Schumacher, Dengesiz Araçtan Azamisini Aldı

yazar:

kategori:

Alman pilot, dünkü sıralamalarda da sıkıntılar yaşamış ve yarış için çok büyük umutlar beslememişti.

Schumacher: “Bugün makul seviyede bir yarıştı. Dün mükemmel dengeyi bulamadığımızı hesaba katarsak, bugünkü durumdan azamisini elde etmeyi başardık.”

“Ama aracın küçük bir parçasını kaybettim ve bu biraz dengenin bozulmasına neden oldu. Sona doğru küçük de bir lastik patlağı yaşadım ki o yüzden aracımı 2. virajda kenara çekmek zorunda kaldım.”

“Lastikler ilk bölümde biraz erken bitti ama bunu biliyorduk; çünkü dünkü stratejimizde bir set yeni lastik saklamak için bu yola girmiştik. Dolayısıyla kalkışta çok kullanılmış hamurlar takılıydı. Şimdi verilere bakıp sezonun son yarışına iyi hazırlanmaya çalışacağız. Orada mümkün olduğunca iyi bir şekilde son vermek istiyoruz”

Takım arkadaşı Rosberg ise çok daha memnundu ve sonlarda önden kayma sorunu yaşamasaydı, Massa’yı da geçebileceğine inanıyor.

Rosberg: “Bugün benim için ilginç bir yarış oldu. Kalkışta işler yolunda gitmedi. Felipe’yi geçmeye çalıştım ama bir anda hiç yer kalmadı. Michael beni geçti ve yerimi geri alana kadar eğlenceli bir mücadele yaşadık. Ondan sonra durumumu iyi bir şekilde idare edebildim”

“İkinci pitstop öncesinde biraz daha uzun süre pistte kaldım ki az tutunma vardı. Yumuşak hamurlarla pistte kalmak daha iyiydi. Ana lastiklerde önden kayma yaşadım ve bu yüzden yarışın sonlarında Felipe’yi geçmem imkânsızlaştı.”

“Burada mükemmel bir iş çıkaran mühendislik takımıma teşekkür ediyorum. Bütün hafta sonu boyunca aracımdan memnundum. Pitstoptaki adamlarımız da yine harikaydı. İşte bu yüzden bugün iyi sonuç alıyoruz. Bunlar benim Brezilya’yı dört gözle beklememe neden oluyor. Umarım orada da iyi bir sonuç elde ederiz.”


Yorumlar

  1. bir önceki yarışda başka türlü konusuyordun! 🙂

  2. Yalniz Schumi icin bahane bulmak gittikce zorlasiyor, bunun icin bi beyin takimi kurmasi gerekecek Mercedes`in 🙂

  3. Shuminin aracı resmen süründü bu yarışta.force indialar bile daha iyiydi.shumiye yazık adam çekip gidecek en sonunda bu ne iştir?yarışamasın diye ellerinden geleni yapıyor adamlar.

  4. Evet Schumi tahmin ettiğimiz sebeplerden dolayı tat vermedi bugün. Umarım son yarışta bir sorun olmaz da araçta yine bir resital sunar bize.

    Bu arada Nico için bi parantez açmak gerekir ki bugün gerçekten iyiydi. Tur dereceleri gayet iyiydi.

  5. Altındaki takaya rağmen(pistte döküldüğünü görsekte) gene iyi iş çıkardı. Rosberg'i geçmiş ama aracın dengesizliği yüzünden yavaş kaldığı için Rosi'ye geçildi. Teknik sorun olmasa eminim kötü olan Massa'yı da geçerdi. Rosi'yi gene bir şekilde geride bırakıyordu zaten.
    Massa'yı da geçemiyen Rosi ''Massa ile aynı sürüyoruz '' dese anlarım geçememesini.

  6. Schumacher- avatarı

    Umarım seneye iyi araç olur yoksa adamım 2012 den sonra gider diye korkuyorum aracın durumna göre bakacak

  7. bu adamın dengesi değilde aracın dengesinin olmadığı besbelliydi.parçalar bile yerinde durmuyor uçuşuyordu.ulen ross brawn çok acele bgp gibi araç yap shumiye.

  8. Schumacher- avatarı

    Çoğu yarışta daha iyiydi bugün bariz yavaştı Schumi ama Brezilyada hızlı olacaktır

  9. önündekiyle kapışırken ön kanadının yan plakalarından biri koptu sanırım.

  10. mustafa ula avatarı

    "Ama aracın küçük bir parçasını kaybettim" Yarışın bir kısmını izleyemedim. Bahsettiği olay nedir?

  11. hiç şaşırmadım sorun olduğu belliydi zaten bütün hafta sonu afaki bir fark vardı.normalde yarış temposunda rosbergden genelde daha iyi en kötü rekabetçi olan bir pilot bu kadar fark yiyorsa tabiki vardır birseyler isin teknik yanına bakmayı bilenler için.

  12. M.Schumacher  avatarı

    livetiming ten tur derecelerine bakıodum rosberg ile baya fark vardı turlarında , aracın dengesini bulamıyor hiç schumi . özellikle ilk ve ikinci sektörde dereceleri kötüydü .

  13. Geçen sene başkasına göre tasarlanmış araçla yarıştığına bağlandı sorunları.

    Bu sene araç baştan tasarlandı, durum çoğu zaman yine aynı. Çok az pistte sorunsuz yarışabildi. Bu adamın dengesi nerde bir sormak lazım tasarımcılara.

    Seneye MGP'nin son şansı bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir