Grosjean 2010 Başında Yarışmayı Bırakmak İstemiş

yazar:

kategori:

Bir anlamda kaza skandalının kurbanlarından biri olan Fransız pilot, Renault’tan Nelson Piquet Jr’nin yerine direksiyona geçmişti ama sonrasında koltuğunu devretmek zorunda kalmıştı.

Abu Dhabi’de konuşan Grosjean: “2010 sezonun başında bir dönemde, her şeyi, yarışmayı bırakmayı düşünmüştüm.”

“Zordu. Ama iki hafta sonu kararımı geri aldım ve ‘Hayır; yapmayı istediğim şey bu’ dedim.”

“2010’da sezonun ilk yarışını izledim ve geri dönmem gerektiğini düşündüm. Bunu yapabileceğime her zaman inandım”

Bu sene GP2’de şampiyon olan Grosjean, Abu Dhabi’de Cuma günü F1 kokpitine döndü ve 2012 için Renault’un adaylarından birisi.

Sezonun son yarışı Brezilya GP’nin Cuma antrenmanında da çalışacak olan Grosjean: “Benim için muhteşem bir fırsat. Ama takımın bir testi olduğunu biliyorum. Ne kadar geliştiğimi ve değiştiğimi görmek istiyorlar”


Yorumlar

  1. hulkenberg de gp2 de baya iyiydi . umarım kısa sürede iyi bir koltuk bulur . grosjean a gelirsek , ben pek de ahım şahım bir pilot olduğunu düşünmüyorum .

  2. bence de. F1'e gelmesi gereken yeteneklerin GP2'de fark atanlar olması gerektiğini düşünüyorum. bkz. Hamilton.

  3. Kaç senedir GP2'de yarışıyor, ancak kendisinden hızlı tüm pilotlar F1'e geçince şampiyonluğa ulaşabildi. Zannedildiği kadar büyük bir yetenek olduğunu düşünmüyorum.

  4. Bu artı-eski sisteminden en çok nefret eden kişi benim. Öyle ki hiçbir zaman oy kullanmıyorum. Ancak asıl zırvalayan kişinin sen olduğunu düşünen biri(ler)i var demek ki.

    Ben seni kaale alıp bir yanıt daha yazmayacağım zira senin vakit harcamaya değmeyecek birisi olduğunu çoook önceden anladım.

  5. Mc_ senin ciddi problemlerin var gercekten dost bir sekilde sana bunu soyluyorum ya benim dediklerimi anlayacak idrak kapasitesine sahip degilsin ya da cidden okudugunu anlayamama gibi bir sorunun var her defasinda her dedigini ben curutmekten yoruldum ama sen cidden zirvalamaktan hic usanmadin yani ben gidiyorum mersine senin nereye gittigin bile mechul benim yazdiklarima cevap yazamadigindan konuyu zirvalattikca zirvalatiyorsun..
    Sonuc olarak ben sordugum hicbir sorunun cevabini alamadim sen israrla baska yerlerde zirvalamayi sectin gercekten senin gibi birisiyle tartistigim icin kendime de kiziyorum ben bukadar bos cevaplari omrumce gormedim ben adamin kariyerinden bahsediyorum zirvalarmalarini curutuyorum sen bana GP2 da bir kesitten dem vuruyorsun ona cevap yaziyorum Schumacher Hamilton diyorum orta sira pilotlariyla pilotunu kiyaslamaktan bahsediyorsun ne diyeyim ki 2008-2009-2011 yillarinda merhum Senna GP2 da mi yaristi da onla kiyaslayim?her defasinda baska alana kayiyorsun cidden ezilmislik psikolojisiyle olaylari yansitiyorsun ciddi ciddi bir destege ihtiyacin var senin dedigim gibi ya okuma anlaminda ya da idrak anlaminda..
    Gelelim Heidfield olayina benim tezim suydu madem ki Heidfield,Petrov ile ayni dereceleri elde ediyor(son yarislarda Petrov baya baya iyiydi) ve madem ki Heidfield'i takim yollamak istiyor(takim patronu bu yonde demecler veriyordu) ozaman gelecek sezonun pilotu simdiden yarissinki seneye ilk sezon sendromu yasamasin eger bu Heidfieldi kucumsemekse isine bak derim sana ha ben Kubica ile Heidfield'i ayni kategoriye koymuyorum bence Kubica bir star buna takildiysan da bu benim sahsi fikrim herkesin star pilot siniflamasi farklidir bu gorusumde kimseyi ilgilendirmez..Gordugun gibi ben senin her lafina adam gibi cevap verecek kadar acikken sen zirvadan oteye gidemiyorsun yani keske adam gibi cikip tezlerimi curutmeye kalksaydin da adam gibi guzel bir fikir firtinasi fikir irdelemesi yapabilseydik ama ziyan yok kendini login logout yapip eksi atarak tatmin eden cevap yazamayip konuyu sulandirmaya calisan bir insanla bu dedigim yapilamaz cunku NOKTA

  6. Sen bir grup orta sıra pilotu ile kıyaslayarak kendi pilotunu kendin madara ettin zaten. O konuda yanıt yazmama gerek kalmadı. Zaten yerine Grosjean'ın geçeceğini zannederek Heidfeld'i küçümsemeye kalkışan birisinden başka ne beklenir ki?

  7. bu yariş oldugu zamanlarda galiba güvenlik aracının çıktıgı tur startfiniş düzlügünü geçmeden geçiş yapmak yasaktı ama eger oyle bi yasak olmasaydı, şuan f1'de uygulanan kurallar olsaydı yani startfiniş düzlügünden önce de ayrı bir çizgi var ondan sonra geçiş legal oluyor işte o şikan kestigi yer o çizgiden sonra oldugu için de ceza alırdı diye biliyorum. ama buradaki ceza koba'yı fazla dışarı ittirdigi için olmuş benim anladıgım kadarıyla

  8. F1'de kimin kiminle ayni kalibrede oldugunun belirleyicisi sen olmadigin icin sorun yok.Grosjean'in da eline iyi bir arac gecerse o zaman kiyas imkanina vakif olabiliriz.Ancak arastirmadan atip tutmakla bir yere varamayiz.Grosjean'dan hizli kim F1'e geldi de Grosjean sampiyon oldu? Grosjean kac yil yaristi? Atip tutmalarinin cevabi bu video mu yani? Ilk sezonda sampiyonluktan dem vurmussun Grosjean'da sampiyon olabilirdi ancak surekli Piquet'in koltugu icin geciyordu adi ve kafasi surekli F1 ile GP2 arasinda gidip geliyordu buna ragmen zirveye cok yakin bir yerde tamamladi sezonu yillarca buyuk bir takimin himayesinde olmamasina ragmen!!! Ha sordugum sorularin cevabini bilmiyorsan soyleyeyim sana Grosjean 2008'de yaristi 2009'da 7 yaris yarismamasina ragmen 4.tamamladi ve 2011 de sampiyon oldu yani 2.5 sezon yarsti toplamda.Ama hizlilar F1'e gitti de sampiyon oldu zaten yillardir yarisiyor gibi zirvalamalarla cikma karsima zira ondan hizli olup da F1 e gelmis bir pilot ben goremiyorum belki Hulkenberg onunla ayni kategoride geldi keske o sezon Romain F1'e gelmeseydi de sezon sonuna kadar kapissalardi

    Su video olayina gelirsek basariya ac her pilot gecilmemek icin yada gecmek icin herseyi yapar Hamilton Hamilton diyorsun Hamilton'in yaptigi ataklar hic zihninde canlanmiyor sanirim! ya da sunu izle arkadasim:
    http://www.youtube.com/watch?v=Yo971KDXsbI

    Yani Schumi bile yapabiliyormus gecilmemek icin- oyle video paylasip atip tutmakla adam karalamakla bir yere varamazsin!

  9. Umarım Lotus da aradağını bulur anlaşma olur ise Renault Motor desteği ile arkasın da olacakdır. Fransız bir pilot görmeyi çok istiyorlar.

  10. GP2'yi hatırı sayılır bir süre takip ettim. Rosberg, Hamilton gibi pilotların ilk senesinde şampiyon olup F1'e geçişini ve aynı performansı koruduğunu gördüm. Grosjean bu isimlerle aynı kaliberde değil.

    Geçilmemek için Grosjean'ın aracını Kobayashi'nin üzerine sürdüğünü gördüğümden bu yana kendisine karşı büyük bir antipatim var.

    Olayı bilmiyorsan işte videosu:
    http://www.dailymotion.com/video/k7s8izXzdqrZfYBkdW

    Böyle bir harekette bir pilotun F1'de yarışmasına izin verilmemeli.

  11. Kesinlikle arkadasim iyi bir koltukta bir sezon yaristiktan sonra baslayacaktir kendini gostermeye.

  12. Pardon?? Kac senedir yarisiyor hangi hizli pilotlar? Sen nekadar takip ediyorsun GP2 yi ya da Grosjean'i il?k defa 2008'de yaristi 4.oldu liderle arasinda 14,ikinciyle ise sadece 2 puan vardi.Altinda suan yarisan Petrov,Maldonado,Buemi,Kobayashi,Chandock vardi.Gelelim 2009'a sampiyona mucadelesi verirken F1'e geldi Asya serisinde sampiyon oldu.tam 1 sezon yaristigi tek sezon olan bu sezonda ise sampiyon oldu atip tutmadan once biraz arastirirsak kendimizi gulunc durumda birakmayiz =)

  13. Kaç senedir GP2'de yarışıyor, ancak kendisinden hızlı tüm pilotlar F1'e geçince şampiyonluğa ulaşabildi. Zannedildiği kadar büyük bir yetenek olduğunu düşünmüyorum.

  14. MagicAlonso avatarı

    Bu çocuk gerçekten çok hızlı.Umarım renault önümüzdeki sene sana yarışma fırsatını verir.yoksa önemli bir yeteneği F1 de görme fırsatını yine kaçırmış olacağız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir