Red Bull, Webber'in Abu Dhabi'deki Stratejisini Savunuyor

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, yarışın başlarında Jenson Button ile podyumun son basamağı için mücadele ediyordu ama pitstopta yaşanan gecikme ile kaybedilen süre, Red Bull’u 3 pitstop stratejisi ile bir şans yaratmaya yöneltti.

Yarışın son bölümünde ana lastikler yerine opsiyonları tercih eden Webber, ana lastiklerdeki Button’u geçti ama son pitstop için kendisine yetecek farkı yaratamadı.

Horner: “İlk pitstoptaki (yavaş pitstoptaki) mesele nedeniyle, Jenson ve Felipe’nin arkasındaydık. Onlarla aynı stratejiyi benimseseydik, muhtemelen onların arkasında bitirecektik”

“Bu yüzden o noktada ‘Tamam, kaybedecek bir şeyimiz yok’ dersiniz. Rosberg’in bizi geçme ihtimali çok düşüktü. Bu yüzden 3 pitstopla bir fark yaratmaya çalıştık ki Felipe’ye geçmede işe yaradı”

“Ne yazık ki Jenson, ana lastiklerde biraz fazla hızlıydı. 12 saniyemiz vardı ve 20 saniyeye ihtiyaç duyuyorduk. Ve yeterli olmadı. Ama bu kumara değerdi.”

Red Bull patronu, Webber’in ilk lastik değişiminde arka sağ tarafta sorun yaşandığını; bu yüzden Button ve Massa ile mücadelede büyük zaman kaybı olduğunu belirtti.

Horner: “İlk pitstopta, arka sağda somun yerinden çıktı; ne yazık ki bize birkaç saniyeye mal oldu.”

“Jenson’un önüne geçebilirdik ama Jenson ve Felipe’nin arkasında çıktık. O anda farklı bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Aksi halde ikisinin de arkasında kalacaktık”

Horner ayrıca Webber’in yavaşlamasında, Sebastian Vettel’in ilk turdaki lastik patlamasından sonra bir parça kauçuğu aracın altında taşımasının da etkili olduğunu söyledi.

Horner: “Sebastian’ın aracından çıkan bir parça kauçuğu süpürmüş. Bunun küçük bir etkisinin olduğunu düşünüyorum. Ama Mark’ın temposu çok iyiydi.”


Yorumlar

  1. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Hepsi red bullun işi webbere yarış kazandırmdılar hatta buttonu geçemesin diye motor ayarlarını değiştirdiler yarış ortasında.mekanikerlere de bilereke yavaş pitstop yaptırdılar.suriyedeki karışıklığı da bunlar yapıyorlar.dikkat ettiyseniz abu dhabiye geldikleri gibi arap birliği suriyenin üyeliğini aslıya aldı.concorde anlaşmasını imzalamıyorlar işte ekonomik kirizin nedeni de bunlar.çok benzin kullanıyolar işte türkiyede benzin fiyatları artıyor.hepsinin suçlusu bunlar.ben biliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir