Abu Dhabi'de Button'u McLaren Mi Yavaşlattı?

yazar:

kategori:

Bu sezon Hamilton, takım arkadaşına karşı mücadeleyi kaybetti ama en azından Abu Dhabi’de podyumun zirvesine çıkarak son aylardaki kötü gidişata dur dedi.

Felipe Massa ile birçok defa çarpışması, kız arkadaşından ayrılığı, aldığı cezalar vs nedeniyle İngiliz pilot, son zamanlarda istediği formu tutturamıyordu.

Ama Abu Dhabi’de Hamilton kazanırken, takım arkadaşı Button yarışın büyük çoğunluğunda KERS ile uuğraştı ki Ron Dennis’in de etkinlikte bulunması, akıllara bazı teorilerin gelmesine neden oldu.

Coulthard: “Pazartesi günü, McLaren’in Lewis’e biraz nefes alması için Pazar günü (Button’un) bilerek KERS sorununu ortaya çıkardığını ifade eden bazı saçma iddialar duydum”

“Hatta bazılarını bu teoriyi, Ron Dennis’in bir süredir ilk defa McLaren motorize evinde görülmesi ile ilişkilendirdi. Saçma”


Yorumlar

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Zaten ikimizde FIA-FOTA çalışma biçiminde ortak fikre sahibiz, bunda bir sorun yok. Sen gizli anlaşmalar döndüğünü ve takımların sesini çıkaramadığını söylüyorsun.

    Gizli anlaşmaları neye dayandırdığını bilmiyorum. Antalya'da keşke yanımda olsaydın diyorsun, orada kimden ne öğrendiysen, elinde ne bilgi varsa bize değil, yetkili makamlara başvurmana gitmeni tavsiye ederim sana. Bu konuda dalga falan geçtiğimi falan düşünce, gayet ciddiyim, böyle bir şey varsa takımlar ile iletişime geç ve bilgileri gönder. Eğer bir haksızlık varsa bu ortaya çıkmalı, ciddi iddiaların var çünkü.

    Ama bana böyle bir şeyin mümkün olacağı olasılığı mümkün gözükmüyor. Kesinlikle yoktur demiyorum ama çok ciddi bir iddia bu. Bernie'nin konuştuklarına niye inanmadığım belli benim, Bernie FOTA içinde huzursuzluk yaratırsa parasından ödün vermez. Bu tür kesin olmayan ama huzursuzluk yaratacak konuşmalar yapması çok normal. Zaten diğer takımlar da bu konuşmaları önemsemez çünkü nedenini bilirler. Ferrari de ses çıkarmaz çünkü daha önce belli ayrıcalıklar almıştır. Ama bu ayrıcalıklar büyük şeyler değil. Alınan belli bir para var, bunun yanında FIA'nın politikalarına Ferrari yardım ederken, FIA da politik olarak Ferrari'yi destekledi ve politik ortaklık kurdular. Bunlar 2000li yıllarda oldu. Ama o yıllarda FIA'nın kurallar konusunda Ferrari ile ortaklık kurduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı, Ferrari'yi engelleyen kural değişiklikleri olmazdı. Zaten bu kural değişiklikleri ikisinin arasını açtı. Bunun üzerine Ferrari de diğer takımlar ile ortaklık kurdu.

    Ben bu olaylar üzerine olayı böyle yorumluyorum. Ama madem benim bilmediğim, diğer takımların bilmediği bazı bilgiler var, bunları belgeleriyle ilgili makamlara bildir.

    Ayrıca da, BMW'nin yakıt sıcaklığı ile Briatore olaylarına neden ses çıkarmadı diyorsun. O olaylar ortaya çıktı ve cezası kesildi. Cezası kesilmeseydi dediğin doğruydu ama öyle bir şey olmadı. Ayrıca bu iş ile onlar çok farklı. Birisi yarış kurallarına uygun olmamak, diğeri ise sporda kural koyucu ve yönetici olan makamın bir takım tarafından yönlendirilmesi. İkisini kıyaslamamak lazım.

    Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Teşekkürler…

  2. Kurallar FOTA kurulduktan sonra bu iki kuruluş tarafından ortaklaşa anlaşmalar ile şekilleniyor.

    FIA neci? O halde FIA'ya da gerek yok. (Ki bana kalırsa kuralı takımlar koysun, FIA ise denetlesin, hakem olsun.) Veya şöyle düşünelim; ilk 5-6 takım FOTA'dan ayrıldı. Kuralı Sauber yapıp Red Bull ona mı uyacak.

    McLaren ve Red Bull'un kural değişikliğini istememesi üzerine yapılan veto ve tartışmalar FOTA'da gerçekleşiyor.

    Yukarıya bakıyoruz;

    McLaren'in, Red Bull'un veya herhangi bir FOTA üyesi takımın veto hakkı FOTA içerisindedir.

    Yani, aynı şey.

    FIA ile alakalı ise bu kurallar niye FOTA'da tartışılıyor.

    Yine yukarıya bakıyoruz;

    FOTA, kural koyucuya, ortaklaşa aldıkları kararları tavsiye niteliğinde belirtir.
    Düzenlemelere göre, FOTA ile FIA arasında anlaşma sağlanmalı,

    Neye göre? Anlaşma için ya bir taraf çoook güçlü olup bastıracak ya da karşılıklı tavizlerle orta yol bulunacak. FIA resti çekti. HRT'yi MRT'yi topladı. Hani diğerleri gidiyordu? Ama anlaşma sağlandı, değil mi?

    FOTA içindeki karar için de, tüm takımların ortak karar vermesi lazım. Oy çokluğu değil, oy birliği olması şartı var, yani tek bir takım bile karşı çıkarsa, uygulanamaz.

    Tekrar yukarıya bakıyoruz;

    ortaklaşa aldıkları kararları…

    Yanlış yazmışım. Hakkın var. Ortaklaşadan kastım -Allah içimi biliyor- oy birliğidir.

    Daha önceden bahsettiğin Ferrari'nin oy hakkı dediğin buydu zaten.

    'Ferrari'nin oy hakkı' dediğim bu değildi! Bahsettiğim 2003'deki FIA-Bay E ile Ferrari arasındaki gizli anlaşmada olduğu belirtilen FIA düzeyindeki teknik veto hakkıdır. Hani Bay E'nin açıklamasıyla 'her sene fazladan 80 milyon dolar'ı ve Bay E'nin ifadesiyle 'diğer ekstra şeyler'i de barındıran anlaşmadan bahsediyorum.

    Ferrari çift difüzör kaldırılsın diye veto hakkını kullandı dediğinde, FOTA'daki doğal hakkını kullanmıştı.

    Sen yapma bari! Sen dönme! Ferrari çok katmanlı difüzör ve üstüne bütçe kısıtlaması (içerisinde tek motor da var) için mahkemeye gitmedi mi? "Bu en doğal hakkım. Bana bunu FIA-Bay E verdi" demedi mi? Yukarıda ne diyorsun;

    FOTA içindeki karar için de, tüm takımların ortak karar vermesi lazım. Oy çokluğu değil, oy birliği olması şartı var, yani tek bir takım bile karşı çıkarsa, uygulanamaz.

    O sene bu parlak fikri uygulayan üç takım vardı. Diğerleri karşıydı. Hiç bir şekilde oy birliği sağlanamazdı. Herhangi biri 'Olmaz' dedimmi olmazdı. Ama oldu. Sonra hepsi de tıpış tıpış aynı tarz difüzörü kullandı.

    Nay nay nay nay nay

    …Öyle kolay olsaydı, 2003'ten itibaren her yıl Ferrari şampiyondu zaten.

    Anlaşmanın Ferrari'nin McLaren'le FOTA'yı kurmasıyla sona erdiğini Bay E açıkladı. "Anlaşma o sezon sonunda bitti" dedi İhtiyar. Aradan geçen zamana bakıyoruz. 2005'de teknik değişiklik yapılacak, tek set lastik kuralı için. Kimin başının altından çıktı. Ferrari'nin ajan partneri Bridgestone'un. Sezon sonunda maliyet kısıtlamak için getirilen bu kural çöp oldu. 2006'da Alonso'nun ve Renault'nun, 2008'de Lewis'in anasından emdiği burnundan getirildi.

    …o işler o kadar basit olsa, diğer takımlar protesto edip yarışmazlardı.

    Yahu güldürme insanı, diğer takımlar ayan beyan ortada olan 2008 Singapur sonucuna laf edemiyor, buna mı edecekler?

    Ferrari, McLaren yetkililerini Maranello'ya davet ettiğinde niye geldiler, niye beraber FOTA'yı kurdular? Niye Ferrari'nin böyle bir yetkisi varken, Ferrari FOTA'yı kurmak için McLaren ile görüştü ve birliği kurdular.

    Dur bir de ben sorayım: Ferrari şampiyonlukları yolundaki en büyük engeli olan, bir sezon önce kanlı-bıçaklı olduğu rakibiyle neden böyle bir kurum oluşturdu?
    'Para her şey değildir ama çok şeydir.'

    …koskoca McLaren boş durur mu sanıyorsun?

    2007 Brezilya'da BMW'lerin yakıt sıcaklıklarına laf edemeyen McLaren'den bahsediyorsun, değil mi?

    Diyorsan ki, içerden çok sağlam kaynaklarım var…

    Keşke geçen sene bir iş için gittiğim Antalya'da sen de yanımda olsaydın. Neler öğrendim neler… 2006'da yakıtın bile kural dışı olduğunu biliyor muydun? Ben geçen seneye kadar bilmiyordum. Daha neler var neler, de en yetkili ağızların dünya medyasına yaptıkları açıklamalara inanmayan adam benim bu anlattıklarıma hiç inanmaz diyor, hayırlı geceler diliyorum.

  3. eğer lewis bu sezon hiçbir yarış kazanmamış olsaydı bu komplo teorileri gerçek olabilirdi. ancak buna benzer olayları başka takımlarda bu sezonda geçmiş sezonlarda da gördük. hafızasını tazeleyen arkadaşlar rahatlıkla hatırlayacaklardır…

  4. Snowmann Mrt avatarı

    Alonso gibi efsane mi? Şampiyon olduğu ilk sezon, Raikkonen ondan daha fazla beğeni topladı. 2. sezon Schumacher daha fazla beğeni topladı. Diğer sezonlarda da f1'de hiçbir zaman en beğenilen pilot olmadı. Yaşadığı tarihin en iyi pilotu olarak gösterilmedi hiç. Neyin efsanesi olacak? F1'de şampiyon olmak ile efsane olmak arasında dağlar kadar fark var.

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Kurallar FOTA kurulduktan sonra bu iki kuruluş tarafından ortaklaşa anlaşmalar ile şekilleniyor. McLaren ve Red Bull'un kural değişikliğini istememesi üzerine yapılan veto ve tartışmalar FOTA'da gerçekleşiyor. FIA ile alakalı ise bu kurallar niye FOTA'da tartışılıyor.

    Düzenlemelere göre, FOTA ile FIA arasında anlaşma sağlanmalı, FOTA içindeki karar için de, tüm takımların ortak karar vermesi lazım. Oy çokluğu değil, oy birliği olması şartı var, yani tek bir takım bile karşı çıkarsa, uygulanamaz. Daha önceden bahsettiğin Ferrari'nin oy hakkı dediğin buydu zaten. Ferrari çift difüzör kaldırılsın diye veto hakkını kullandı dediğinde, FOTA'daki doğal hakkını kullanmıştı.

    2003'ten beri FIA bağlamında veto diyorsun, çok güzel ama herhangi bir takım FIA kararlarında etkili olamaz, karar mekanizmasında yer alamaz, spora aykırıdır. Ferrari'nin bırak veto hakkını, kararda herhangi bir etkisi bile olamaz. FIA dediğin dingonun ahırı değil, öyle kolay değil o işler dediğin gibi. Öyle kolay olsaydı, 2003'ten itibaren her yıl Ferrari şampiyondu zaten.

    Delinin biri taş atıyor, sende inanıyorsun arkadaşım ama o işler o kadar basit olsa, diğer takımlar protesto edip yarışmazlardı. Ferrari, McLaren yetkililerini Maranello'ya davet ettiğinde niye geldiler, niye beraber FOTA'yı kurdular? Niye Ferrari'nin böyle bir yetkisi varken, Ferrari FOTA'yı kurmak için McLaren ile görüştü ve birliği kurdular. Bunlar hep masal, bu masallara inanma allah aşkına. Bu dediklerin olsa ortalık karışır, koskoca McLaren boş durur mu sanıyorsun? Anında dava açılır, tüm takımlar yarışları protesto eder, davalar açılır. Diyorsan ki, içerden çok sağlam kaynaklarım var, McLaren bile bunlara ulaşamaz, elimde kanıt var. Bence bu durumda hiç durma, hemen bunları McLaren ve diğer takımlara gönder, gereken neyse yapılsın

  6. Selam hiç bir zaman anlaşamadığım Kırklarelili adaşım 🙂

    İki satır bi'şey yazayım da yine anlaşamayalım 🙂

    McLaren'in, Red Bull'un veya herhangi bir FOTA üyesi takımın veto hakkı FOTA içerisindedir. Sporun kural koyucusu FOTA değil, FIA'dır. FOTA, kural koyucuya, ortaklaşa aldıkları kararları tavsiye niteliğinde belirtir. FIA da bu duruma göre hareket eder/edebilir.

    Ferrari'nin gayri resmi olarak 1998'den beri, resmi olarak ise (hoş resmi yerine anlaşmaya dayanan desek daha doğru bir tabir olur) 2003'den beri FIA düzeyinde veto hakkı vardır. FIA düzeyinde tanınan hak, FOTA kararı gibi tavsiye niteliğinde değildir, teknik konunun nasıl şekilleneceğini birebir belirler.

  7. Bende benim hayal gücüm geniş sanırdım. Haahahaha!

  8. zamanında webber ile ilgili de yavaşlatma haberi çıkmıştı david in dediği gibi bu haberler saçma

  9. Ron "Patron" Dennis, Enzo "Komutan" Ferrari sonrasında padokta en çok çekinilen, tırsılan, gizli ve açık saygı duyulan, karşısında hürmet edilen, göz göze gelmekten kaçınılan biridir.

    tabi uzun süreli bu baskıya maruz kalan f1 kulüp üye ve çalışanları bir şekilde yılların getirmiş olduğu 100 atm oranındaki eziklikten sıyrılma ve/veya en azından oranı 98-99 seviyelerine indirgemek için onun olmadığı yerde, onun hakkında onu kızdıracağını farz ettikleri şeyleri halisüne ederler.

    ama Ron "Patron" Dennis'in herkes için güzel planları vardır.
    ve planlarının sonucunu herkesin tv den izleyeceğini bilmek ona ve bize keyif ve tatmin verir.

    ————————–
    Patronumuzun fütüristik hedefleri bizleri motive ederken ana ve tek rakibimiz olan Ferrari'yi domestik yollara sevk etmişti. şu anda da klasik yollara başvurmak üzereler.
    kısaca Patron varlığını daha fazla hissettirmeli. tabi Whitmarsh'ın konumunu sarsmadan.

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Güzel dergidir, ne diyeyim. İngilizlerin bazı otomobil ve motorsporları dergileri ve tv programları milliyetçi yaklaşımla Aston Martin, Jaguar, Lotus ve McLaren gibi araçları öve öve bitiremese de, Car cidden bu işin hakkını veriyor. Ferrari F458 ve McLaren MP-4 12C kıyaslamasında işe ne kadar saygı duydukları ve tarafsız olabildiklerini bir kez daha göstermişti. Top Gear programı da, bu işi çok başarılı yapan ve aynı zamanda eğlenceli olabilen bir program. Ayrıca Kasım sayısında Maranello'ya girilmiş ve bunun üzerine bir bölüm var. Ferrari ve F1 hayranları için hoş bir bölüm olmuş.

    Top Gear dergisini de daha önce inceledim ama Türk editörlerimizin inanılmaz başarısızlığı nedeniyle bir daha almadım, belki biraz toparlamışlardır.

    Sanırım otomobil ve motorsporları yayınları hakkında da ayrıca uzun uzun konuşmamız lazım bir ara, Türkiye'deki editörleri biraz zorlarsak çok iyi işler çıkarabilirler, ama okuyucunun da etkisi gerekiyor. Yoksa bu işi çok fazla boşlayabiliyorlar.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu arada -mc eki için kusura bakmayın alışkanlık olsa gerek.

  12. eğer öyle düşünücek olursan senna da 3 kere şampiyon oldu illa efsane olmak için schumacher gibi 7 şampiyonluk mu almak gerek??bakış açınızı değiştirn biraz!!!

  13. İlk sektörde en iyi dereceyle gelmek toplamda en hızlı 3. zamanı elde etmemesini mi gerektirirdi cevabı eğer anlamak istersek 2.ve 3. sektördeki zaman kaybı 1. sektörde aldığından daha fazladır basit değil mi?

    Bir sonraki yarışa gelirsek Hindistan GP sinde Lewis aldığı cezayla 4. kalkan Buttun ın ardından 5. başlayacak ama McLaren ne yazık ki Button ın yine iyi işler yapabileceğini düşünememiş galiba temiz taraftan kalkan Lewis startta takım arkadaşını geçer kanısına varılmış,düşünseymiş starta yavaş kalmasını sağlamak daha makul çünkü. Button ı geriye kalan son 2 yarışta sabote etme fikri gayeyi başaramama olasılığını da yüksek kılıyor,madem işler ters gitti ve madem Button sabote edilerek Lewis e moral verilecek o halde yarış esnasında bunu yapmak çok daha mantıklı çünkü yarışı 2. bitirip 18 puanın sahibi olan Button 7. olup 8 puan alabilmiş Lewis le farkı 10 puan açmaz,Button ın yarışdışı kalmasıyla klasmanda 6.sıraya gelen Lewis 10 puan kapatmış olurdu…

    Bu arada q2de yaptığı zamanla günün en hızlı turunu atmış olan Lewis q3 de sadece Button dan binde 9 sn hızlı olabilince McLaren baya korkmuş oluyor ve Button ı sabote ediyor hatta hatta kendilerinin q2 derecesinden iyi olmasa da q3 de en iyi zamanı yakalayan rb7 nin lastiğiyle bile Ron Dennis in alakası olabilir değil mi?Belki Ron Dennis McLaren motorize evinden RBR garajına da bir el atmıştır?

    Son olarak siteye üye olduğumda bununla beraber 3 kez yazdığın gibi drawbackmc nickini kullanıyordum bir yılı aşkın süredir -mc ekini kaldırmayı uygun gördüm.

  14. Ron Dennis'in gelmesiyle Hamilton'ın performansı arasında bir paralellik görüyorum ben, fakat ille de işte kasti button'ı yavaşlattılar tarzı bir şey olarak algılanmamalı bu… belki lewis daha motive olmuştur.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Drawbackmc saygılar.
    Siz provakatörlüğü bana yakıştırmadan önce yakın arkadaşlarınızın Alonso haberleri altındaki yorumlarına bakmalısınız.Benim yazdıklarım onlarınkinin yanında devede kulak gibi bişey.

    Koreden beri ufak tefek çalışmalar zaten vardı.Q3 de button en iyi ilk sektör dercesi ile gelirken biranda 3.oluverdi.Bir sonraki yarışta ise sarı bayrak ihlali nedeniyle sekteye uğrayan plana massa da tuz biber ekince iş abu dabiye kadar uzadı.Amaç suzukadan sonra hiç değilse galibiyeti eşitlemekti.Çünkü suzuka ağır darbeydi.
    son olarak o tip dergilerle ilgilenmiyorum.

  16. Yuh yani 2 defa şampiyon olan birini de efsane ettiniz yaa. o zaman vettel bu genç yaşında efsane oldu. ne kadar saçma

  17. ne zaman bu konularda provakatör bir yorum yapmadın ki? Çok yazık…

    Hadi diyelim bu konuda bu tarz şüphe duyanlar haklı okadarını düşünen adamlar daha fazlasını da düşünüp Button ın yarışdışı kalmasını sağlayıp Lewis in biraz daha fazla puan kapatmasını da sağlarlardı(sonuçta herşey Lewis in moral bulması için,Lewis 7 puan fazla almak yerine 25 puan alsa daha çok moral olurdu) ardından BELKİ daha da organize olup belki Brezilya da da benzer bir yol izlenirdi ve de belki Lewis son iki yarışta aldığı puanlarla sezonu takım arkadaşının gerisinde tamamlamamış olurdu …Hatta Button a startta da hep McLaren yüzünden yer kaybetti ,napsın McLaren pilotlarda ikinci olmayı önemsemeyip tüm odak noktasını Lewis in moral bulmasına sabitlemiş bu arada şunu da sormakta fayda var Kore ve Hindistan yarışları boyunca aracın performansının düşük olduğunu söyleyen Lewis acaba kim moral bulsun diye bu sorunlarla uğraş(tırıl)ıyordu?
    Bu arada Car dergisinin 2011 Haziran sayısına bakmadı öneririm Bernie Ron Dennis hakkında hoşuna gidecek bir şey söylemiş…

  18. Bundan önceki 3 yarışın 3'ünde de performans kaybı yaşayan kişi Hamilton'du. Ancak kimse McLaren'in Hamilton'u yavaşlattığını iddia etmedi. Şimdi benzeri bir sorun Button'ın başına gelince komplo teorisi ortaya atmak taraflılıktan başka bir şey değildir.

  19. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    benim için esas kriter şudur,
    özellikle lewis için belirtiyorum,
    Schumacher gibi efsane olmak istiyorsa,
    Senna gibi efsane olmak istiyorsa,
    Prost gibi efsane olmak istiyorsa,
    hatta ve hatta Alonso gibi efsane olmak istiyorsa,
    gitsin bakalım Ferrari veya başka takımada hünerlerini görelim,
    maalesef lewis ron dennis yüzünden kulp takılacak noktalara çekilebiliyor,
    yok öyle şey yemezler,
    inşallah bir gün ben yanılırım diyorum.

  20. Bilindiği üzere Hamilton, Ron Dennis'in manevi oğludur. Bunun üzerine ortalık biraz durulmuşken. Birileri sırf polemik yaşansın diye bu yalanı ortaya atmıştır. Medya zaten hep Hamilton'ın açıklarını arayıp duruyor olmalıdır da zaten. Button, yaşadığı kers arızasına rağmen ki şunu belirteyim. Sezon boyunca araçla ilgili ne sorun olduysa Button'ın aracına oldu bunu es geçemem. Buna rağmen Webber'i ki yarışın en hızlısı olan pilotu arkasında tutabiliyorsa, Yine büyük bir iş başarmıştır. Şimdi Massa ile Webber Kapışması Button'a yaradı diyenler de var bunu da biliyorum. Ama Motor sporlarında hep bir "şu olsa bu olsa idi" görürdünüz siz geyikleri dönmeye devam edecektir.

  21. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Al sana bir saçmalık daha. Tabi canım, hatta Vettel'in lastiğini de Ron Dennis patlattı, padoktan adının açıklanmasını istemeyen bazı mühendisler Ron'u elinde çivi ile gördüklerini iddia etti 🙂

    Ama kötü yanı bunlara inanlar da var. Geçende bir arkadaş yine yazmış (ona sorsanız, bu "gerçekleri" yıllardır yazıyor, herkes gerçeği bilsin istiyor) yok Ferrari şu kadar pay almış, yok veto hakkı varmış. Geçen FOTA toplantısında gördük veto hakkını, tüm takımların veto hakkı varmış işte, McLaren ve Red Bull kullandığına göre daha neyi konuşuyoruz?

    Her duyduğunuza inanacak kadar saf olmayın arkadaşlar. McLaren niye kendi aracını sabote etsin? Button'ın alacağı 2. engellensin, Alonso 2. olsun diye mi? Hamilton gibi bir pilotum olsa, çeker kenara konuşurum, kendi aracımı sabote etmem, kimse yapmaz. Hem yarış öncesi Dennis müneccim mi ki, Vettel'in yarış dışı kalıp, Hamilton'ın birinci olacağını bilsin. Vettel yarışdışı kalmasaydı farkı atıp gidecekti, ilk turda bile açtığı farka bakın bir kere.

    McLaren Hamilton'a fazla iyi davranıyor, ben olsam disiplini elden bırakmam, gerekirse sert çıkarım. Her konuda Hamilton'ın sırtını sıvazlarsan, tepene çıkarırsan, hata yapınca da ben haklıyım diye gezer ortalıkta, sanki olmadı mı?

    McLaren, Hamilton'ı öyle çok şımarttı ki, artık böyle haberler çıkmaya başladı. Ama McLaren'in de bazı şeyleri görmesi lazım. Hamilton'a verdikleri değeri Button'a verselerdi, Hamilton Button'dan liderliği almak için kendini toplamak zorunda kalabilirdi. Pilotlar arası rekabeti daha iyi kullanmak lazım.

    Ron'a da böyle bir yafta yapıştırılması da üzücü. Briatore olayını da unutmamak lazım. Bu adamlar, yarışmaktan keyif alan adamlar, hayat felsefesi haline getirmişler bu işi. Bazen hırslarına yenik düşebilirler, McLaren de, Renault da bunu yaşadı ama F1'e araba satmak için giren otomotiv devlerinden ya da para kazanmak için takım kuran patronlardan daha samimi geliyorlar bana. Para kazanmak için değil, yarış kazanmak için buradalar. Belki arada hata yaparlar, ama kim hata yapmaz ki? Bu ruha sahip, gerçekten F1 ruhuna sahip kaç kişi var?

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    her şeyi böyle öğreniyorsan senin adına üzüldüm.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Ron Dennis'in de etkinlikte bulunması, akıllara bazı teorilerin gelmesine neden oldu.

    Bu ne biçim bir sözdür ki ron dennisin teorici olarak herkes tarafından bilindiğini açıklıyor.Adamın adı çıkmış resmen sabıkalı..
    Burada ron dennisin bir ünvanını daha öğrenmiş oluyoruz.Biz zaten 2007 de öğrendik de siz de öğrenin.Dua edin de "biz hep birlikte RB7 yi bıraktık buttona karşı yarışıyoruz" falan demedi.

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    bende diyorum kim bu kadar saçma sapan bir teori üretebilir 🙂

  25. Yok artık daha neler McLaren Buttonı Lewise karşı yavaşlatmak niyetinde olsaydı eğer neden 3 galibiyet kazanmasına izin verdi ozaman ? McLareni başkalarıyla karıştırdılar herhalde.

  26. ''Ama Abu Dhabi'de Hamilton kazanırken, takım arkadaşı Button yarışın büyük çoğunluğunda KERS ile uuğraştı ki Ron Dennis'in de etkinlikte bulunması, akıllara bazı teorilerin gelmesine neden oldu''.

    Ron Dennis sezonun yarısında Vodafone McLaren Mercedes takımı garajındaydı çoğu yarışta da ekrana getirilmiştir FOM tarafından. Engellenmek istense sezonun geri kalanında engellenilirdi.

    Button, Yarışın hemen başında Alonso'ya geçildikten sonra 3.sıraya düştü yani Hamilton ile Button arasında Alonso vardı. Bu komiktende öte mantıksızca bir iddia. Birileri ortaya böyle bir iddia atıyor ve bakalım hangi sazanlar yiyecek diyor tabii yiyecek olan sazan sayısıda oldukça fazla olacaktır.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ron dennis varsa herşey olur..
    Ben yarıştan önce böyle bir konudan bahsetmiştim.Hamiltonu sevindirmek ve fanlarını rahatlatmak için sidepoda takılan soğutucunun buttonun aracında unutulması gerekir demiştim ama mclaren kersle oynamayı tercih etmiş.

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Amanın şu haber iyiki Alonso/Massa değil. Düşünemiyorum bile buranın halini. Gerçek olmayan bişeyi gerçekmiş gibi yorumlayan bir sürü saçma sapan insan dolardı artık.

  29. :)) Yuh derim. Muhtemelen olmamıştır.

    Ama şunu da bilirim ki böyle bir şey asla olamaz demek neredeyse imkansızdır. F1 bu. Her şey olur.

  30. Schumacher- avatarı

    Bencede çok saçma tamam takım 2. sırada ama neden böyle birşey yapsınlar ki ? Şampiyona yarışı yok birşey yok bence Button iyi iş çıkardı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir