Williams 2012 Egzozunu Abu Dhabi'de Denedi

yazar:

kategori:

Valtteri Bottas, günün başından beri bu egzoz ile çalıştı ve takım, 2012 aracı için mümkün olduğunca veri toplamaya çalıştı.

Şef Operasyon Mühendisi Mark Gillan, Abu Dhabi GP hafta sonunda takımın bu testte bazı yeni parçalar deneyeceğini ifade etmişti.

Gillan: “Şu anda her pist süresi çok önemli. Çünkü öğreniyoruz” Sezon boyunca karşılaştığımız sorunlarla sürekli olarak başa çıkmaya çalışıyoruz”

“Bu testte, gelecek senenin lastiklerine etki açısından değerlendireceğim bir takım ürünler var. Hem bu sene hem de gelecek sene için farklı parçalara bakıyoruz”

Egzoz beslemeli difüzörlerin önüne geçme adına gelecek senenin kurallarına göre egzozların çıkışı karoserin üzerinden olmalı.


Yorumlar

  1. button sandım bir an kaska bakarak 🙂

  2. Araçların arkalarıyla oynamakta niyice karting araçlarına benzettiler ya

  3. 2009 da yanlış hatırlamıyorsam Ferrari F 60 ın da buna benzer şekilde egsoz boruları uzundu.Lakin fia o sezon aerodinamik yarar sağlamaması adına o egsoz borusunu yasaklamıştı.Şimdi baktımda Williams ında aynı şekilde egsoz çıkışları var.Tabi değiştirirleri mi böyle mi kalır bilinmez.Değiştirileceği kesin bir parçayı da boşuna denemezler.Bu egsoz yine kafamızı şişirecek galiba seneye.

  4. Muammer UYAR avatarı

    Resme baktımda acaba yeni egzozlar arka kanada doğru yükseltilipte areodinamik olarak faydanalabilır mi ?

  5. Karoser dedikleri aracın motor kapağı ile birlikte dış kaportası. Egzoz çıkışları resimde görülen şekilde motor kapağının üzerinde olacak.
    Bu resimde Ferrari 2007 aracının arkasındaki siyah bölümlerdeki egzoz çıkışları görülüyor. Bunun gibi birşeyler olacak.

  6. F1 arabalarından pek anlamam karasor dediği nasıl olacak arkadaşlar bilen birisi açıklarsa sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir