Raikkonen: "Motivasyon Sorunum Olmayacak"

yazar:

kategori:

Fin pilot, ‘eğer motivasyonum yüksek olmasaydı Formula 1’e dönmeyi düşünmezdim’ diyor.

“Motivasyon konusu daima çok konuşuldu ama benden başka hiçkimse benim ne düşündüğümü bunun için ne yaptığımı bilemez. Bu yüzden insanların ne dediğiyle gerçekten ilgilenmiyorum.””

“Geri dönmekten memnunum. Eğer mutlu olacağımı düşünmeseydim o anlaşmada adım yazmazdı. İlginç olacak. Geri dönmek oldukça heyecan verici olacak.”

32 yaşındaki Raikkonen Formula 1’de yarışmaktan asla vazgeçmediğini ama yarışlar dışındaki diğer şeyleri özlemediğini söylüyor. NASCAR’da çıktığı iki yarışın ardından diğer pilotlarla yarışmayı ne kadar özlediğini fark ettiğini belirtiyor.

“Formula 1’de yarışma tutkumu asla tam olarak kaybetmedim. Ama belki yarışlar dışındaki şeyler için bunu söyleyemem. Bu sene başında bazı NASCAR yarışlarına katıldım ve yarışmayı ve diğer pilotlarla mücadele etmeyi daha da özlediğimi fark ettim. Çünkü rallide zamana karşı yarışıyorsunuz. Özlediğim şey bu oldu.”

“Formula 1’deki bazı kişiler beni aradı ve görüşmeler oldu. Ardından Lotus Renault ile hoş bir görüşme geçirdik ve sonunda onlarla anlaşmayı imzaladık. Bundan çok memnunum.”

Raikkonen Lotus Renault’dan önce Williams ile de görüşüyordu. Fin pilot bu konuda, “İki seçenek vardı. Ya bu takım ya da Williams olacaktı. Ama sonunda Lotus Renault ile her şey istediğimiz gibi oldu. Yani (Renault’yu seçmiş olma) nedenimiz bu.” dedi.


Yorumlar

  1. Ben Kimi geldi diye Eric' in istifa etmesini istemem. Gecmis gecmiste kaldi ileriye bakmak lazim.

  2. çok sıkı bir raikkonen taraftarıyım.ama şunu düşünmeden edemiyorum. wiliams'tan ortaklık isteyen raikkonen renault'tan ne almış olabilir.bilen varsa söylesin arkadaşlar. gerçi her ne olursa olsun bizi ilgilendiren tarafı yarışlardaki yaşanacak heyecan.buda demek oluyorki kameralar renault takımını daha fazla çekmek zorunda kalacak.

  3. mehmet ceviz avatarı

    saf hız olarak belkide tartışmasız en iyisisin.eğer söylediğin gibi moyivasyon sorunun olmayacaksa estirirsin.yalnız formula 1 dünyadaki en acımasız organizasyon.komple pilot olmak için,bazen pist üstünde ağzınla kuş tutman bile yetmeyebiliyor.sponsor etkinlikleri falan filan gibi şeylerdede bulunmak gerekiyor.
    "Formula 1'de yarışma tutkumu asla tam olarak kaybetmedim. Ama belki yarışlar dışındaki şeyler için bunu söyleyemem"
    işte en büyük sıkıntı bence burada olacak.burdada iş renault yönetimine düşüyor.etkinliğinizi diğer pilotlarla yapın.raikonenide piste salın.adamı ora bura gezdirerek sıkmayın.bırakın ekiple samimi diyaloglara girmesin.adı üstünde buzadam.adam şampiyon olduğunda bile sadece iki elini havaya kaldırarak seviniyor.hepsi okadar.

  4. arkadaşlar bu bakışlarda mübalağa(zımni yalan) veya yalan olabilirmi? bu masum bakışlar kalbi yüzündeki bu insanı umarım Rabbim mahcup etmez ne onu ne de biz onu sevenlerini…

    ne netice alırsan seninle beraberiz….sevmişiz biz seni…

  5. Raikkonen'in 2001 yılında sauberle 3-4 defa tur yeme tecrübesi var sanırım. o sene epey de yarış dışı kalma egzersizi yapmıştı. Bakalım seneye neler olacak. Lotuslar başlarda fena değildi ama heidfeld gittikten sonra tur yeme işine iyi alışmaya başladılar.

  6. cola magnum?haram olsun

  7. ama ondan zevk alıyor adam çünkü redbull sürmüyor

  8. Renault aciklamasinda birinci koltuk Kimi`nin dedigine gore 9 numara ile yarisacak, ama ikinci pilot Petrov olursa bence 9 numarayi Petrov almali, populer sampiyon olmus pilot diye tek rakami Kimi`ye vermemeliler, hic haz etmem..

  9. schumi gibi raikonende insanların ne dediğini umursamıyor… sadece sevdiği işleri yapıyorlar,aracı kötü olursa olsun canla başla zorlayacaktır…

  10. bende öle düşünüyorum bakalım Çok boş konuşmaz wrc ne kadar etki etti pilotajına…

  11. Birde saçlarını kestirse:D

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    en nıhayetınde her kes ıcın sıfırdan bır sezon olacak.her kes sılbastan baslayıp hazırlanacak bu yuzden sorun yok..lotus un yapacagı arac bu sezonun kınden az daha ıyı olsun yeter .

  13. Button'ın sürüşü de Vettel ile aynı.

  14. Motivasyonundan 2012de şüphe etmek yersiz olacak diye düşünüyorum…
    Mutlaka ilk zamanlarda alışma dönemi olacaktır. fakat bu onun halledebileceği bir olay. Etrafında kenetlenecek yeni bir Takım başarıya aç ve Colin Chapman günlerindeki üstünlüğe adım adım ilerleme adına giden yolda Kimi Raikkonen motivasyonunu tekrar Mclaren Günlerindeki gibi en üst düzeyde tutabilir.Burda rol tamamen aracın performansına bağlı olacaktır umarım hızlı ve dayanıklı bir paket yapabilirler. ve yeteneğinden hiç şüphe etmediğim ama bir çok şüphe eden insanın var olduğunu bildiğim için herkese bu yeteneğini ispatlamasını ve ağızlarının payını vermesini istiyorum… 2012de gerçek pilotların savaşlarına tekrar şahit olacağız.
    Rally'nin ona ne kattığını düşünen arkadaşlar var size sadece şunu söyleyeyim daha fazla kontra ve tecrübeden başka hiç birşey katmadı. saygılar

  15. Haberi okuduktan sonra ben bile sevinçten evde birkaç tur attım

  16. Kimi'nin tükürdüğünü yaladığı için üzülenlere gelsin bu haber Kimi'nin sözünden döndüğü yok Eric Boullier'in istifa etmesi bekleniyor !!! Adam ismimi reklam için kullandı dedi ve takıma geldiği an Eric'in istifa edeceği haberlerihaberleri hız kazandı 🙂 Helal olsun beni yine utandırmadı :))

  17. Kimi'nin tükürdüğünü yaladığı için üzülenlere gelsin bu haber Kimi'nin sözünden döndüğü yok Eric Boullier'in istifa etmesi bekleniyor !!! Adam ismimi reklam için kullandı dedi ve takıma geldiği an Eric'in istifa edeceği haberlerihaberleri hız kazandı 🙂 Helal olsun beni yine utandırmadı :))

  18. Artık böyle motor sesi duyamıyoruz 🙁

  19. Schumacher- avatarı

    Gelecek sezon için tek cümlem şu olur

    Schumacher-Raikkonen-Alonso-Hamilton-Button

    Vettel niyemi yok ? Sürüşü bana heyecan vermiyor…

  20. rocco junior avatarı

    Lotusun önünde bir çok takım olacak muhtemelen ayrıca Schumi gibi ilk başlarda kazaya karışabilir.Pirelli lastikleri ve Drs ciddi bir sınav olacak ancak zaten 2009dan tek katmanlı difüzör,kers ve büyük kanatlarla yarıştı.Kış testi olmadı sezonun 3-5yarışına hazır olur bence

  21. ben mercedesin ilk sıra için yarışabileceğinden hiç emin değilim

  22. Unutulmaz 2005 sezonunda MP4-20 icinde 9 numara ile yarismisti, bakalim 9 mu olacak 10 mu..

  23. Bu kızları anlıyorum adam harbi yakışıklı 🙂 http://twitpic.com/7ljq1c

  24. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ben motivasyonunda bir sorun olacagini dusunmuyorum.alisma sureci olacagini hic..kimicaylak bir pilot degil sonucta.samp olmus cogu pistte yarismis kazqnmis biri.f1 kismen degisti bu dogru ama bu adamlar profesyonel isleri bu.

    Schumi dondu ve ben acikcasi benim yasimda cikardigi isi takdir ettim.ne motivasyon eksikligi ne yabancilik vs.altinda biraz daha iyi bir aracla schumi col cok daha iyi olabilirdi.

    Kimi bir kere daha genc ve hic bos durmadi.ustune nascar ve wrc deneyimleri ona cok cok sey katmistir.f1 den ayrilis sekli ve gecen zaman ona muhtac oldugu hirsi motivasyonu enerjiyi fazlasiyla verecektir.reno bir kac yildir iyi degil ama her sezon sifirdan herkes icin ayni sartlarda basliuacagi icin neden olmasin.2009 da kim brawn in acik ara samp olacagimi soyliyebilirdi ki.simdi de yeni bir takim cikabilir bu reno olur williams olur mercedes olur belli olmaz ama umarim bu iyi cilisi lotus renault ve kimi yapar..

  25. şu yüzdeki nura aydınlığa bak.nasılda özlemişim.tututu elem tere fiş kem gözlere şiş.utandırma Yarabbi

  26. Müthiş bir sezon olacak, mercedesde ilk sıra için yarışacağı düşünülürse harika olacak

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonenin Şumiden farkı , ara verdiği zamanlarda yine motorsporlarında aktif olmasıydı.Rallinin kendisine neler katıp neler götürdüğünü göreceğiz.

  28. iki pilot da bu pistte harika olmakla birlikte Raikkonenin spada bitirdiği tüm yarışları kazandıgı gerçeği var:)

  29. Valla onu bunu bilmem de tur yerken cok gulecegim pilotuma, hic alisik degil cunku 🙂 Schumi gibi gerektiginde olgunlukla karsilar insallah..

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bir kere motivasyon sorunu olsaydı geri dönmezdi,
    yani burada motivasyon sorunu demek farklıı bir şeydir,
    burada Kimi için tek sıkıntı alışma dönemi olabilir,
    kısaca Kimi özellikle bu sezon bazı yarışlarda büyük sıkıntı veya zorluklar yaşayabilir,
    bunlarda normaldir ve atlatacaktır,
    zamanla daha iyi olacaktır,
    özellikle Spa yarışını merakla bekliyorum,
    bu pistin 2 kralı var ilki Schumi diğeri Rai,
    bakalım o yarışta kim ön plana çıkacak 🙂
    merakla beklemeye koyuldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir