Alonso Ferrari Kariyerinin Yirminci Podyumuna Çıktı

yazar:

kategori:

Yarışın ardından Alonso, “Dün elde ettiğimiz ikincilik kesinlikle bu hafta sonu beklediğimizden daha iyi bir sonuçtu. Ama beni daha çok mutlu eden ise yarış boyunca sahip olduğumuz hızdı. Hamilton ile iyi bir mücadele oldu. Bazı noktalarda o daha hızlıydı bazı noktalarda ben.”

“Verileri incelediğimizde, ikinci pit stopta yaşadığımız küçük sorunun sonuca çok etki etmediğini görüyoruz. Piste Hamilton’ın önünde çıkamayacaktım. Orta sertlikteki lastiklerle oldukça hızlıydı. Aslında gelecek sene için gelişmemiz noktalardan biri de, piste çıktığımız ilk turlarda lastiklerden iyi verim alabilmek.”

“Abu Dhabi’den bir kupayla dönmek beni memnun etti ama istatistiki bir hata yaptığımı fark ettim. Yarıştan önce koleksiyonumda sadece Abu Dhabi’den eksik bir parça kaldığını söylemiştim ama Avusturya’da yarıştığım 2011 ve 2003 yıllarında da yarış dışı kalarak podyum görememiştim. Avusturya GP’si yeniden takvime döner mi bilemiyorum ama eğer olursa, podyuma çıkmak için ekstra bir nedenim daha olmuş olacak!”

“Dün kazandığım podyum, “kırmızı” kariyerimdeki 20. podyumdu. Bu da şu anlama geliyor ki, Ferrari için çıktığım yarışların yarısında ilk üç içinde tamamladım. Böyle bir sezonda bunu başarmak, otomobilin performansını düşündüğünüzde ortalama seviyenin hala yukarıda olduğunu gösteriyor.”

“Scuderia’nın son 18 yılda her sezon en az bir yarış kazanması bir şans değil. Diğer hiç bir takım aynısını söyleyemez ve bu gibi etkenler, Ferrari ile anlaşmamı bu kadar uzun vadeli olarak uzatmamda etkileyici oldu. Biliyorum ki çoğunuz, geçen sene Abu Dhabi’de ikinci olmuş olmamı tercih ederdi. Bunu ben de isterdim ama neler olmuş olacağını düşünmenin anlamı yok. Şimdiye kadar yaşayamadıklarımızı yaşamanın zamanı önünde sonunda gelecek. Eminim ki bugünden 2016’ya değin podyumdan inerken mekanikerlerime uzatacak birçok şampamyam olacak elimde!” diye konuştu.


Yorumlar

  1. sütten çıkmış ak kaşık biçiminde yarıştı senin karaoğlan yani öyle mi!
    ferrariden çalınan bilgilerle yapılan 2007 aracınızı da söyle de fikriyatım şenlensin…

  2. fernando alonso için gayet güzel başarılar 2 yıldır en hızlı olmayan bir otomobil ile süper işler yaptı muhtemelen kariyerinide ferrari ile noktalayacaktır

  3. Herkül saygılar,

    hile ile aldığı resmi olan yarışta,
    çekin şu adamı önümden deyipte kazandığı da,
    fia(t) nın bu sene ona hediye ettiği yarışta,
    kuraldışı olan kütle amortisörü ile kazandığı tüm yarışlarda içinde.

    ki zaten bunları çıkarırsak……….

  4. 17 yarışlık Minardi silindiğinde Alonso'nun ortalamasının 45.625 yaptığını da yazsın madem. 73*100/160 yani. Aslında Alonso'nun şimdiki 41.2429'luk ortalaması da hiç fena değil, hayatı boyunca McLaren'da yarışmış bir pilot ile karşılaştırıldığında.

  5. yok renoda yedek pilotluk yapıp button ın çantasını taşırken ki senede yarışmadığı yarışlarıda saymış…can bundy bu yapar….:)))

  6. huuuuu. ona rağmen %40 he, valla rezillik hamilton açısından 😀

  7. 2009 ing de dahil:D

  8. Alonso'nun minardi günleri dahil mi ?

  9. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Umarım Seneye Bütün Yarışlarda Podyuma Çıkarsın ve Galibiyetler Alıp Şampiyon Olursun

  10. Podyuma çıkma oranları:
    ———————————————————————-
    1- The Schumacher : %54,6 (2. dönemide dahil)
    2- Lewis " The Overtaker" Hamilton : %47,1
    3- Vettel: % 44.3
    4- diaz: % 40.9

    *son yarış dahil değil.

  11. Şu an 73 podyumu gözüküyor istatistiklerde. Schumacher'in 154, Prost'un 106, Senna'nın 80 podyumu varmış. Ardından Alonso 73, Rubens Barrichello 68 podyumla büyük 3'lüyü takip ediyor.

  12. Hayırlı olsun.Sezon sonunda 21 olma ihtimali de var tabi ki.

  13. Raikkonen ilk senesinde 11 podyum aldı bi de üstüne şampiyon oldu.Yazıklar olsun ferrariye yarıştığı pilota bak (şaka şaka 🙂 )
    İstikrarlı sürüşü rekabetçi bir araçla şampiyonluğa ulaşacağının teminatıdır.Tebrikler…

  14. rocco junior avatarı

    Seneye tüm yarışlarda podyumdaolup bunların önemli bölümünü zirvede tamamlaman dileğimle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir