Alonso İstediği Abu Dhabi Kupasına Ulaştı

yazar:

kategori:

Yarışta podyuma çıkmasının, geçen seneki aynı pistteki hayal kırıklığını geçirip geçirmediği sorusuna karşılık Alonso: “Buraya geldiğimizde geçen seneyi düşünmüyorduk”

“Bugün podyuma çıkmak, geçen sene son anda şampiyonluğu kaybettiğimizdeki hisleri değiştirmez. Perşembe günü de söylediğim gibi podyumu özel yapan şey şuydu: Şimdi 73 defa podyuma çıktım; yani Formula 1’de 73 kupam oldu. Formula 1’de yarıştığım bütün pistlerden kupam oldu; şimdi yarışmadığımız Magny-Cours, Indianapolis vs. Ve tek eksik vardı; bu da Abu Dhabi idi. Çünkü üç sene içinde hiç podyuma çıkmamıştım. Bu yüzden bütün pistleri tamamladım ve mutluyum”

Ama Alonso’nun unuttuğu bir yarış var. Bu da iki defa yarışıp podyuma çıkamadığı Avusturya GP. İspanyol pilot A1 Ring’de 2001 senesinde Minardi ile 20063’te ise Renault ile yarışmıştı ama her ikisinde de damalı bayrağı görememişti. Öte yandan tamamladığı yarışların tamamında kupa aldı.

Fernando Alonso, Sakhir, Albert Park, Sepang, Shanghai, Barcelona, Imola, Monaco, Circuit Gilles Villeneuve, Silverstone, Nürburgring, Magny-Cours, Hockenheim, Hungaroring, Monza, Singapur, Suzuka ve Kore’de kazandı. Türkiye, Valencia, Spa-Francorchamps, Indianapolis ve Interlagos’ta 2. oldu. Alonso’nun son 3’cülüğü ile ilk kez yapılan bu seneki Hindistan GP.

Alonso: “Gelecek sene Austin’e gidiyoruz; sonraki sene Rusya. Yani her zaman yeni amaçlar ve yeni yerler olacak ama daima asıl olan, şampiyonluğu kazanmak. Gelecek sene benim için ve aynı zamanda bütün takım için hedef açık: Şampiyon olmak”


Yorumlar

  1. her yarış 3. çizgiden kalkan bir arabayla nasıl şampiyon olmasını beklersin kardeş . .

  2. ferrari ne kadar gurur duysa azdır böyle bir pilota sahip olduğu için…
    şampiyon filan olamıyor ama buyurun her türlü kupa var…ne olmuş bir şampiyonluk kupası veremediyse….birazda başkaları şampiyon olsun. elbet değişmeyen ne var bu dünyada…

    acaba bu alonso 2012 de de şampiyon olamaz sa ferrari ne yapacak çok merak ediyorum…yollama meselesinde çok baş ağıracak gibi geliyor bana…benim tanıdığım alonso dişine kan bulaşırsa parçalamadık kimseyi bırakmaz. vuruşarak çekilir…"yolcudur abbas bağlasan durmaz" deyip usulca gidermi? zannetmiyorum…yek diğer senaryo aman bulaşmayalım ne olursa olsun bir sene daha kalsın olur ki bu ferrari için kabul edilmiş çaresizliğin bir resmi olacaktır….

    zulm ile abad olanın ahiri berbad olur sözü bir defa daha tekerrür edecek…ders almak lazım…

  3. yahu ferrari57er2 siz asla şampiyon olamayacağınız hele bu ekiple imkansız bu ferrari 2015 i zor görür alonsoda takımdan şutlanır

  4. 30 yaşına gelmiş daha yeni tamamlıyo koleksiyonu

  5.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    2010'da da duble yaparak başladık ama yeterli olmadı. Ferrari özellikle sezonun ilk yarısını güçlü geçirmeli, yarışlar kazanmalı.. Kel kafalı adama gelince, tarih tekkerrürden ibaret mi 2012'de görürüz. 98-99'da newey tasarımı mclaren ve sonunda Ferrari ile Shumi'nin altın çağı. Alonso'dan şüphem yok, herşey Ferrari'ye bağlı.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari Sana Hızlı araç verirse 2012 kaçınılmaz olucaktır buna hir bir şüphem yok çok merak ediyoruz Ferrarinin 2012 araci nasıl olucak bekleneni verebilecek mi isterimki versin isterim ki ilk yarışı kırmızılar duble yaparak baslasın tüm hayelim bu ne olur bize bunları yaşatın Ferrari ne gerekiyorsa yapacaktır ama diğer bilim dahileri neler yapar bilemeyiz bakacaz ve göricez o kel kafalı adam yasaklara karşı galipmi çıkıcak, o da merak konusu!

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bizim de tek tesellimiz gelecek sene. Çok bişey değil, sadece diğer araçlarla aynı seviyede bir aracın olsun yeter. Öyle 1 saniye falan hızlı olmasına gerek yok benim için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir