Alonso Her Şeye Rağmen Mutlu

yazar:

kategori:

Yarışı dördüncü sırada tamamlayan Alonso, “Stratejiden tutun takım çalışmasına kadar elimizden gelen her şeyi yaptığımız bir yarışı daha geride bıraktık. Bu sonuç bizim kendi performansımızdan çok diğerlerinin perfofrmanslarının eseri oldu çünkü daha fazlasını yapamazdık.

 “Bugün bir kez daha iyi bir start aldık. Button’ı geride bıraktık ama sonra orta sertlikteki lastiklerle gerekli hıza ulaşamadık. DRS ile de sprun yaşadım ve aktif edemedim. Diğer pilotlarla yakın mücadelem olmadı ama geçiş yaparken bana fayda sağlayabilirdi.”

“Bu yarış sezonun bir aynası gibi oldu. Biz maksimumu yaptık. Yeterince iyi olmayan bir araçla podyum mücadelesi verdik. Takım çalışması açısından 2011’de çok büyük gelişme kaydettik. Bunu 2012 için bir başlangıç noktası olarak almalıyız.”

“Eğer performansımızı değerlendirmem gerekirse, Başkan Montezemlo’nun dediği gibi 5 ile 6 arasında bir değer verirdim. Ama aynı zamanda takımın yapabildikleriyle gurur duyuyorum. Bizim 0.5-0.6 saniye daha hızlı bir araca ihtiyacımız var. Bunu başarmak kolay olmayacak ama mühendislerimize ve bu takıma güveniyorum. Bu takım Formula 1’in son on yılına damgasını vuran bir takım ve muhtemel tüm rekorların sahibi.”

“Şampiyonada üçüncülüğü kaybetmek çok büyük dert değil. Önemli olan birincilikti.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Araç Bu Kadar Kötü Olmasına Rağmen Max'ın Ötesine Geçtin.

    Umarım 2012'de Şampiyonluğa Oynayacak Bir Aracımız Olur

  2. Button stratejisini Alonso'yu geçmek için tekrardan güncellemek zorunda kaldı. Mclaren'in stratejisi sert lastiği takıp sonuna kadar gitmek üzerineydi. Ama Alonso'nun sert lastiklerle olası düşük hızını tahmin ederek sert lastikleri yenileyip, sıralama turları temposunda git emri verdiler. Gerçi Button'un Alonso'nun 1 sıra önünde veya arkasında bitirmesi şampiyona sıralamalarını etkilemiyordu ama podyuma erişmeyi böylece garanti altına aldılar. Button sonuna kadar ilk taktığı lastikle gidebilir miydi? Evet. Geçme imkanına sahip olabilir miydi, yine evet derim.

    Ha bu arada Alonso'nun veya Ferrari'nin sert lastiklerle yaşadığı sorunu nasıl anlayabilirsin sorusu geliyor. Adam resmen yan yan girmek zorunda kaldı virajlara.

  3.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    ''Bugünün özeti:
    İyi start al, mclarenlerle mücadele et , ikisini de geç, onlara 6 saniye fark aç sonra 10 tur kala pirelliye boyun eğ.

    Evet herşeye rağmen Eline koluna yüreğine sağlık.Takıma da teşekürler''

    aynen katılıyorum…

  4. sıkı bir schumi taraftayım 2006 yüzünden de alonsoya soğuk bir insanım 🙂 ama ona saygı duyuyorum gerçekten araçtan maksimumu verimi çıkarabilen bir pilot…

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haklısın +1

  6. Bu yeni lastiklerden McLaren daha fazla etkilenmiş gibi Button bile 2 kere sert lastiği takmak durumunda kaldı…

  7. alonsonun çıkardığı işe diyecek yok kesinlikle. ana haberin altında yazdım zaten, ne kadar gurur duysanız azdır.

    ancak pilotu şampiyon yapan araç oluyor bir süredir. pirelliye boyun eğdik derken pirelliyi suçlamış gibi söylemişsin, buna dikkat çektim. yoksa button o lastiklerle uçarken ferrarilerin mantara bağlaması aracın sert lastiklerle iyi olmaması.

    pilotlarının başarılı olması için ferrarinin o sert lastik sorununu çözmesi, hatta yumuşaklara göre daha iyi olması gerek. button erkenden sert lastiğe geçince uçmaya başladı.

    yarışın sonuna doğru herkes sert lastiklere geçip relantiye aldığında, arkadan sert lastiklerle iyi olan bir araçla seri sıralama turu atıp öndekini her koşulda geçebilecek bir pilotunuz var, tek eksik araç.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    xtrabit günün özeti bundan daha iyi nasıl açıklanır.
    Hamilton vites kutusuna boyun eğdi.
    Şumi Sennaya boyun eğdi.
    Alonsoda pirelliye boyun eğdi.
    Yoksa farklı bişey oldu da ben mi görmedim.Hamilton spin atıp bariyere falan mı vurdu?.Ya da şumi nin benzini mi bitti.Ya Alonso 50-60 tur mclarenlerin önünde rahatça gittikten sonra son 10 tur da onlar önde gitsin diye mi bıraktı.

    Benim demek istediğim ile senin anladığın farklı şeyler.Konuyu başka yerlere getirmişsin.
    Evet Ferrari bu yıl birçok sorunla mücadele etmek zorunda kaldı.Rüzgar tünelinden, egsoz beslemesine kadar sürekli mücadele içindeydi.Aracın gelişecek bir tarafı kalmayınca da ön kanat üzerinde çalışmaya başladılar.Tabi bütün bunlar yaşanırken yarış esnasında göze batıp ön plana çıkan unsur gerek tek turda gerekse yarış içinde Pirelli lastikleri oldu.Bunu sizler de biliyorsunuz ama nedense bizim aracımızın aslında redbulldan da hızlı olduğunu ama pirelli sayesinde 100 ün üzerinde puan kaybedip şampiyonaya veda ettiğimizi düşündüğümüzü sanıyorsunuz.Ya da her yarış sonrası takımımıza lastik ısıtamayan araç ürettiği için lanet yağdırmamızı bekliyorsunuz.

  9. geçen ferrarinin her yavaşlığının pirelliye bağlanmasına kızıyordun, şimdi pirelliye boyun eğdik diyorsun?

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Daha ne yapacan be aslanım, elinden gelenden fazlasını yapıyorsun 2 sezondur. Sağa sola kaçılıp rakiplerine yol veren takım arkadaşın utansın.

  11. son 10 yıla damgasını vurdu ama şuminin sayesinde tabi ki… o olmasa …..

  12. yumusak lastiklerle hızlı giden aracın kendisi ferrari ve lastikleri pirelli.yavas gidince suc arac ve lastiklerin ,hızlı gidince hızlı giden alonso oluyor nedense…

  13. Bu adam çok özel olduğu içindir sveni çok az…. altındaki aracın biraz iyi olması münasebetiyle oldukça hızlı ve mücadeleci.Hamilton un onu yakın tanımasından olacakki ALonso yanaşınca adeta yoldan çıkarak sıra veriyordu.Ferrari Pirelli lastiklerini kullanamıyor… bu suç başta Ferrarinin ,sonrasında Pirelli nindir.

  14. sorun prelliden fazla ferraride. ama kesinlikle alonso da değil

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bugünün özeti:
    İyi start al, mclarenlerle mücadele et , ikisini de geç, onlara 6 saniye fark aç sonra 10 tur kala pirelliye boyun eğ.

    Evet herşeye rağmen Eline koluna yüreğine sağlık.Takıma da teşekürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir