Massa'nın Sorunları: "Ön Kanat ve Ana Hamur"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot ayrıca Yas Marina’daki antrenmanların ardından eski ön kanada geri dönmek zorunda kalmıştı. Çünkü pistin ana düzlüğünde, Hindistan’dakine benzer şekilde ön kanadın kanat çırpar gibi hareket ettiği gözlemlendi.

Bu değişiklik ona performans kaybına neden oldu ve yarışta da orta sertlikte hamurla sürüş sırasında çektiği sıkıntı, onu spin atmaya kadar götürdü.

Massa: “En büyük sorun sert (ana) lastiklerdi. Yarış boyunca benim için en zor sorunlardan birisiydi, en zor sorundu.”

“Yumuşak lastiklerle bu diğer adamlara göre makul bir tempom vardı; onlarla her zaman mücadele içindeydim. Sonrasında sert lastikleri takınca işler zorlaştı.”

“Lastikler çalışmadı. Ayrıca Mark’ın (Webber) önüne geçebilir miyim diye hep zorlamam gerekiyordu. Ardından biraz fazla fren yaptım; arka tarafı kaybettim ve pistte kalamadım”

Kanatla ilgili durum için Massa: “Cuma günü kanadı denedim ve çok sallanıyordu. Her iki kanadı da denedim ve kullanamadım. Bu büyük bir sorundu. Çünkü diğer araca göre performans kaybı yaşadım”

“Yarış içindeki sorunlarımın diğer parçası buydu. Her şekilde, en iyi parçalarıyla ve sezon içindeki her şeyi ile aracıma sahip olmak için Brezilya’yı dört gözle bekliyorum. Brezilya’da daha iyi bir hafta sonu geçirmek için çalışacağım”


Yorumlar

  1. evvel sorunu yaptığı kazadır. akabinde alonso için takımda tutulmasıdır. sonuç ortada….
    kimse sormazmı luca ya yahu bu adam yerine neden kimi yi takımda tutmadın? neden hayatında bir kere bile geçilmediği birini onun yerine getirdiniz? neden aslanı kediye boğdurdunuz? santanderden tükürdüğünü yalaman için kaç para aldın? ferrariden aldığın maaş dışında sponsorlar vs. başka bir yerden herhangi bir ücret alıyormusun? şu an bu tercihlerden dolayı ferrarinin son durumundan memnunmusun? bu şekilde daha ne kadar kalırsın takımda? ferrariden kovulursan bankacılık sektöründe bir iş yapmayı düşünüyormusun? veya menecerlik?
    takke düştü….

  2. felipe massa bulunduğu yeri hiç haket miyo sıfır podyum domink bu adamı nası takımda tutar yahu

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hamilton 2008'de de vardı hocam, Massa'nın takım arkadaşı da 2007 şampiyonuydu, ki 2007'de Alonso da Hamiton da güçlü bir araçla yarışıyordu

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eğer massa webberin önünde kalabilmiş olsaydı puan durumu şöyle olacaktı.Alo :245 web 231
    Massanın webbere geçilmesinden bahsettim.Massa yerini kaybetmeseydi webber ile hamilton arasındaki puan farkı 4 olacaktı ama şimdi 6 oldu.Çok büyük bir aksilik olmazsa webberin sezonu Alonsonun önünde bitireceğini sanmam ama 4.lük hamilton ile webberin arasında kıran kırana geçecek.

  5. Yenim Dar

  6. Neden tersliklerin hep massayı bulduğunu açıklamak lazım önce bunun için. Yeni ön kanat bile massanın aracında çıldırıyor. Canada yarışı mesela, gayet güzel götürdüğü yarışta schumi'yle teması. Hamilton olaylarını saymıyorum bile.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    işin tuhafı herkes bir ön kanat derdine düşmüş. Lan sanki eski kanat varken ne oluyordu, Alonso iyi kötü yine podyum vaya ilk 5 içinde yer alıyordu, sen yine sürünüyordun arkalarda ya da yarış dışı kalıyordun.

    Bırak bacağı, kanatı. Hep söyledim hep söylüyorum. Schmi ile yarıştığın dönem zaten ferrari bayağı hızlıydı.Zaten sende şimdi Alonso'da olduğu gibi hep schmi nin arkasında kalıyordun. Raikonen ile yarıştığın dönem benim gözümde aynı sınıf pilotlar olduğunuz için vay massaya bak oldun. Ama şimdi hem takım arkadaşın senden 2 sınıf üstte sürüş yapıyor, hem diğerleri acemiliklerini iyice attılar üstlerinden (hamilton/vettel). Dolayısı ile takke düştü kel gözüktü. Bunun geçirdiğin kazaylan falan alakası yok. Hiç bir zaman da olmadı. 7 senedir ferrari kullanıyorsun be ayıptır.

    Kimse de 2008 demesin bana, dediğim gibi ortada bir redbull/vettel, bir şimdiki hamilton veya bir brawn gerçeği yokken çok normaldi o durum.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso webber in önünde bitirdiğine göre nasıl yaklaşmış olabilir ki. Fark daha da açılır. Benmi yanlış anladım yoksa.

  9. OYNAYAMIYORUM YERİM DAR

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    De yuru git be kardesim.masal masal masal.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pit ekibine niye çamur atıyorsun.Pit ekibi nerede hata yaptı???????Massa webberin arkasındayken 16. turda pite alıp Massayı webberin önüne taşıyan pit ekibinin ne suçu var şimdi.Webber massadan 2 tur sonra pite girdi ve bu yüzden 1 sıra kaybetti.Webberin massaya yaklaşması ve atak yapması massanın virajda frenajı kaçırıp dışarı taşmasından kaynaklanmıştır.3 pit stratejili webberi geçememesi sence kimin suçu.?Ya da webberle mücadele ederken trafiğe takılıp buttondan kopması kimin suçu.?.Alonsonun mu takımın mı?.Manipuleymişmişmiş.

  12. yaa felipe ne anlatıyorsun ? bütün sezon hep aynı sıkıntı lastikler !! tamam lastiklerde istikrar yok zaten bunu bilerek lastik tedarik ediliyor firma tarafından. yarışlara zevk heyecan gelsin diye : ayrıca alonso dahil herkez bir şekilde lastikleri anladı ona göre sürüş gerçekleştiriyorlar. bizim felipe her ne hikmetse anlayamamış !!!!!! zaten bizlerde anlayamadık felipeye. bir an önce gitsin ait olduğu yere.

  13. haksızlık etmeyin massaya bence.yarışın ortalarına kadar button ve webberle aynı tempoda gidiyodu ama pit ekibinin hatası ile ara açılınca birde lastik sorunu ile gerilere düştü.bunun bir örneği ilk viraj spini diyebilirim.buda hava ısısından kaynaklanıyor.şunuda diyeyim nasıl redbull takımı vett için webberin aracını manipüle ediyosa ferraride alonso için massanın aracını maniple ediyor.unutmayalımki teknoloji çağındayız.yıul 1998 değil 2011 bunlardan her şey umulur.

  14. 2 sezondur hep birşeyler kötü gidiyor yoksa Massa harika sonuçlar alırdı!!! KERS'i çalışmayan Button'a yaklaşamadın bile ardından spin ve ve yavaş kalışın (sezonun genelinde böyleydi) sonra lastikti kanattı kuyruktu falan filan takım arkadaşına sezon boyunca madara oldun kusura bakma Massa sen artık Ferrari'de yarışacak pilot değilsin.

  15. 2 sezondur hep birşeyler kötü gidiyor yoksa Massa harika sonuçlar alırdı!!! KERS'i çalışmayan Button'a yaklaşamadın bile ardından spin ve ve yavaş kalışın (sezonun genelinde böyleydi) sonra lastikti kanattı kuyruktu falan filan takım arkadaşına sezon boyunca madara oldun kusura bakma Massa sen artık Ferrari'de yarışacak pilot değilsin.

  16. ön kanat 0.3 saniye kaybettirse bile koca yarışta senin yediğin farkın yarısı ediyor.

  17. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    Massa artık bahane uydurmakta sınır tanımıyor. Alonso o araçla 2. oluyor hamiltonu kovalıyor. sen nerelerdesin hala bahane buluyorsun. en azından Alonso ile yakın tempo tuttur yahu.

  18. bu yarışta hata yapmadı.ferrarinin salaklığı yeni ön kanadı takmadılar.taksalardı. 2 ferrari podyumda olurdu.bu kanatla yinede iyi yarıştı.1.ve 3. sektörde yavaş kalıyodu.

  19. Yeni kendisinin bir suçu yok.Bahane bulmakta sınır tanımıyor.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Saat yönünün tersine dönülen İstanbul ve interlagos gibi pistleri seven massadan burada iyi bir performans beklemiştim.Yumuşak lastiklerle webber ile olan mücadelesi izlenmeye değerdi.Boyun eğmedi ve savaştı.Spin olmasa daha iyi olacaktı.Bu spinden en karlı çıkan webber oldu.Hamiltondan 2 puan daha uzaklaşıp Alonsoya da 2 puan daha yaklaşmış oldu.Sağlık olsun.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    çirkeflikle nasıl ilgi kurduğunu anlamadım ama 2 sezondur 30 küsür yarışta sorun yaşadığını düşünüyorsan bu patavatsızca yazdığın yorumu bir daha düşünebilirsin.

  22. Çirkefleşmek için birilerinin yorum yapmasını bekliyodum deseydin daha iyi olurdu bence. Oldukça güzel bir yarış geçirdiği halde ve sorunların gerçekten ortada olduğu halde ne yüzle, ne hakla bunları yazıyorsun anlamıyorum.

  23. Ömer_Massa avatarı

    ah be massam.ne olacak bizim bu halimiz.ilk bölümde tenpon iyiydi ama sonra olanlar oldu yine.zaten o spin herşeyi mahvetti.bu arada Serhan abi bir istatistik söyledi 92 yılından bu yana ilk kez bir ferrari sürücüsü seneyi podyumsuz kapatabilir diye.inşallAH interlagosta podyumda olursun.yoksa f1 camiasında seni nasıl eleştireceklerini tahmin bile edemiyorum…hadi dostum podyumla bitir şu seneyi…

  24. massa doğru söylüyo.eski ön kanat herşeyi bozdu.yeni ön kanat olsaydı çok daha hızlı olurdu.

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    heh bende massa ne diyecek diye merak ediyordum. bu yarış da kötü değilmiş massa, tebrik ediyorum kendisini

  26. Sanırım Brezilya son şansımız.İçim sızlıyo seni bu durumda gördükçe.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir