Sürücüler İstikrarsız Cezalardan Şikayetçi

yazar:

kategori:

Yarış içerisinde liderleri engelledikleri gerekçesiyle 4 kez tur yiyen sürücüye ceza verildi. Senna ve Maldonado pitten geçme cezası aldılar. Maldonado daha sonra yine aynı ceza nedeniyle 30 sn cezası alırken Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari de benzer şikayet nedeniyle yarışın ardından 20 sn cezası aldı.

Senna “Pitten geçme cezası tamamiyle yarışımı mahvetti çünkü cezanın ardından elleriniz strateji açısından bağlanıyor ve değiştiremiyorsunuz. Bu yüzden son 15 tur performansım çok yavaşladı çünkü lastiklerim artık tamamen bitmişti.”

“Büyük hayal kırıklığı. Sürüş açısından iyi performans göstermek adına çok zayıf bir sonuç oldu.” dedi.

Senna, kurallar istikrarsız bir şekilde uygulandığı için Charlie Whiting ile görüşmek istediğini söyledi.

Senna “İstikrarsız uygulanıyorlar çünkü insanların daha kötü şeyler yaptığını gördük. Ben Jenson’u muhtemelen 7. virajda tuttum. Ancak bazıları tüm sektör boyunca tuttular ve mavi bayrak sallanmadı.” dedi.

Maldonado “Tabi ki arkamdan gelenleri gördüm ancak her zaman 4 sn kaybedemezdim.”

“Geçmişte de bu herkes için aynıydı. Virgin ya da Hispania araçlarına tur bindirirken dahi zaman kaybediyordum. Bu işin bir parçası, özellikle de puan mücadelesi verirken bu oluyor. O anda Alguersuari ile mücadele ediyordum ve zor bir karardı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Senin anlattığına yol verme değil, "fren testi" deniliyor.

  2. Kendilerini savunan bile değil savunmaya çalışan kalitesiz insanlar bunlar.

    Ben bir yarışçı değilim ama mavi bayrak kuralı benim bildiğim tur yiyen otomobil yarış çizgisinde yavaşlar ve tur bindiren otomobile yol verir. Tur bindiren otomobil ise yavaşlayan aracı geçiş yapar gibi geçer.

    Olay budur benim bildiğim.

    Bu yarışta bunları görmedim. Virginlere yada özellikle HRT lere neden ceza verilmiyor bunu bilmiyorum ama verilsede bir değişmeyecektir ondan. Buda iyi değil tabi. Para cezası gayet iyi olur bence. Hatta tur bindirme esmasında zorluk yaşayan takıma vermeli parayı.

  3. ben de hak veriyorum pilotlara. o dar pistte bundan iyisini yapamazlardı. maldonado bir ara pistin epey bir dışına çıktı yol vermek için. fia şu ceza işlerinde artık su kaçırmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir