Alonso Performansın Tek Yarışlık Olmamasını Umuyor

yazar:

kategori:
İki Dünya Şampiyonu Fernando Alonso, Renault’nun İspanya’daki öne adımının tek yarışlık bir performans olmayacağı konusunda umutlu.
Fransız takım Barselona’da çok iyi bir gelişim göstermişti. Alonso sıralamalarda ikinci sıraya yerleşmiş ancak yaşadığı motor sorunu nedeniyle yarıştan ayrılmıştı.
İspanyol pilot Renault’nun ivmeyi Türkiye’de de devam ettireceği konusunda iyimser ve takımın Barselona’da beklenenden daha güçlü olduğunu söylüyor.
"Öyle olmasını umuyorum çünkü aracın daha iyi olduğunu biliyoruz. Barselona öncesinde aracı geliştirdik, oradaki performans umduğumuzdan daha iyiydi. Hoş bir sürpriz oldu. Bu yüzden oranın aracımıza uyduğunu ve sadece özel bir yarış olduğunu düşünmek istemiyoruz."
"Durum istediğimiz kadar iyi olmasa da performansımızı buraya, Türkiye’ye de taşımak istiyoruz. Çünkü hâlâ yedincilik için savaşıyoruz ve tepedeki ilk üç takım bizim biraz önümüzde."
"Ancak bu performansı geliştirirsek harika bir başarı olacak çünkü onlara yaklaşacağız. Araçta yapacağımız bir sonraki gelişim bizi ilk üç takımla savaşır duruma getirebilir. Bu yüzden umarım bunu başarabiliriz."
Alonso daha çok çalışmaları gerektiği kabul etmesine rağmen şu anda R28’i kullanmanın gelişimden önceye göre daha kolay olduğunu söylüyor.
"Daha fazla downforce ile kullanmaya benziyor. Virajlarda sürüş daha kolay oluyor ve daha az hata yapıyorsunuz çünkü araç daha fazla tutuş sağlıyor."
"Hâlâ öndekileri yakalamak için çok çalışmalıyız ancak bu üç hafta öncesine göre şimdi daha kolay."
Renault pilotu start anının kendisi için önemli olduğunu ancak Ferrari’nin açık olarak rakiplerine göre önde olduğunu söylüyor.
"Evet ne yazık ki, Ferrari’lerin ilk üç yarıştaki hesaplamalarımıza göre startlarda iyi olduğunu biliyoruz. Ayrıca dürüst olmalıyım ki Barselona startında biraz geride kaldım. İlk 30-40 metre iyiydi, biraz patinaj yaşadım ve sonrasında hızlanmayı kaybettim. Bu da üzerinde çalışmamız gereken bir konu ve Ferrari dışında tüm takımların da bunu yapması gerekir."
"Benim startım Kubica, Hamilton ve diğerleriyle karşılaştırıldığında onlarla benzerlik gösteriyordu ancak sadece iki kişi, Ferrari pilotları daha iyiydi. Bu yüzden gelişime ihtiyacımız var."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir