Kovalainen Yarışacak – Güncel –

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Perşembe sabahı İstanbulpark’taki tıbbi incelemelerin ardından Türkiye’de yarışa katılmak için izin aldı.

McLaren adına bir sözcü, İspanya’daki yarışta yüksek hızlı çarpışmadan yara almadan kurtulan Fin pilotun, Lewis Hamilton’un yanında yarışa katılacağını doğruladı.

FIA açıklaması: "Bu sabah FIA Tıbbi delegesi Prof. Jean-Charles Piette ve etkinliğin baş tıbbi yetkilisi Dr. Cem Boneval tarafından tıbbi incelemeyi takiben Heikki Kovalainen, 2008 Türkiye GP için aklanmıştır."

Kovalainen, İspanya’daki yarışın ardından beyin sasıntısı şüphesi ile hastanaye götürülmüş ve o geceyi hastanede geçirmişti.

Daha sonra Finlandiya’ya dönen Kovalainen, antrenmanlarına devam etmiş ve kazanın ardından tekrar kokpit geçme konusunda herhangi bir huzursuzluğunun olmadığını belirtmişti.

Kovalainen: "Hiç bir şekilde, mümkün olduğunca kısa sürede kokpite geri dönmk istiyorum. Barselona’daki kazadan bu yana, tek odak noktam bu."

"Sporla ilgili herkes, özellikle FIA, daima pilotların güvenliğini geliştirmek için çalışıyor. Ama Formula 1, riskli bir iş. Bir pilot olarak bunu bilir ama düşünmezsiniz."

"Bu gibi şeyler için endişe duyarsanız, odağınızı kaybedersiniz. Bunun da sadece benim düşüncem olduğunu sanmıyorum"

İncelemelerin ardından konuşan Heikki Kovalainen, tıbbi incelemeden yeşil ışık almasının ardından İstanbulpark’ta yarışmak için kendisini %100 hazır hissettiğini söyledi.

Kovalainen: "FIA Tıbbi Takımı tarafından verilen karardan dolayı açıkçası çok memnunum"

"Bugün buraya, FIA testini geçeceğimden emin olark geldim ve kendimi %100’de hissediyorum. Eğer %100 hissetmeseydim, takıma zaten söyler ve evde otururdum"

"Bu hafta sonu için hazırlıklarım iyi geçti ve fazlaca antrenman yaptım"

McLaren pilotu ayrıca, Formula 1’in güvenliğini de tekrar yüceltti.

Kovalainen: "Açıkçası FIA’nın güvenlik standartları ve beni aracın içinden güvenli bir şekilde dışarı çıkaran İspanya’daki çocuklara büyük bir övgü gerekiyor."

"Kazanın benim için muhtemelen olduğundan daha kötü göründüğünü düşünüyorum. Biraz baş ağrım vardı ama antremanda neredeyse hemen geçti. Şimdi hafta sonunun ve sezonun geri kalanını dört gözle bekliyorum"


Yorumlar

  1. geçmiş olsun Heikki yarışabilcek olman sevindim

  2. geçmiş olsun büyük bir kazaydı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir