BMW, Monako'da Güvenlik Aracıyla İlgili Kural Değişikliği Bekliyor

yazar:

kategori:

BMW motor sporları sorumlusu Mario Theissen, güvenlik aracı kuralı ile ilgili prosedür değişikliği üzerine tartışmaların devam etmesiyle birlikte Monako’da bir değişikliğe gidilmesi konusunda ümitli.

Padokta FIA yarış sorumlusu Charlie Whiting’in bu konu üzerinde durduğuna inanlıyor. Şu anki kurallarda güvenlik aracı piste girdiğinde eğer bir aracın yakıtı bitmek üzere ise ya pite girip bile bile ceza alacak ya da yakıtı bitip yolda kalana kadar devam edecek. Bu da şanssız durumlar doğuruyor.

Marios Theiseen: "Bunu Monako itibari ile değiştirmiş olabileceğimizi umuyorum. Çünkü, güvenlik aracı riskimizin en fazla olduğu, en aldatıcı şartlara sahip yer orası."

"Nihai çözüm, işlerin araçların, elektroniklerin kontrolünde gelişmesi yönünde olacağını umuyorum. Ama bu belki derhal çözüm olmayacak ama bu çözülmeli ve denenmelidir. Bu yüzden gelecek yarışlarda bunu göremiyorum"

"Bununlşa birlikte Charlie Whiting, sarı alanlarda asgari sektör süreleri saptama ile ilgili bir teklif hazırladı ve ben bunun derhal çalışılması gerektiğini ve şu an elimizden olandan daha iyi olduğunu düşünüyorum"

Pilotlar arasında bu konu ile ilgili olan Heidfeld, bu spordaki çoğu insanın şimdi bir kural değişikliği konusunda istekli olduğunu düşünüyor.

Heidfeld: "Şu anda farklı çözümler üzerine düşünüyoruz. Şimdiye kadar ortaya bir şey çıkmadığını düşünüyorum"

"Eğer karar ben olsaydım, eski kurala geri dönerdim ama çok tehlikeli olduğu yönünde düşünce var. Pitlere çok hızlı döneyim derken Brezilya’da Alonso’nun başına gelen gibi belki de kaza yapacaksınız. Ama bunun iyi olmadığı konusunda herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum"

Kendisine Monako yarışı itibariyle bir çözüme ulaşılıp ulaşılamayacağı sorulduğunda Heidfeld: "Umarım öyle olur. Ama bilmiyorum"

"Bir kaç haftadır bunun üzerine çalışıyoruz ve aylar öncesinden işaret edilmişti. Sadece benim şanssızlığım değil. Hiç bir pilotun bunu sevdiğini düşünmüyorum. Bunu seven birini tanımıyorum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir