İlk Defa Takım Arkadaşına Yenilen Hamilton: "Önemsiz Bir Konu"

yazar:

kategori:

Abu Dhabi zaferiyle bu sezon 3. kez kazanan İngiliz sürücü 227 puana yükseldi ancak takım arkadaşı Jenson Button puanını 255 çıkarınca Hamilton’un takım arkadaşını geçme şansı kalmadı. Bu, İngiliz sürücünün ilk defa takım arkadaşına geçildiği anlamına geliyor.

Bu konuyu değerlendiren Hamilton “Benim için önümde olup olmaması önemsiz bir şey çünkü biz şampiyon olmak istiyoruz.”

“Gidip golf oynarsınız ve kaybettiğiniz günler olur. Gününüzde olmadığınız zamanlar olur, bu sene de benim iyi olmadığım bir seneydi.”

“8 yaşımdan beri yarıştığımı dikkate alırsak bir senenin böyle geçmesi çok kötü değil. Bu sene yaşadığım her şeyi dikkate alırsak ilk defa bir senenin böyle geçmesi çok da kötü değil. Olduğum yere göre çok da kötü iş çıkardığımı düşünmüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. lewis hamilton karting kariyerinden beri 2 yılda bir şampiyon olan bir pilottu her pilotun başına böle şeyler gelir bundan sonra kendisini daha da geliştirecektir vettel geçen yıl az daha marka yeniliyodu ama şimdi ise f 1 i domine ediyor

  2. Bence de önemsiz. Shumi'yi takip ediyorum ama Hamilton'un da diğer pilotlardan hızlı,hırslı,atak ve mücadeleci gibi farklı bir yapısı var. Sadece bu yıl kazalara fazla karıştı.Massa'yı da çok seviyor:)). Kaza yapmadığı yarışlarda genelde Rb7 ler olmazsa Hamilton kesin kürsüde oluyor.Boş bir pilot değil.
    Takım arkadaşı Button yaş ve tecrübe olarak büyük.O'nun gençliği ve tecrübesizliği var. Bu yüzden hızlı ve ataklara kalkarken dikkatsiz ve tecrübesiz davranıyor. Biraz dikkat ve geçişlerde acele etmezse Button'u geçeceğinden eminim. Button kondisyon dikkat ve tecrübe abidesi ve mükemmel bir zamanlama ile geçiş yapıyor.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kıyasladığın şeye bak. Hamilton Alonso ile çaylakken yarıştı. Puan puana bitirmesi çok büyük başarıdır.

  4. Tabiki Button takımdan Hamilton'u yavaşlatın, önümden çekin gibi garip isteklerde bulunmadı.Hatta sıralamalarda engelleme gibi şaklabanlıklar yapmadı bunuda eklemekte fayda görüyorum…

  5. son yıllarda daha hızlı pilotların takım arkadaşlarına geçilmesini ben kendi fikrimce otomobillerin maksimum teknolojiye sahip olması ve pilotajın %90 oranında çokta öneminin kalmamasından kaynaklanıyor öyleki eskiden pilotaj %90 larda iken kötü giden bir yarış başlangıcı veya bölümü pilot yeteneğiyle düzeltilerek kaybedilen geri alınabiliyordu şu an ise otomatik pilot edasıyla giden bu araçlarda iyi pilot daha az iyi pilot arasındaki fark saniyenin 100 de 1 lerine düştü araçların her şeyi otomatik halletmesinden dolayı ve yapılan bir hatanın telafisinin artık çokta mümkün olmadığı bu durumda kiminin massaya suminin rosberge hamiltonun buttona geçilmesi hiçte şaşılacak bi durum deil

  6. Snowmann Mrt avatarı

    Niki Lauda Hamilton'ın Button'dan ders çıkarması gerektiğini söylemişti. Kontrolsüz güç güç değildir, Hamilton kontrolsüz hırsına kurban gitti. Button ise hırslı gözükmese de hırsını istikrar ve tecrübe ile birleştirerek bu sene büyük başarı elde etti. Kanada 2011 gibi formula 1 tarihinin efsane yarışları arasına giren bir yarışa imza attı. McLaren'a da ikinci plana asla düşmeyeceğini gösterdi.

  7. Bu yazdıklarımdan hamilton dışında herşeyi çıkarmayı başarmışsın,yorumlarımın yanlış olan tarafını söyle de onu savunayım,rosbergin şampiyon olma veya yarış kazanma ihtimali ne ise schuminin de o…Bu apayrı bir konu,ben asıl görmek istediğim hamiltondan bahsediyorum

  8. Şimdi 2007 de ki mevzu çok farklı burada esas nokta aldıkları puan galibiyet vs değil.Ne olursa olsun gp2 den çıkıp gelmiş F1 gibi motorsporları zirvesi bir organizasyonda daha ilk senesinde Alonso gibi çifte şampiyon olan 1. sınıf bir pilota böylesine zorluk yaşatmış bir pilot bir çok kişi tarafından Alonsoyu geçmiş büyük bir iş çıkarmış sayılır.Bunu hafife almamak gerek.
    Buradanda zırt pırt 2007 yi örnek gösterip Hamilton o sene Alonsoyu geçti diye Alonso dan daha iyi bir pilot anlamını da çıkarmamak lazım.Şahsi fikrim Hamilton u o sene tetikleyen yanında Alonso gibi bir pilot olması onu geçme isteğiydi.Ertesi sene bana göre bunun açık ve net kanıtıydı.Motivasyonu Alonsoyu geçmeye dayalıydı.Bence iki pilotu tek bir sezona bakıp değerlendirmek hata olur.Bundan sonra kim daha iyi iki pilotun da takımlarını nasıl daha iyi idare edeceğine bağlı bana göre.Alonso Lewise göre bu konuda daha şanslı malum Lewisi in takım arkadaşı daha iyi ve o da tıpkı 2007 lewis in Alonso ya yaptığı gibi Lewis i geçip değerini ispat etmek istiyor.

  9. Kuyruk acın azmış yine…

  10. Schuminin hala şampiyon olabileceğine inanan insanlar görüyorum yinede umut etmek güzeldir.

  11. Gerçekten katılıyorum,bence hamilton schumacher e açlığını kaybetmiş diyeceğine kendisine baksın,çarpmadan geçmenin ne olduğunu schumiye bakarak öğrenmeye çalışsın,pop yıldızları piyasasında kendi deyimiyle ''her yönden sosyal ve ünlü'' biri olmaya çalışacağına olanları unutup ilk senesindeki ve ikinci senesindeki asıl hamilton a dönmeye baksın…

  12. Valla Hamilton patates gibi bir sezon geçirdi yani eğri büğrü (ya da her nasıl yazılıyorsa). O yüzden Hamilton'un 2011 (hatta 2010) sezonları için şanssızdı demek tıpkı -yıllarca ''uydu'' pilotlarla yarışan Ferrari pilotlarını diğer takımlardaki rakipleriyle sanki eşit şartlarda yarışıyormuş gibi öve öve bitirememeye benzer.

    Tüm paragrafım harikaydı.

    Hürmetler.

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    son paragraf güzeldi 🙂

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şimdi mclarencilerin tabiriyle button hamiltonu ezmiş ve mahvetmiş mi oluyor.Öyle ya 2007 sonuçlarına bakarak "felaket" niteliğindeki tüm kelimeleri kullananlar şimdi bu 2011 sonuçlarına ne gibi kelimeler kullanacaklar merak ediyorum.2007 ezmekse 2011 ???

    2007 : 4 er zafer – 109 ar puan – 12 şer podyum ve 17 yarışın 10 tanesini Alonso önde bitirmiş.
    Sonuç: Hamilton Alonsoyu ezdi, mahvetti,bitirdi,perişan etti,doğduğuna pişman etti,madara etti falan filan etti vs.vs.vs.

    2011: 3 er zafer- Button lehine 28 puan fark- button lehine 5 podyumluk fark.
    Sonuç:hamilton şanssızdı , motive olamadı , hakemler kafayı taktı , nicole terketti, babasına küstü, at kestanesi kayboldu , şortu pembeye boyandı .falan filan vs.vs..

  15. Kariyerinin en berbat sezonunu geçirdin ve 2011 asla ve asla senin yılın değildi Adamım.
    sonuçta yenildiğin insan dünya şampiyonu olmuş birisi o yüzden sorun yok.

  16. Çok da önemli değil.Lewis'in morali bozuktu.Kötü günler geçirdi.

  17. Sanki 8 yaşından beri Formula 1'de yarışıyor…hemen hemen tüm pilotlar o yaşlarda başlamıştır yarışmaya…

  18. Tebrikler Lewis'i kariyerinde geçebilen tek pilot oldu…

  19. button şampiyon olmadığına göre bir önemi yok. 2 3 4. olmak boş

  20. Button McLaren' e gectiginde cok cok az kisi Lewis' i gecebilecegini dusunuyordu. Profosyonel yaklasimi, istikrari, tecrubesi ve tabiiki Lewis' inde yardimiyla !!! bunu basardi. Lewis' in bu durumu gormezlikten gelmek yerine gerekli dersleri cikartmasi gerekir ki yetenegini ve hizini puanlara daha fazla cevirebilsin.

  21. "8 yaşımdan beri yarıştığımı dikkate alırsak bir senenin böyle geçmesi çok kötü değil"

    Daha başka bir şey demeye gerek yok bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir