Coulthard: "Yılın Hayal Kırıklığı Yaratan Pilotu: Massa"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, gelecek sezon için de Ferrari ile anlaşmaya sahip ama İtalyan takım, 2012’de iyi bir performans göstermemesi halinde Massa ile yolların ayrılabileceğini ima ediyor.

Coulthard: “(Massa’nın) yılın en kötü pilotu olduğunu söylemek istemiyorum. Çünkü F1’de süren hiç kimse, kötü pilot değildir.”

“Ama şüphesiz birkaç pilot, olmaları gerekenden aşağıdaydı; özellikle Ferrari’den Felipe Massa, McLaren’den Hamilton ve Red Bull’dan Webber”

“Muhtemelen (hayal kırıklığı yaratan pilot) ödülü, Felipe’ye verirdim; yarış kazanamamış olmasından daha iyi bir neden yok. Aslında 5’cilikten yukarıya hiç çıkamadı”

“Maranello’da ince bir buz üzerinde”

Bununla birlikte Massa, önümüzdeki sene yeni bir sayfa açma niyetinde.

Massa: “Benim ve takım adına zor bir sene oldu. Şimdi yeni bir sayfa açabiliriz.”

“Aracı geliştirmek için çalışmalıyız. Böylesi hayal kırıklığı yaratan bir sezonu tekrar geçirmemem için elimden gelen her şeyi yapacağım”


Yorumlar

  1. Massa'nın nerdeyse her yarış Alonso'nun kaç saniye arkasında bitirdiğine dikkat ettin mi hiç? Aksine Mercedes'in ve gerideki diğer takımların Ferrari'yle arasındaki hız farkının çok olması Massa'yı olduğundan daha iyi gösterdi ve Alonso'ya daha yakınmış gibi görünmesini sağladı. Mesela sıralamada Alonso 5. , Massa 6. oluyodu ama aralarında 0.6 saniye fark oluyodu. Arkadaki diğer takımların biraz daha rekabetçi olmasıyla aralarına bir sürü kişi girerdi.

  2. Webber-Vettel farkına baksalar aslında Massa'nın çoğu zaman elinden geleni yaptığını görürlerdi. Alonso tam da podyum çizgisinde bulunduğu için farklı göründü. Millet podyuma çıkan pilotlar 4. ve diğerlerine 5 tur bindirdi filan sanmaya başladı.

  3. Yılın çaylak pilotunuda söyleseymiş keşke 🙂 ''Hamilton''

    Birde bırak yarış galibiyetini , podyumu bile yok be coulthart 🙂 Podyuma çıkmaya GAYRET etseydi de yüzünü görseydik 🙂

  4. Ömer_Massa avatarı

    katılıyorum Coulthard'a…

  5. Söylediklerine genel olarak katılıyorum ama gerçekten Massa'nın bu araçla yarış kazanmasını falan mı bekliyomuş yani?! 150 Italia Silverstone hariç hiçbir pistte kazanıcak potansiyele sahip değildi ki.

    "Felipe'ye verirdim; yarış kazanamamış olmasından daha iyi bir neden yok."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir