Super Aguri için İdariciler Görevde

yazar:

kategori:

Super Aguri, durumu iyileştirecek işbirlikçilrin birleşimi ile oluşan bir grubun, operasyon için bir satıcı bulmak adına göreve getirilmesi sonrasında idaricilerin eline verildi.

Aguri Suzuki Salı günü Super Aguri’nin 2008 Formula1 Dünya Şampiyonası’ndan çekildiğini açıklamıştı. Alman Weigl Group’un son anda yaptığı para teklifi de takımı kurtarmaya yetmemişti. Yöneticiler donanımı tek bir parça olarak F1’e adım atmak isteyen bir gruba satmayı düşünüyor .

Super Aguri Oxfordshire’daki Langley merkezinde pilotlar da dahil 90 personeli istihdam ediyordu.

Takımın diğer bir yöneticisi Philip Long " Bu olay yüksek seviyeli bir motorsporları organizasyonuna yeni bir kadro ve personel ayarlamak zorunda kalmadan girebilmek için eşsiz bir fırsat sağlıyor. Kapasite açısından yeni bir takım kolaylıkla kurulup 2009 yılında yarışlara başlayabilir. Gerçekte personel dahil herşey, teknik uzmanlık, merkez(bina) ve müştemilat, ve test tesisleri, olanakları yerli yerinde. Yeni bir takım kolayca uyum sağlayabilir, ilk günden tamamen organize olmuş birimi devralabilir. Şimdiden kayda değer bir ilginin olması sevindirici."

Takımın Formula1’den çekilme haberi Japonya’da protestolara sebep oldu. Ellerine Super Aguri bayrakları alan protestocu topluluk Honda’nın Ayomi’deki genel merkezine giderek üreticilerin takımı ve kahramanları Sato’yu desteklemeye devam etmemesine karşı gösteri yaptı.


Yorumlar

  1. Paul Stoddart Minardi ile geri dönsün bence onun içinde iyi bir fırsat,mosley büyük ihtimal seneye olmayacak zaten..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir