…

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sanırım anlamamışsın, sorun değil, açıklayayım. Ben Concorde anlaşmasından bahsediyorum, umarım ne olduğunu biliyorsundur. Kurallar ile alakalı olarak bir şey yazmadın, sen de yazmadığımı görmüşsündür zaten okuduysan eğer, belki amacın sadece provakasyon yapmaktır.

    Bahsettiğim şey, Concorde öncesi politik olarak takımların birbirlerine göre konumları ve FOTA. EBD ile alakalı olarak ilk kısımda ortaya çıkabilecek sorunlardan bahsettim ve takımların neden iyi geçinmesi gerektiğini ve birarada olması gerektiğini anlattım.

    Hangi yıllarda kim güçlü ayrımı yapabilirsin, benim için değişen bir şey olmaz. Bir zamanlar Fransızların FIA'ya sahip olduğunu da hatırlatırım. Ama tehditkar yaklaşım ile olumlu yaklaşım aynı şey değil. Zamanında Fransızlar Renault ile iyi ilişkiler kurmuştu, 80'lerde hani. Ama Ferrari'nin sesi o zamanda çıkıyordu. Ferrari'nin geçmişi ile alakalı bir durum bu. Griddeki en eski ve en başarılı takım, özel bir tarih ve geleneğe sahipler, ister efsane de, ister başbelası ama diğer takımlar ile kıyaslanamayacak bir güce sahipler.

    Ferrari olmadan F1 olmaz denir, ama neden dendiğini kim biliyor? Ferrari'nin taraftarı farklıdır biraz, coşkuludur ve F1'den değil Ferrari'den zevk alır birçoğu. Ferrari'nin taraftar sayılarını az çok bilen var mı, yada F1 izleyicisine oranını. Ferrari ayrılırsa, bu taraftar Ferrari'nin peşinden başka seriyi izlemeye başlar, F1'in izlenme oranları düşer. Takımların en iyi parayı kazandığı kaynaklardan birisi TV gelirleri. F1 izlenmezse F1 kendini finanse etmekte zorlanır. F1 kalan büyük takımları da kaybeder ve 11-12 tane HRT izlenir yada o bile olmayabilir.

    Hangi takımı tutarsan tut, ama böyle bir gerçek var. Ferrari'nin elinde her zaman koz vardı ve Ferrari McLaren ile birlikte FOTA fikrini ortaya çıkardı. İlk zamanları hatırlayın, McLaren yöneticilerini Marenello'ya çağırdılar, toplantılar yaptılar. FOTA biçin kuruldu, tüm takımların ortak mecrası olacaktı ve takımlar birlik olarak FIA'ya söz geçirebileceklerdi. Ama ben bugün hiç bir takımdan Ferrari ve McLaren'e duyulan minettarlık görmüyorum, McLaren bile işine gelince FOTA kararlarını hiçe sayarsa, bu birlik nasıl yürür. Sonra Ferrari milyon dolarları götürünce, kimsenin kızmaya hakkı olmaz.

    Ben takımların birlik olmalarını savunuyorum, sen kendi takımın kazansın diye uğraşıyorsun, Ferrari'yi suçlamaya çalışıyorsun. Ama gerek yok böyle şeylere, boşuna yorma kendini. Ferrari her zaman diğerlerinden farklı olacak ve çünkü bu hep böyle oldu, sen de her zaman " ama haksızlık" diye sızlanacaksın. Ama elinde koz olan, haksızlık olmasın demez. Üstelik bu ayrıcalıklar sizin düşündüğünüz gibi abartılı şeyler değil, öyle olsa Schumacher dönemi hiç bitmezdi. Ferrari'yi engellemek için değiştirilen kurallar nasıl çıktı, Ferrari nasıl engelleyemedi. Madem yapabiliyordu, yapsaydı.

    Konuları abartmayın ve kendi takımınıza yontmayın arkadaşlar, ben takımlar birlik olsun derken, siz çıkıp McLaren Ferrari'yi döver, Ferrari hile yapıyor gibi gülünç şeyler söylemeyin

  5. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ya git işine arkadaşım 2005'den sonra ferrari kayrılmadı demişsin adamlar renonun bütün icatlarını illegal yaptırdılar. igzliden ferrari hayranlığı seziyorum sende. 2007 ve 2008'de kapışırken hep ferrariyi tuttular. Adamların tutulmasının tek sebebi formular1 taraftarının %70'i ferrari olması. Hatta her yarışa dikkat et hep ferrari şakpalı ferrari bayraklı taraftarlar var bütün yarışları onlar dolduruyor. F1'in ilk senesinden beri yarışıyorlar, diyorsunki kayrılmıyor. Ferrari'ye bi sene kıyak geçilmediyse oda 2005 senesidir. Geçen sene ve bu senede olabilir ama Concorde anlaşmasının süresi bitmeye başladığında hemen yaltaklanıyorlar ferrari'ye

  6. Geçen senede bu lafları ediyordunuz bu zamanlarda bu senede ediyorsunuz seneyede bir tokat yedikten sonra alışırsınız iyice.

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kural değişiklerinden bahseden bu arkadaş, kurallar değişmeseydi şimdiki küçük takımlar yarış kazanabilir miydi 🙂 bu arkadaş sendromdan geberiyor. Kural değişikliğiymiş kurallar değişmese zaten adamlarla biz hep zirvede kapışacaktık. Kuralları kısıtlarıdalar bütçeleri kısıtlarılar durdurmak için. Küçük takım şansa yaptığı araçla 2 sene yarış kazandı. Ama sana dikkat ediyorumda harbiden kendini çok kaptırmışsın , sanırım yolda bir ferrari'nin altında kaldın kudurma bu kadar 😀

  8. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    redbull'un kac tane taraftarı varki lobi yapsın

  9. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Çoğunuz FIA ve Ferrari'yi ortak gibi düşünür ama FIA için tek rakip aynı zamanda Ferrari'dir. En sert eleştriler ve tehditler Ferrari'den gelir. Çünkü FIA'yı altedecek gücü olan tek takım Ferrari, kendi serisini kurma gücü olduğu için bu tehditleri savurabiliyor

    Ferrari kimi ne için eleştiriyor? amacı ne?
    Alt edecek gücü nereden buluyor? alt edince ne olucak?
    Alt etmeye çalıştığın FIA kimdir? düzeni kurmaya çalışan FIA değil mi?
    FIA ne için var?

    Biz ne izliyoruz diye sormak boyun borcu olur…!
    FIA neden 20 yıl boyunca, ferrarinin şampiyonluk kazanamadığı dönemde ondan çekinmiyordu da,1999 markalar sonrası mı çekinir oldu…
    Ferrariden önce kimin sesi daha fazla çıkıyordu bu sporda?

    Sorular çok hepsinin bir cevabı var elbet…!

    Ama ferrari FIA yı alt edecek küstahlığı düşünceyi buluyorsa kendinde kalması için milyonlarca dolar veren kişiyle yeni bir seri oluşturabilir…
    En başından şikenin olduğu bir sporu izlemek kime ne keyif verir…
    Ferrari oynar tabanlarla yarıştı
    Ferrari oynar arka kanatlarla yarıştı
    Ferrari çalışanı kendi dosyalarını McLaren'e istenmediği halde verdi (alonso gibi bir pilot da bunları ifşa etmek istedi kendisine liderlik verilsin diye,şimdi yuvasını buldu)
    Ferrari Mercedes motorları için yapılan arge lerden sonra geliştirilen ılmor motorlarının berilyum pistonlarını şikayet etti ve sonuç biliniyor…
    Şimdi beceremedim ben bu olmaz…
    Şİmdi ben uyduramadım bu olmaz…
    O yaptı ben yapamadım bu olmaz…
    Arkadaş politika olmadan yarışında enzonun kemiklerini sızlatmayın
    Yada kapılar arkasında alınan sonuçlarla sevinebilirsiniz….

  10. fotoğraf güzelmiş 🙂 tam anlamıyla dayamış sırtını

  11. Ferrarinin istediğini yaptırdığı konusunda kuşkumuz yok zaten sen rahat ol

  12. Sonuç olarak sportif anlamda baktığımızda bu işten yine ferrari karlı çıkacak

  13. okudum okudum merak etme kimse gitsin diyemezmiş bende bunu söylüyorum işte ağlamayın sızlamayın diye 100 milyon $ ı vermek sence nedir ? Başarısızlıklarınızı böyle örtmeye çalıştıktan sonra gelip burada büyük takımız havaları yapmayın sahte başarıların sahte sevinçlerini yaşayan taraftarlarısınız.Yaşasın redbull ve diğerleri

  14. aferin sana, yaygaracılığı iyi biliyorsun. çünkü işini iyi biliyorsun.
    Çünkü biliyorsun ki Alonso kazanırsa bak ben demiştim diyeceksin. Kazanamazsa da kayırılmadı diyeceksin. Tek hücreli de olsa, kafanda bir beyin var hakkaten

  15. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Red Bull ve McLaren itirazında yani daha dün ve önceki akşam bir arkadaşımla konuştuğumuz konu buydu. Red Bull ve Macca'nın itirazı kabul edilirse ne olacak diye konuştuk. FOTA'da kamplaşma yaşanırdı, büyük ihtimalle Ferrari FOTA'dan ayrılır yada toplantılara katılmazdı. Concorde anlaşmasına kadar bu faaliyetler uzar, Ferrari kendi kamplaşmasını yaratır, takımlar ikiye bölünür dedik. Ferrari'nin ayrılma tehditleri artar, FIA için tehlike oluşturur, yeni Concorde için FIA önündeki Ferrari tehdidini yok etmek için Ferrari'nin bazı isteklerini yerine getirir, yeni anlaşma imzalanır.

    Peki burada kim karlı olur, tabii ki Ferrari. Peki neden? Diğer 2 takımın 1 sn kazanma hevesinden. Red Bull ve McLaren'in yaptığı bu itiraz umarım FOTA içinde ayrışmalara sebep olmaz. FOTA'nın kurulması için kim çalıştı, Ferrari. Ferrari neden tüm takımların ortak çıkarını düşünsün ki, kendisi alıyorsa 100 M doları niye uğraşsın? Çoğunuz FIA ve Ferrari'yi ortak gibi düşünür ama FIA için tek rakip aynı zamanda Ferrari'dir. En sert eleştriler ve tehditler Ferrari'den gelir. Çünkü FIA'yı altedecek gücü olan tek takım Ferrari, kendi serisini kurma gücü olduğu için bu tehditleri savurabiliyor. FOTA yokken Ferrari bu şekilde sözünü geçirebiliyordu, şimdi ise takımlar için daha fazla pay istiyor. Red Bull ve McLaren'in yaptığı gibi diğer takımlarda FOTA içinde huzursuzluk yaratacak hamlelerde bulunmamalı. En azından şimdi değil, Concorde öncesinde çıkacak huzursuzluk Ferrari'ye değil, diğer bütün takımların zararına olur. Ferrari istediği parayı alır, ama tek başına. Ferrari, FOTA'nın kurulmasına önayak olduysa, McLaren ile beraber bu birliği kurduysa, bunun devam etmesi için diğer takımların da taşın altına elini koyması gerekir

  16. rocco junior avatarı

    Ben dediğimin arkasındayım sevgili Sandro Verone kardeşim.Burda + veya – yemek mühim değil fikrimi söylerim.Seni takip ettiğim kadarıyla iyi bir yorumcusun.Şöyle demek istiyorum ben lobi yapmıyoruz yada bizim lobimiz yok demedim lütfen sapla samanı ayıralım.Geçmişteki 100 milyon dolar veto hakkı vs bay e nin sırtını bize dayaması dünkü konu ile uzaktan yakından alakalı değildir.Dün yani bu yarış haftasonu olayı başlatan kimdir?imza atmakta direnen ve kuralı iptal ettirmeye çalışan kimdir bana bunun cevabını verir misin?bu kuralların uygulanacağı ne zamandır belli değil miydi?dün söz verip bugün tutulmaması ferrrarinin suçu mudur?evet bende politika ve böyle faaliyetleri istemiyorum beni hile hurda ile kazanıp sevinen biri sanıyorsanız yanılıyorsanız.ben istikrar istiyorum her şey net olsun böyle durmadan kaos çıkmasın veya sürekli kurallar değişmesin istiyorum.saygılarla iyi bir gün geçirmen dileğimle.

  17. Ferrari hala kayırılmaya ihtiyaç duyuyor acaba Ferrari bu kadar çok kayırılmasa bu başarıların çoğunu elde edebilirmiydi bence hayır neden mi? 2005 yılından sonra sonuçlar ortada çünkü kayrılmıyor du bu yıllarda. görünen o ki 2012 yılında tekrar kayırılmaya başlıycak ve böylece Ferrari tekrar kazanan bir takım haline getirilecek. (gelicek demiyorum getirilicek diyorum).

  18. ne yazıkkı hala anlayamamıssın hala gidecekse gitsin diyorsun.
    Bu spor Ferrariyi Kaybetme riskini göze alamaz.Haberi okuduysan eğer ki tamamen okuduğunu zannetmiyorum.Bay E Ferrari anlaşma imzalasın diye 100 milyon $ veriyor.Sen hala Ferrari gitsin diyorsun.Ferrari istediğini yaptırır kimse bişey diyemez kimse de Ferrariye gidiyorsan git diyemez

    Hadi eyvallah

  19. Beyler zaten ferrari ferrari diye burada övünüp duranlar takımın bir halt olmadığını zaten biliyor derler ya havlayan köpek ısıramaz bağrınıp dururlar sadece yok o kalksın yok bu kalksın ay onu yapamadık bize yardım edin yarış kazanalım ay yan geldi şampiyon olamıyoruz kuralları değiştirelim şampiyon olalım.Resti görüceksin vurucaksın tekmeyi arkasına göndericeksin ayrılıcakmış gitsin tek başına yarışsın çok istiyorsa.

  20. Ben buradan Ferrarinin bu spor için olmazsa olmaz bir takım olduğunu anladım.Bay e diyor ki, tüm diğer takımlar bir yana ferrai bir yana.Büyük takım şu ferrari.

  21. McLaren-Redbull çok güzel lobi faaliyeti gösterir fia'da üstünede 100 Milyon $ para alırlar bunak bernie'den dimi?

  22. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Anlamazlar …
    Anlamak istemezler…
    İşlerine gelmez…

  23. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Bıktım bilader sizden ya..Yıllardır oynamadığınız oyun kalmadı…
    Sonra çıkıp birileri McLaren der ingiliz der lobi der…
    Hayatınız siyaset…
    Neyi izleyeceğiz…Kim daha iyi para alıp kim daha iyi para alıp kapılar arkasında kim kimi daha çok öpmüş onun esamesini mi izleyeceğiz…Rezillik…

  24. "Ferrari'ye eşsiz bir teklifte bulunacağı, takımlardaki üyeler arasında konuşulan konular arasında."

    Sadece Ferrari'ye 3 araç ile yarışma hakkı tanıyacakmış.
    ——————————
    yalan olmasın ben sadece Ferrari'nin kuralları veto edebilmesinden, hoşnut olması için McLaren'e verilen 100 milyonluk cezadan ve McLaren'i kapsayan gelişim kısıtlamasından haberdardım.

    Ferrari'nin böylesi büyük bir rakamı rüşvet olarak aldığını bilmiyordum.

    vallahi harika.
    süper.

    bu olanakların McLaren'e tanındığını düşünüyorum.
    tek kelime ile istatistikleri sonsuza kadar kapatırdık.

    ama Ferrari bu kadarında bile hala kayırılmaya ihtiyaç duyuyor.
    ve diaz yeni bir "kütle amortisörü" tarzı fark yaratacak unsurla başarılı olmayı umuyor. (fia(t) ona bu sene tek galibiyet alsın diye neler yaptı malum devamını yeni sezonda da yapmak isteyecektir)

    böylelikle bazı pilotların Ferrari'de yarışma isteğinin nereden geldiğini de bazı arkadaşlar iyice öğrenmiş oluyor.

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    al gülüm ver gülüm. ondan sonra birileri çıkar derki ingiliz lobisi, al sana ingiliz bay e lobisi. ferrari'yi sırtında taşıyan adam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir