WRC: Ford Pilotu Hirvonen, Citroen'e Geçiyor

yazar:

kategori:

14 ralli galibi 31 yaşındaki Fin pilot, 2003 yılından bu yana Ford takımıyla yarışıyordu. Hirvonen son dört yıldır tüm sezonları Citroen pilotu Loeb’ün gerisinde ikinci sırada tamamlamıştı.

Bugün yapılan açıklamaya göre Fin pilot, Citroen takımında Sebastian Ogier’nin yerini alacak. Fransız pilotun da Ford takımına geçmesi bekleniyor.

Citroen takımı tarafından yapılan açıklamada Hirvonen’in anlaşmasının 2013 sonuna kadar devam edeceği ve 2013 sonuna kadar anlaşmaları bulunmasına rağmen Sebastien Ogier ve Julien Ingrassia ile yollarını ayırdıklarını ve takıma olan emekleri için onlara teşekkür ettiklerini belirtildi.

Açıklamada Hirvonen ve yardımcı pilotu ile ilgili olarak, “Mikko Hirvonen ve Jarmo Lehtinen’in takıma katılmasından çok memenunuz. Onlar dört sezondur bizim en zorlu rakiplerimizdi ve onlarla birlikte gelecekte elde edeceğimiz başarılar için sabırsızlanıyoruz. Mikko çok yetenekli bir pilot ve istikrarı markalar şampiyonluğu mücadelesinde çok büyük fayda sağlayacaktır.” sözlerine yer verildi.

 


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ogier Loeb'ün rekorlarına göz kırpıyordu yazık oldu…Bence de Loeb kalma karşılığında Ogier'i kovdurttu.

  2. sana sonuna kadar katılıyorum, bütün olay loeb üzerine dönüyor.. ogier sebastianın şu an tek rakibi…

  3. finsdontknowhowtofly avatarı
    finsdontknowhowtofly

    yanlış karar.

    Loeb Ogier i istemedi.Devam etme koşulu buydu.O yuzden emekli olmadı.

    Ogier bu yaşta Loeb un rekorlarıı kırmaya başlayabilirdi iyi bir araçla.

    Mikko artık genç değil.2011 sezonunda son 6 yarışta Latvala daha iyiydi.

    Takım emirleiyle Mikko yukarı çıktı.Yoksa Loeb çoktan şampiyondu.

    Loeb %Ogier şampiyonlk için çekişirlken ikiside geriye düştü ama takım Loeb ün 1 puanı için Ogier in 6 puanını çöpe attı.

    Ondan sonra Citroen de ipler koptu.Loeb için Ogier şutlandı.

    Mikko rüya takımın elemanı değil sadece iyi bir ikinci pilot olur.

    Loeb taraftarıyım ama bu yapılan yanlıştır.

  4. mikko hirvonen ve sebastian löeb aynı takımda seneye wrc reytingleri tavan yapar

  5. tüm konsantrasyonunu wrcye verecekse avrupa dışındaki yarışlara da katılacaksa başka serilerde yarışmadan sadece wrcye odaklanacaksa kalsın çünkü başarılı olur(en azından ilk 5) bu bi taraftar tesellisi değil gerçek. ama kimi bu odaklanmayı yapamıyo ve yapacağı yer de f1dir. sanırım o da bu durumun farkında dönecektir artık 🙂

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ha şöyle işte ya. 2006dan bu yana bir türlü şampiyonluk mücadelesine giremedi adam doğru düzgün. ford'da bir türlü iyi bir araç veremedi. şimdi eşit araçlarla bakalım neler yapacak artık hirvonen'in şampiyonluk kazanma vakti geldi.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi bu belli olmaz 🙂

  8. wrc çok kısır bir seri oldu. ne farklı şampiyonlar kaldı, ne farklı araçlar. yeni yeni araçlar çeşitlenmeye başladı ancak yine de etkili değil. loebin domine etmesi de bu durumu etkiliyor. bu kadarı fazla gerçekten

  9. Bende olsam 36 yaşında bırakmazdım da geçen sezon sonundaki açıklamasına göre bu sezon sonu emekli olacaktı. Ne zaman karar değiştirmiş benden habersiz. Yada seneye anlaşması var mı? Bilen varsa cevaplasın lütfen

  10. wrcnin en iyi iki pilotunun aynı takımda çekişmesini izlemek çok zevkli olacaktır sordo'nun da bu çekişmeye ortak olacağını tahmin ediyorum. gerçi seneye raikkonen olmayacak ama yine de fena bi sezon olmaz bence 🙂

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ben olsam bırakmam , neden dersen elimde yetenek var.İyide bir aracı var niye bıraksın ?

  12. heikki 1088 avatarı

    Wrc yi şu üreticiler terk etmeden önce izlerdim ve gerçekten de çok zevk alırdım ama birer birer gidince resmen Loeb rekabetsiz bir ortamda rekor kırdı. Citroen in yanına kimseler yaklaşamadı. Bence bir de Loeb i şimdi görmek lazım.

  13. ya bu loeb bu sezon sonu emekli olmuyor muydu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir