Ferrari'ye Göre Abu Dhabi'de Kaçan Galibiyetin Nedeni Yavaş Pit Stoplar Değil

yazar:

kategori:

Alonso pite 2. kez geldiği esnada Daniel Ricciardo’nun arkasında kaldı ve ideal zamandan daha yavaş bir şekilde pite girip çıktı.

Ferrari’ye göre Alonso pitte zaman kaybetmeseydi dahi Lewis Hamilton’u geçemezdi.

Takım Patronu Stefano Domenicali “İkincilik sahip olduğumuz performansı gösterdi.”

“Pite geldiğimiz esnada son iki virajda önümüzde Ricciardo’nun olması talihsizlikti ve dürüst olursak orada zaman kaybettik.”

“Pit esnasında da ufak sorun yaşadık ancak gerçek bir sorun değildi ve bunun dışında bir şey söyleyemeyiz. Talihsizlikti.”

“Tur bindirme konusunda herkes zorluklar yaşadı. Sorun yaşayan sadece Felipe değildi. İki defa mücadeleye girişmek zorunda kaldı ve bu kabul edilebilir değildi. Lewis de benzer sorunlar yaşadı. Kimse için kolay değildi.”

“Ancak kesinlikle son 2 virajda en gerideki aracın arkasına takılmamız gerçek anlamda talihsizlikti.”

“Ancak farkı Lewis orta sert lastiklerle  hemen iki hızlı tur atarak yaptı. Yeterli farkı yapıp durumu kontrol etti.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pit süreleri önemli ama lastik çok çok daha önemli.Hamiltonun önünde çıkmak için Alonso da takım da elinden geleni yaptı.Alonsonun eski yumuşaklarla attığı turlar mükemmeldi ve farkı kapadı.Mclaren , 1 tur sonraki durumu çok iyi bir şekilde hesap etmiş ve telsizden hamiltona Alonso ile pit çıkışında yanyana gelebileceklerini söylemişti.Ta bi ricardo hesapta yoktu.Pit çıkışında yanyana veya önde olsak bile soğuk sert lastiklerle hele ki drs bölgesinde şansımız azdı.Pitten yeni çıktığımızda lastiğimizin hemen ısınmadığını griddeki tüm takımlar biliyor.Hatırlayın hindistanda son pitstoplarda Alonso kılpayı webberin önünde çıkmıştı.Telsizden webbere "Alonsonun lastiği soğukken atak yapmamız lazım" dediler.Herkes biliyor bizim soğuk ve sert lastikteki durumumuzu..

  2. 2010 ve 2011 sezonlarında bana göre dişiyle tırnağıyla galibiyet alan iki pilot var.Oda Hamilton ve Alonso.

    Alonso'ya karşı Lewis'in diğer rakiplerine göre daha motive bir sürüş gerçekleştirdigini dusunuyorum.Bu yarışta belli olmaz ama 2012 sezonunda sık sık Hamilton ve Alonso'yu karşı karşıya göreceğiz gibime geliyor.

    Tabi önde Lewis olacak 😛

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    yani sert hamur işte, o hafta sonu getirilen sert hamur. hugo boss işinden bir şey çıkmadı, macaristan ve almanya gidiyor.

  4. AlonsoSinan avatarı

    Pitte zaman kaybetti.İkinci pit stop süreleri:Alonso 5.2 saniye,Hamilton 3.6 saniye.Ayrıca Alonso girişte de sorun yaşadı.Evet belki Hamilton Alonso lider çıksa bile geçebilirdi,ama her halükarda pit ekibinin ve Ricciardo'nun da Alonso'ya 2.5 3 saniye kaybettirdiği aşikâr.

  5. catalunya da kullanılanlar sert lastikti. bu hafta sonu kullanılanlar medium(orta)lastiklerdi sert lastikler uzun zamandan sonra hindistan'da kullannılmıştı diye biliyorum ben

  6. catalunya da kullanılanlar sert lastikti. bu hafta sonu kullanılanlar medium(orta)lastiklerdi sert lastikler uzun zamandan sonra hindistan'da kullannılmıştı diye biliyorum ben

  7. Benim düşüncemde bu yöndeydi ve dünde dile getirmiştim. Sert lastiklere geçilince Hamilton Alonso'ya oranla ortalama yarım saniye daha hızlı turlar attı Alonso pitten önce çıksa bile Hamilton hem daha sıcak hemde Ferrari'ye oranla daha iyi kullandığı Sert lastiklerle Alonso'yu yakalayıp geçmesi yüksek ihtimaldi. yarış sonunda 8.5sn fark olması Ferrarinin pitte kaybetmediğininde kanıtıdır.

  8. Sert lastiklerle ne durumda olduklarını söylemek zor, geliştiler sanki catalunyaya göre.

    Bu arada Hugo Boss işi ne oldu?

  9. "Pit esnasında da ufak sorun yaşadık ancak gerçek bir sorun değildi ve bunun dışında bir şey söyleyemeyiz. Talihsizlikti."

    Bu nasıl bir kendini savunmadır? 5.2 sn sorun değil beceriksizliktir.

    Pitler 3 ile 4 sn arasında gerçekleşiyorki artık 2.9 ve 3.5 arasına indi ideal zaman.

    Yani sen 5.2 ye ufak bir sorun diyemezsin bence. HRT nin önünde olması şansızlıktır, 5.2 bir beceriksizliktir.

    Lewis 3.6 yaptı iki pitinde de. Alonso nun ilk pitide 4.0 dı yanlış hatırlamıyorsam.

    Ama gerçekten Ferrari eskiden böyle değildi. Çok sert bir kayaydı. Şimdi ise bir taş parçası.

    Alonso bir tarafını yırtıyor takım patronu hala neleri savunuyor. Biraz sert açıklama yapması lazım arada bir Luca nın yaptığı gibi.

    Ferrari herkesin çalışabildiği bir yer ise tabi bu yazıklarım sadece saçma olur. Ama benim bildiğim değil.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    alonso'nun kazanamamasının tek sebebi sert lastiklerdir. bunu anlayamayacak kadar bilgi yoksunu insanlar gördüm maalesef, hatta ricciardo önüne geçmeseydi pitten önde çıkabilirdi diyen bile var. yuh yahu 5 saniye 🙂

    ferrari gelecek yıl sert lastik ile durumu düzeltirse kafadan en güçlü araçlardan biri olacaktır. nitekim egzoz gazının etki etmesi veya etmemesi ferrari'yi pek etkilememekte. ben gelecek yıl çok güçlü bir ferrari bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir