McLaren, KERS'siz Button'un Sürüşünden Etkilendi

yazar:

kategori:

Woking kökenli akımın Lewis Hamilton ile zafere ulaşmasının yanında Whitmarsh, Button’un sorunlarla başa çıkıp üçüncü olmasıyla çok memnun kaldıklarını belirtti.

Whitmarsh: “Bu yarışı, Lewis’in çok büyük bir galibiyetiyle hatırlayacağız ama Jenson’un çıkardığı işi de küçümsememeliyiz.”

“Yarışın başında KERS’i arızalandı ve KERS’siz 20 tur gitti. Bu yüzden yarışın geri kalanında, çalışması için onu resetlemeye çalışıyorduk ama yine arızalandı”

“Ritmini, temposunu, yerini korumaya, trafikten kurtulmaya çalıştığı bu süre boyunca, fren dengesi, KERS’in çalışması ve çalışmaması halleri arasında geniş yelpazede değişim gösteriyordu”

“Bu yüzden inanılmaz bir iş çıkardı. Bütün bunlar olduktan sonra podyuma çıkması harikaydı”

Whitmarsh, Button’un KERS sorununun yarışın neredeyse başında başladığını ve hiç bir zaman tam olarak çözülemediğini açıkladı.

Whitmarsh: “10. tur gibi sorun yaşamaya başladı ve KERS’i olmadan 20 tur attı. Ondan sonra KERS’i ara sıra geldi. Çünkü resetliyordu: Açıyor, sonra kapatıyordu. Muhtemelen 5 defa bunu yaptı.”

“Gerçekten inanılmaz bir iş çıkardı. Çünkü bu durum muazzam bir fark yaratıyor. Sadece tur derecelerinde değil, aynı zamanda dengede de. Muhtemelen sistemde beklenmedik bir hata da eli kulağındaydı”

“Bu yüzden KERS gittiğinde, her bir viraja girerken fren dengesinde büyük farklar oluşuyordu. U virajlara büyük bir hızla geldiğinde ‘KERS’im çalışacak mı ve fren dengem düzgün mü olacak? diye merak ediyorsunuz. Bununla zihinsel olarak başa çıkmak kolay değildir; hatta fiziksel olarak da”

Button’un bu sonuçla şampiyonayı ikinci tamamlama adına adım atılsa da Whitmarsh, İngiliz pilotun bu konuya çok fazla önem vermediğini ifade etti.

Whitmarsh: “Pilotlar Şampiyonası’nda ikincilik mücadelesi var ama yarış sabahı Jenson ile farklı yarış stratejileri üzerine konuşuyorduk. Hoşuma giden şey şu: Riske girip strateji sayesinde bir şans yaratıp yaratamayacağımızı düşünüyordu”

“Aklında ‘Şampiyonada 2. bitirmek umurumda değil. Ben yarışı kazanmak istiyorum’ düşüncesi vardı.”

“Bunun doğru bir tutum olduğunu düşünüyorum. Çünkü dürüst olmak gerekirse galibiyetlerle ilgileniyoruz biz, Pilotlar Şampiyonası’nda ikinciliği korumakla değil. Bu harika bir tutum”


Yorumlar

  1. button un kers' i çalışsa alonso ya daha yakın olacağı kesin hatta belki geçebilir ama şu bir gerçek vettelden sonra en istikrarlı ve başarılı pilot bence redbul da vettelle yanyana olsaydı vettel şampiyon olamazdı çünkü baskı altında hata yapıyor.

  2. ne kadar zaman kaybettiğine bakmak lazım KERS yüzünden. 15-20 sn kadar kaybettiyse işler değişir. Bakın bakalım 15 saniye önünde kim var 😉

  3. yarış temposunda en iyi araçlardan biri mclaren gayet hızlı özellikle son yarışlarda redbull la alarındaki farkı epey kapattılar alonso nun ferrarisi de diğerine göre o da fena değil alonso için şanslı diyemem çünkü geleneksel ferrarinin tek araç stratejisindeki en iyi koltukta oturmayı hakediyor vettel bu konuda şanslı kariyerinin basında bu ayrıcalık tanındı belki daha güclü bir takım arkadası olsaydı buna sahip olamazdı mgp ninde iki aracı arasında fark var en azından mekanik anlamda rosberg in ki daha problemsiz burda eşit iki araç sunan tek takım mclaren bu da hem hamilton ın hem button ın şansı.

  4. 3. tekil şahıs nerde normal diyo resmen ağladı sen o kadar zorla en sonunda PES EDİYORUM

  5. yahu şöyle nickler almayın lan gözümden yaş geldi gülerken adam orada gayet normal bi şekilde pes ettim diyor sen ağlayarak diyosun 🙂

  6. adam süper şimdi bazıları gibi ağlamadı

  7. Ben hiç etkilenmedim….Benim merak ettiğim tur bindirilirken DRS açılıyormu? Dün Massa Weberden baskı yerken önündekilere tur bindiyordu ve DRS yi açıyordu..

  8. 10. tur gibi sorun yaşamaya başladı… bir arkadaş vardı söylenen en baştan beri bozuktu bilmemne bilmemne

  9. burak evmez avatarı

    dün biri diyordu button kersi çalışsa ve vettel yarış dışı kalmasa alonso podyuma çıkamaz dedi bak bakalım kers ne zaman bozulmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir