Red Bull, Lastiğin Patlamasından Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

Yas Marina’daki yarışa ilk cepten başlayan Vettel, iyi bir kalkış yapmış ve ilk virajda liderliğini korumuştu. Ama ikinci viraja gelinirken lasitğindeki patlama nedeniyle spin atmış, aracını garaja götürürken oluşan hasar nedeniyle piste geri dönememişti.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, yarışın ardından yapılan incelemede sorunlar ilgili net bir açıklama olmadığını belirtti.

Horner: “Temel olarak şu anda verilerden görebildiğimiz kadarıyla inanılmaz bir kalkış yaptı. İlk viraja geldi ve bordür üzerinden geçerken o anda basınç kaybı yaşandı.”

“Bu yüzden 2. viraja geldiğinde artık lastik basıncı kalmamıştı ve aracın spin atmasına neden oldu. İşte bu yüzden süspansiyon hasar aldı ve sonunda aracı yarış dışında kaldı.”

“Şu anda, destek yarışlarından kalan bir kalıntı olup olmadığını bilmiyoruz. (Vettel) o bordürde çok dışa çıkmamıştı veya ona benzer bir şey yapmamıştı. Bugün şanssızdı”

Yarışın kalkışından önce telemetride herhangi bir sorun görülüp görülmediği sorusuna Horner: “Hayır, hayır, hayır. Lastikler iyiydi. İlk viraj girdi; sonrasında bir anda oluşan basınç kaybını görebiliyorsunuz”

Vettel’in yarış dışı kalması bu sene ilkti ve Horner, bunun geçen sene yaşanmamış olmasına seviniyor.

Horner: “Sanırım geçen sene değil de bu sene olması iyiydi”


Yorumlar

  1. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    lastiklerle ilgili birşeyler yapıyosunuz, sonra ya kabarcık oluyor yada patlıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir