Horner: "Bu Galibiyet Webber'in Güvenini Tazeleyecek"

yazar:

kategori:

Sezon finali Interlagos’ta Webber, takım arkadaşı Vettel’in şanzımandaki sorununun da yardımıyla yarışı kazandı ve Horner, 2012 öncesinde bu galibiyetin Avustralyalı pilota güven vereceğini düşünüyor.

Horner: “Mark’ın bir yarış kazanması harika. Kışa, Seb’in 11 yarış galibiyetiyle, Mark’ın ise hiç kazanamadan girmesi onun (Webber) adına çok ama çok zor olurdu.”

“Bu yüzden onun adına tartışmasız kazanılacak en iyi yarışlardan birisi, son yarıştır. Bu galibiyet onu kış dönemine çok iyi hazırlayacak”

Horner, Vettel’in 2011’de çıtayı çok yükselttiğini ve Webber’in bundan ders alması gerektiğini söyledi.

Horner: “Seb bu sene yüksek seviyede çalıştı ve bu, Mark için ilave sorun yarattı. En sıra dışı formda olan, sıra dışı bir seviyede mücadele eden bir takım arkadaşına karşıydı. Bu galibiyet, ona iyi bir güven sağlayacak.”

“Geçen sene Macaristan’dan bu yana ilk galibiyetini aldı. Şampiyonada 3. oldu. Umarım biraz dinlenecek, bataryalarını şarj edecek ve 2012 için daha güçlü bir şekilde geri dönecek.”

Horner, Webber’in sadece Vettel’in mekanik sorun yaşaması ile yarışı kazanmasından hayal kırıklığına uğramadığını ifade etti.

Horner: “Eğer Mark biraz sessizse nedeni, Seb’i daha düzgün bir mücadele sonrasında yenmekten daha fazla hoşlanacak olmasıdır. Her pilot, kendisine gelen liderliği kabul eder.”

“Yarışların bir parçası bu. Ama kim bunu tezgâhlanmış olarak görüyorsa, kesinlikle söyleyebilirim ki bu gerçekti.”


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Webber'in Bu Saatten Sonra Başkası Yol Vermeden Kazanması Zor.

    Onun Kadar Düşmesede Massa 2 Olacak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir