Massa Abu Dhabi'de 7. Virajın Düzenlenmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Yas Marina’da iki DRS alanı uygulanmasına rağmen genel düşünce, pistin hâlâ geçişi zor kıldığı yönünde.

Massa, U virajın yeniden düzenlenmesi ile pilotların farklı çizgiler seçebileceklerini, böylece geçiş şansını artacağını düşünüyor.

DRS’nin nasıl çalıştığı sorusuna Massa: “İlginçti. Hâlâ geçiş için zor bir pist olduğunu düşünüyorum”

“Bence 7. virajı bir parça değiştirmeleri gerekiyor; belki Hindistan’daki kadar genişletebilirler.”

“Elbette geçen seneye göre daha iyiydi. DRS’nin kullanımı ve her şey; Mark (Webber) ile mücadele edip geçebildim. Ama bazı diğer araçlar için geçiş daha zordu”

Red Bull Racing Patronu Christian Horner, ikinci DRS alanının durumunu sorguladı. Pazar günkü yarışta, ilk DRS alanında geçilen pilot, ikinci alanda yerini geri almak için bazen hiç zorlanmadı.

Horner: “İkincisinin (DRS alanı) biraz fazla yumuşak olduğunu düşünüyorum. Mark, Jenson’a bir hamle yaptı ve sonrasında yerlerin değişmesi çok kolaydı. Bu, gelecek sene düzenlenmesi gereken bir şey. Ama 12 ay öncesine göre kesinlikle daha fazla geçiş vardı”


Yorumlar

  1. evet ya bazı viraşlardaki ters eğim benimde dikkatimi çekti, o ne saçmalık öyle ya , türkiye yollarına benzetmişler 🙂 bizim yollardada egimler ters tarafa,(arabalar kolay takla atsın diye yapıyolar heralde )…

  2. biraz genişletilirse fena olmaz aslında. çünkü içerden atak yapılamıyor, dışardan geniş alınıp hızlı da çıkılamıyor. düzeltilme yapılırsa iyi olur. bir de ilk drs bölgesinden sonraki şikanda düzeleme yapacaklardı eğimiyle ilgili. yine bir şey olmamış, beklenen etkiyi verememiş.

  3. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    Aracı çok iyi sürdünde pistler hatalı çıktı şimdide, bakalım interlagos hakkında neler söyliyeceksin??? (taraftarım azdı falan)

  4. dümdüz yapalım pisti istiyosan massa, kerbler nasıl sana ters geliyorsa virajlarda ters geliyor.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    🙂

  6. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    senin için Hindistan'daki kerbleri de değiştirirler paşam merak etme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir