Abu Dhabi'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Red Bull RB7 – Fren Kanalı ve Çatalı

Yas Marina, frenleri zorlayan bir pist. Bu yüzden Red Bull, dıştaki havalandırma yarıkları ile bütünleştirdiği tambur kanallarını devam ettirdi. Resimde de göreceğiniz üzere fren çatalları, belirgin bir şekilde aşağıda yerleştirilmiş. Bunlar, Brembo tarafından hem Red Bull’a hem de Toro Rosso’ya veriliyor ve konumlaması, süspansiyonun ağırlık merkezinin alçalmasını sağlıyor.

 

Ferrari 150° Italia – Düzenlenmiş Ön Kanat

Abu Dhabi’de Cuma günü öğleden sonra Ferrari, kırmızı okla da gösterildiği gibi Felipe Massa’daki Red Bull tarzı ön kanadın dönme noktasına, karbon şerit çekti. Ama bu çözüm, belli hızlarda kanadın oynaklık sağlamasına engel olamadı. Bu yüzden takım, Brezilyalı pilot için standart ön kanada geri dönme kararı aldı. Fernando Alonso ise yeni çözümle devam etti ama bu sefer daha sağlam bir yapı ile.

 

Red Bull RB7 – Arkadan Egzoz

Yere basma kuvvetini arttırma adına aracın arka difüzörünün yan kanallarının içine hava üflemede kullanılan uzun egzozların kullanımı, Abu Dhabi GP’de sona bir kala kullanıldı. Resimde Red Bull’un çözümü görülüyor. Gelecek sene egzoz beslemeli difüzörler, egzoz çıkışlarının karoser üzerine alınması ile yasaklanmış olacak.

 

Renault R31 – Yeni Ön Kanat

Abu Dhabi’de Renault yeni, Red Bull’dan esinlenilmiş bir ön kanat üretti ki bunun geçen ay Suzuka’da ortaya çıkması bekleniyordu. Sadece Vitaly Petrov tarafından kullanılan ve önceki uyarlamaya göre birçok yönden daha esnek bir tasarıma sahip kanadın yere basma kuvvetini arttırması istendi. Ana planya, daha küçük bir dikme ile farklı bir şekle sahip ve merkezdeki eklenti (alttaki kırmızı ok) de değişik. Kavisli flap (üstteki kırmız ok) ise, Red Bull’dakine şeklen ve uzunluk olarak benziyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir