Pirelli 2012'de Lastikleri Yumuşatacak

yazar:

kategori:

Bu sezon Pirelli, Bridgestone’nin aksine daha çabuk bozulan hamurları ile yarışların heyecanlanmasına yardımcı oldu.

Auto Motor und Sport’un haberine göre Pirelli, daha yumuşak lastikler üretip mühendislerle strateji uzmanlarını şaşırtmak istiyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Şimdi pitstopların azaldığını görebiliyoruz”

“Pilotlar lastiklerle artık daha iyi başa çıkıyor; mühendisler daha iyi ayarlar buluyor. Lastikler hakkında hep bir şey öğreniliyor.”

“Şimdi yine bu adamların işini zorlaştırmalıyız”

Hembery, örnek olarak 2012’nin yeni “sert” hamurlarının neredeyse şimdinin “orta” hamurları kadar yumuşak olacağını söyledi.

Cuma günü Abu Dhabi’de takımlar, 2012 özelliklerindeki yeni yumuşak hamurları denediler.

Hembery: “Böyle bir şey gelecek sene ‘orta’ hamur olabilir.”


Yorumlar

  1. Super soft – soft – medium – hard

    seneye hard lastiği göremeyeceğiz, bu senenin medium'u (abu dhabideki beyaz lastik) seneye hard olarak geçicek. zaten 1 yarışta kullanıldı, seneye Türkiye de olmayacağı için hiç kullanılmaz. Süper softu biraz daha geliştirirler, ama en fazla gelişme soft ve medium üzerinde olacak. bu sene opsiyon olarak kullanılan soft lastiğin biraz daha uzun ömürlüsü seneye medium olarak kullanılacak (abu dhabi de cuma günü denenen lastik.) bunların ardından şöyle bir fark oluşmasını bekliyorum:

    süper soft – soft (+0.5s) – medium (+0.8s) – hard (+1.0s)

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yaww etmeyin arkadaşlar, bazen 2 lastik türü(yumuşak-sert) arası fark 1,5-2 sn seviyesinde oluyordu, yani yarış içinde birden bire araçların performasının sırf lastik türü yüzünden bu kadar değişmesi normalmi yani, tamam sert yada yumuşak olsun lastik çift ama mümkünse birbirine yakın hamurlar olsun ve fark mümkünse 0,5 sn yi geçmesin….

  3. rocco junior avatarı

    Benim bildiğim tur zamanları seneye daha geri çekilecek lastikler sayesinde yani Pirelli lastiğinde 0.6-0.8sn hızlanma planlıyormuş hatta 1.2 hedeflemişler başta ancak çok abartı olacağı için yapmamışlar.2013te takımlara istedikleri lastiği seçme opsiyonu ile gelecekleri söyleniyor.Bu durumda bu sene kullanılan lastikler diğer takımlara yaranmak onlara kazandırmak için mi yapıldı?Aynı şey seneye olacak yumuşak ise herkese yumuşak kardeşim sert ise herkese sert.Kimse çıkıp demedi birilerini kayırıyorsun diye herkes dedi ki sizde adam gibi araç yapın bilmem ne…Ama ezberlenmiş bir türkü var zaten ortada :=)

  4. Sırf birilerine yaranabilmek için muhafazakar takılmak yerine yumuşak,daha agresif lastikler üretmek için yırtınıyosunuz.umarım bütün bu çabalarınız boşa çıkar.

  5. rocco junior avatarı

    Zamalan Bridgestone seviyesinde olurlar.Sporda tecrübelendikçe daha geç aşınan ancak ısıtması çok zor olmayan lastikler yapılabilir.Pit stop sayısı ciddi manada azalma yaşayabilir.Bu sene Ferrari lastiklerden çok çekti süspansiyon ve aracın eksiklerinden.Ancak bu lastikler değişmese bile epey yol kat ettik.Son yarışlarda hangisinde ciddi bir sorun yaşadık?Kaldı ki 2012 aracı bu aracın bütün hatalarından arınmış bir araç olacak.Hem uzaması hem süspansiyonun sertleşmesi zaten ciddi ölçüde fayda sağlayacak.Edilinen bilgilerde lastik kullanımında gayet makul bir seviyeye geldiğimizi söylüyor.İnşallah öyledir.Seneye umarım 2011deki hataları yapmayız ve bir kez daha yanılmayız

  6. Şu gariban Ferrari'ye bir yardım eli de biz uzatalım: El ele verip Ferrari için dua edelim.

  7. Yahu hani daha sert hamurlar kullanılacaktı?

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Güzel Tespitler..

  9. Pirelli Dünya Şampiyonası oldu artık seri.

    Lastiklerine iyi bakan pilotlar seneye daha da iyi olacak demek. Hepimizin özlediği lastik lastiğe agresif çekişen pilotlar ise lastiklerim bitti diye haykırarak pite dalacaklar.

  10. bakalım ferrari FIA,Pirelli destegine rağmen önümüzdeki sene ne yapacak.
    Kazanmak için politika oyunları,kopyalamalar bakalım işe yaracakmı ?
    vay be şu ferrarinin düştügü duruma bak.
    aslında bu yıl ferrari sanıldıgından dahada kötü
    fakat alonso onları bir adım ileride gösteriyor ,sırf kişisel cabası ile…

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    Formula 1'in ruhuna aykırı yahu, q3 e kimse çıkmasın öyleyse.

  12. Bende aynı şeyi söyleyecektim şimdi 🙂 Sadece bize değil Lotus Renault'lara da yarayacak gibi. Güzel haberler bunlar 😀

  13. Ferrari için mükemmel haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor.Önce ebd sonra lstikler.

    İnşallah Pirelli-Ferrari sözleriyle dolmaz bu sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir