Alonso: "Tek İhtiyacımız Rekabetçi Bir Araç"

yazar:

kategori:

Sert lastiklerle istenen performansa ulaşamadığı Brezilya’da podyum umutlarını gerçekleştiremeyen Alonso, bu sezon Ferrari’nin gerçek performansını ortaya koyamadıklarını belirtiyor.

“Yumuşak lastiklerle biraz daha fazla performans sergileyebildik ama McLaren’in önünde olabilecek tempoya sahip değildik. Ne olursa olsun, startta ne yaparsak yapalım, ilk turlarda ne kadar risk alırsak alalım, kendimizi performans açısından hakkımız olan yerde bulamadık.”

“Ama bu hafta sonu yaptıklarımızdan memnun olabiliriz. Yina harika bir start aldım. Stratejimiz kusursuzdu. Kusursuz pit stoplar ve iyi bir tempo sayesinde McLaren’e yakın bitirmeyi başardım. Yarış boyunca onlarla mücadele ettik. Bu çok güzeldi.”

“Tek ihtiyacımız olanın daha rekabetçi bir araç olduğunun farkındayız. 0.6 – 0.7 saniye daha hızlı bir otomobile ihtiyacımız var sadece. Bu olduğu zaman eminim Felipe ve ben çok daha sık podyuma çıkacağız.”

“Takım ileriye yönelik çok büyük adımlar attı. Geçen seneden bu yana inanılmaz şekilde gelişim gösterdiler ama bazı hatalar yaptık, fabrikada, rüzgar tünelinde, takımın yeniden yapılandırılmasında ve personel açısından bazı sorunlar yaşadık.”

“Ferrari çatısı altında daha iyi olmak ve gelecek sezon daha güçlü olmak için son dört beş ayda çok fazla değişiklik yaptık. Bunun sonuçlarını 2012’de göreceğiz ama benim güvenim tam.”


Yorumlar

  1. FerrariFanTR  avatarı

    2012de bizde bunları Raikkonen için söylesekmi acaba? Sen bu aralar ipin ucunu iyice kaçırdın pilotun döndü işte .

    gelecek yorumları görür gibiyim.Aslında Reno iyi araç ama Rai yetersiz.Rai hep arabaya suc buluyor.Altındaki araç gridin en hızlı araçlarından ama Rai de iş yok.vs vs

    Senin tarzın yorumlar olucak yani.

    Sizin yüzünüzden Raikkonenden Soğudum

  2. herkül arkadaşım sadece sana:))))))))))))

  3. David Jones avatarı

    herkül sen harbiden bir halttan çakmıyon. 2008 de raikoneni hatırlıyorumda. altında en hızlı araç varken sadece 2 yarış kazanabildi. oran orantı kurarsak yeni puan sistemiyle bile alonzonun bu sene topladığı puanı toplayamadı. eğer ferrari bu sene kötüyse bunun en son sebebi alonzodur. Artık aç gözlerini dünyaya bak. hala hayal alemindesin. alonzo elbet efsane olucaktır inşallah. bundan 30-40 sene sonra alonzo efsane olarak hatırlanacaktır ama kimi nin adını bile duyan olmayacak.

  4. gözlüğü çıkart hemen. o gözlükle sana rekabetçi araç vermezler.

  5. İsteği en iyi araca sahip olmak değil 🙂 isteği 0.6-0.8 saniye , En iyi araca sahip olmak için 1.2 saniye ihtiyaç var ama o Nasıl olsa aradaki farkı kendimden ekler kapatırım diyor 🙂 2010 yılında görüldüğü gibi .

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Boş yere kendini yorup onların anlamadıkları bir dilde teknik bilgi veriyorsun.Onlar ancak kıldan tüyden santanderden anlarlar.papağan gibi aynı şeyleri tekrarlar dururlar.Hele bir de Ferrariyi tapuladığını zanneden , fanlık hakkının sadece kendislerinde olduğunu zanneden çok bilmiş tipler var ya onlara ayar oluyorum.

  7. Aracın tasarlanmasında ne hata yapıldığı alenen belirtilmedi.Difüzör e egsoz beslemesi geçen sezonda kullanıldı(F10) ama F150 de neden hesap edilmediğini anlamadık.Testlerin başında bu yapı kullanılmadı ve sonrasında aero testlere geçildiğinde bazı yamalarla kullanılmaya başlandı.Bu uygulamadan sonra RBR bizden gördü dediler, Aldo Costa ise bizim önceden tasarladığımız bir yapı dedi.Üstüne üstelik RT inde çıkan sonuçların kullanılır olmaması herşeye tuz biber oldu.Araç hızlanması adına RT inde bulunan sonuçlara yarışlarda ulaşılamaması takımın elini ayağına doladı.Uzak mesafedeki ilk yarışlarda hafta içinde Aldo costa ve üst düzey yöneticiler paldır küldür İtalya ya dönüyorlardı.Yanlış giden neydi… yada; Montozemelo tarafından hatalı doğmuş diye adlandırılan aracın hali neydi? Bizler gibi teknik bilgilere uzak insanlar tarfından bu meseleler bilinemiyor ama hali hazırda yanlış hesaplanmış birşeyler var yada legal olacağuı düşünülüp FIA tarafından uygulanmasına izin verilmeyen birşeylerin kullanılamaması sonucunda yavaş kalan bir araç var.ARka kanatdaki 2 cm lik yükselti güncellemesinin FIA tarafından yasaklanması sonrasında Aldo Costa ile yollar ayırıldı.Şİmdi yeni bir araç yapabilme ve bu sezonun başarısızlık verileri var. Hayırlısı olsun diyelim… çünkü bizim gibi izleyiciler mücadeleden zevk alırken başını alıp giden RBR leri istemiyoruz.RBR ler o kadar hızlılarki ve bunu gizlediklerini ise kendi açıklamaları ele veriyor.Geçenlerde yarış sonunda en hızlı atan Vettel in yaptığının açıklamasını yaparlen Horner ağzından kaçırmıştı.Motor un devrini düşürdüklerini,Kers i kapattıklarını söylediği halde en hızlı turu atan Vettel i eleştiriyor gibi söylemi dikkat çekiciydi.Lastiklerini iyi ısıtanların kazandığı bir sezon olan bu seneyi ısıtamadığı ve performans elde edemediği bir araçla bu pozisyonda bitiren Ferrari mutlu-mutsuz u oynayarak tamamladı.

  8. bence taraftarları genelleme yaparak Alonso fanı Raikkonen fanı Hamilton fanı gibi isimlendirmek dogru değil.bu sitede her pilotun düzgün, objektif bunun yanında fanatik,saçmalayan,provakatör fanı var.bu gridde ön planda olan tüm pilotlar için geçerli

  9. 'İnsanların önyargılarını yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur' A.E.

    Ben de şunu ekleyim; Bazı insanlar işine geleni anlar.

    Mesela ben Santander konusunu on kez yazdım. Kafaya girmeyince yapacak bir şey yok.

  10. gözlük olmamış

  11. rocco junior avatarı

    Bak Mustafa kardeş yavaştan toplanıyor aslında söylediğin kişiler:) Yani aslında görmen lazım böylelerini bence.Alonsocular ile değil diğerlerini görmen lazım damlamaya başladılar.Yıllardır saçmalamaktan bıkmadıla ve halen devam ediyorlar.Ne bitmez Alonso sevgisiymiş:)

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Gridin en iyisi.kotu aracla(singapur)yaris kazanan .araci oldugundan yukarilara cikaran.komple pilot muhendis gibi geri bildirimlerle schumi. Den de iyi arac gelistirip cebinden bilmem kac saniye cikaran en iyi en hizli en komple en yakisikli en delikanli ne gerek var rekabetci araca cnm.sen kokpite oturdunmu yetiyordu fanlarina gore.

    Massa ile olqn farki gosterecek bazilari.massa nin kendine hayri yok ayni piguet gibi.adam akilli esit sartlarda bir tk arkadasi gorduk oda herkesce malum..

    Birak bu isleri.alonso.az delikanli ol da yapamadim de.cebimdeki extra saniyeleri caldirdim de.bulamiyorum de.yada cebimde hic yoktu de.
    Baricello da rekabetci arac istiyor bak diger haberde…

  13. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso sadece hızlı araç istiyor en hızlısı değil fark olsun 0.2 sn yimne samp olur yeterki her pistte rekabetci olalım alonso başarıya 1st aç bir insan takım çok sıkı çalışmalı.

  14. gözlüğünü çıkar alonso:) o gözlükle iyi göremiyorsun:) araç zaten iyi…hani aracı geliştiren mühendislere ekstra bilgiler veren bir pilottun? hani çok iyiydin?
    yok ya bir fark varsada bu ekistıralarla kapatırdın hani? mahsus darbe yemiş bir adamı takım arkadaşı olarak bıraktırdın ki ne olduğun ortaya çıkmasın…takke düştü kel gözüktü…zannettinki ferrari sana 5 saniye daha hızlı araç verecek…ölülerde zannediyor ki diriler hergün helva yiyiyor:)))

    her yarış öncesi aracı kötüledin…hep bahane hep bahane…santander çok büyük tabii ferrarideki bütün çalışanları mamalıyor kimse senle alakalı kötü birşey söylemiyor…ne kadar gereksiz ucuz adam varsa advertorial reklam gibi haberlerle seni pohpohluyorlar…bunlar ne işe yarayacaksa…mahvettin ferrariyi….sen olduğun sürece o takım şampiyonluk göremeyecek…haketmeden geldin ama hakederek yollanacaksın…binin yarısı beşyüz o da sende yok…alon son…

  15. rocco junior avatarı

    Bencede yanlış düşünmüşsün,hem herkesi bir tutmaman lazım.Bize sövmeyen ve önceden sempati besleyen insanlar vardır elbet.Kini çok uzatmamak lazım herşey o zaman oldu bitti.En azından bizden şutlanan bazılarının fanları gibi hem yarışırken hem yarışmıyorken saydırmıyorlar.Neler çektik eskilerin fanlarından.Gerek Massaya gerek Massa nın şahsiyetine Ferrariye laf edenler vs vs…Adamın boyundan tut babasına kadar dil uzattı bazıları işte böyle taraf tutuyor onlar sonra biz …in fanıyızdiye avunuyorlar.Birde bu kişiler takıma hiç bakmaz son derece egoisttirler,ancak Alonso fanları hiç değilse biraz daha takımın ve aracın iyi olmasını istiyor.Bir yandan kazanıp bir yandan üzülen nankörler gibi değiller yani.Neyse olan oldu ölen öldü arkadaşım onlarıda kucaklayacağız ve birlik olacağız
    Not:Herhangi bir pilotun ismi zikredilmemiştir,lütfen acaba bize mi dedi diye yoruma saldırmayınız…

  16. Bak ben de yaklaşık 17 yıldır Ferrari taraftarıyım. Kimler geldi geçti, bizim için kalıcı olan tek şey Ferrari oldu. Bu yıldan çok daha berbat sozonlar gördüm. Ama sözlerin sanki biraz ağır olmuş. Olabilir insanlar pilotlara da gönül verebilir. Şunu biliyorum, Fernando bizi olduğumuz yerin çok ötesine taşıyor. Ben Ferrari'nin Schumi öncesinde hiç ışık vermeyen dönemini hatırlıyorum. Ferrari aslında benzer bir durum yaşıyor. Ama Alonso gibi karanlığı aydınlatan bir pilotumuz var. Umarım Ferrari'de bırakır. Tabi bu benim görüşüm.

  17. Mustafa Sar avatarı

    Geçmişin en azgın Anti Ferrari'cileri Alonso Sayesinde Ferrari biat ediyorlar…. Bu tiplere gülüyorum.. Hey gidi günler hey.. Geçmişte işi gücü Ferrari'ye sövmek olan bir takım yeni yetmeler nasılda tıpış tıpış Ferrari fanı oldu hayret…. Bir gün herkes FERRARİ taraftarı olacak… Ama böyle Pilot kuyrugunda gelip Ferrari Fanı olanlara sesleniyorum; çok komik görünüyorsunuz…

  18. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bizim Sana İnancımız Tam.

    Takım Sana Rekabetçi Bir Araç Verdiğinde Yapabileceklerini Biliyoruz 🙂

  19. ''tek ihtiyacımız rekabetçi bir araç'' ona ne şüphe bizim vede bazılarının ihtiyacıda tamda bu fernando.(rekabetçi derken en iyi aracı kastedmiyor bende öyle)

  20. Evet ben de çok istiyorum rekabetçi bir araçlarının olmasını. Vettel in ne olduğu o zaman ortaya çıkacak.

  21. Rekabetçi bir araç olsaydı zaten sezon Nurburgring'de biterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir