Ferrari Ön Kanat Sorununa Çare Arıyor

yazar:

kategori:

Maranello merkezli takımiki yarıştır, Red Bull’un uzun süredir kullandığı yasal esnek kanat teknolojisini test ediyor. Ancak Fernando Alonso’nun kullandığı kanat sorunsuz çalışırken, Felipe Massa sorunlu yarışlar geçiriyor.

Domenicali, Ferrari’nin bu duruma bir cevap bulamadığını ancak Red Bull’un da Abu Dabi’de benzer bir sorun yaşadığını, sorunun sadece kendilerine ai tolmadığını belirtiyor.

“Öncelikle, Hindistan’da yaşanan sorunun kanadın montajıyla ilgili bir sorun olduğu açıktı. Son yarışa kadar sorunu çözdüğümüzü düşünmüştük, Red Bull’un kanadının hareketlerina bakarsanız durum tamamen aynıydı.”

“Uzun düzlükteki DRs noktasında, göze alınması gereken çok şey var; lastik basınçları, asfaltın doğrusallığı ve ayarlar. Yani etki eden çok fazla bileşen var.”

“Bu sorun nedeniyle kanadın üzerinde yeniden çalışmamızın nedeni şudur ki, sadece belirli sayıda parça var sorun yaşama riskini göz ardı edemeyiz. Bu yüzden doğru karrı verdiğimizi ve bu sorunu düzeltmemiz gerektiğini düşünüyorum.”


Yorumlar

  1. belki de massa'ya toz kondurmak istemiyorlar 🙂

  2. Eğer öyle ise bunu gizli tutmaları için bir neden göremiyorum.

  3. Newey'e telefon açıp sorsunlar

  4. bu resim eski bir resim zaten çok zamandır starter deliğine soğuk hava üfleniyor.

  5. belki de yaptılar, bir şey değişmedi 😉

  6. Kesinlikle herkes deneye bilir Ama egzosuda herkes denedi ve alacağını aldı buda onun gibi bir şey. Görünüş olarak aynısı olabilir ama teknik olarak asla bir olmaz.

  7. bu kanadın aşırı titremesi massanın yaptığı uyduruk ayarlardan olabilir mi?

  8. Monza`da kaptiklari Redbull kanadininin materyalini inceleyip ona gore bir kanat yaptilar ama icerigini tamamen cozemediler heralde 🙂

  9. yaş 29 bn her zaman söyledsim alonso içi boş şişirilmiş bir balon otomobilin hakkını vermiyo derhal takımdan yollanmalı perez gibi gençlere yerini bırakıp emekliye ayrılsın

  10. 🙂 Yaşın kaç bilmiyorum ama nic'ini niye bu kadar uzun yapma gereğini duydun anlayamadım,Alonsoyu sevmek zorunda olmadığın gibi,bu şekilde olağan üstü bir imada bulunamadığını da söylemeliyim,

  11. siz anca kopyalayın milletin şeyini çalın bide en iyi takımız diye övünürsünüz 3 yıldır macca sizi geçio artık 2. siniz alonso asla 3 . şampiyonluğuna ulaşamayacak ekipten bi halt olmaz

  12. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ekstra bir çözüm değil egzoz gibi olmaz bunu herkes deneyebilir.

  13. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    lastikleri erken ısıtmada iş bitiyor.
    ya bu vettelin eksoz lastikleri ısıtmasın,adam kalktı virajı aldı 2 saniye fark attı birden

  14. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    lastikleri erken ısıtmada iş bitiyor.
    ya bu vettelin eksoz lastikleri ısıtmasın,adam kalktı virajı aldı 2 saniye fark attı birden

  15. Test etmek amacıyla antrenmanda Alonso'yla Massa kanat değiştirseler de görsek sorunun kaynağını. Bu fikir Ferrari'De kimsenin aklına gelmiyor mu?

  16. Kesinlikle seneye etkileneceğiz bu yasak ile ama ben büyük bir kaos yaratacağını düşünmüyorum. Rb7 sıkı bir paket. Köklü bir kural değişikliği olmadığı için 2012 ye yine güçlü başlayacağımızı düşünüyorum açıkcası. Difüzörü sıcak basınçlı gazın beslediğini biliyoruz ama bir de bunun soğuk hava ile beslemesi var bu da yasak değil Takım hafta sonu starter deliği üzerine çalıştı tabana delik açarak besleyecek tamamen 2012 ye odaklı. Resmi paylaşayım bur dan baka bilirsiniz.

    http://b1111.hizliresim.com/r/g/jkgs.jpg

  17. aslında denemek için tam zamanları bakalım seneye EBD bizi ve Mclaren i fena vuracak nasıl bir çözüm bulacağız muamma.Tamam Newey amca bir değer ama herzamanda Papaz pilav yemez umarım iyi bir çözümle döneriz.

  18. AlonsoSinan avatarı

    Alonso'nun kanadının düzgün çalışıp Massa'nınkinin çalışmaması ilginç.Nerede hata yapıyorlarsa bir an önce bulmaları gerekiyor,3 yarıştır bir çözüm bulamadılar.

  19. Sıralama Turların da ekrana geldi bir ara Felipenin kanadı freneja geçtiği andan itibaren resmen sağ ve sol uç plakalardan yere temas ediyor ve çıngı çıkartıyor tabi bu sırada süspansiyona binen yükü unutmamak gerek. Vettele gelince frenaja geçtiği andan itibaren kanat Milim milim titriyor ve virajı alıyor benim gördüğüm bu. Ayrıca Rbr nin Mercesin ön F duct sistemini denediği söylentisi de var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir