Red Bull Daha da Gelişebileceğinden Emin

yazar:

kategori:

Bu görüş Red Bull Racing’in Takım Patronu Christian Horner’a ait. Horner’a göre son 12 aydır rakiplerinin önünde kalabilmek için sürekli olarak gelişmeyi sürdüren takımın 2012’de önde olması artık daha kolay olacak.

Horner “Rakiplerimizin yerinde saymayacağını biliyoruz ancak bu şampiyonluğu kazandıran ve çok özel kılan şey rakiplerimizin kalitesinin oldukça yüksek olması.”

“Her alanda 2010’a göre daha güçlü bir takım olduğumuzu düşünüyorum ve devamlılıkla birlikte gelişmeye devam edeceğimiz konusunda ikna oldum. Takım iyi bir şekilde motive oldu ve diğerlerinin neler yaptığını bilmiyor olsak da kurallar büyük ölçüde aynı olacak.”

“Ancak yine de hiçbir şey garanti değil. Kafalarımızı eğip, sıkı çalışmayı sürdüreceğiz ve umarım gelecek sene ilkbaharda Melbourne’de rekabetçi bir RB8’le geliriz.”

“ŞAmpiyonluğu kazandığımızdan daha iyi bir şekilde korumayı başardık. Takım gelişti ve sizin görmediğiniz bölümlerde tüm alanlar gelişti.

“Dayanıklılık açısından, Brezilya’da yaşadığımız sorunlara rağmen araç finişi görmeyi başardı. Abu Dhabi’deki patlayan lastik dışında bu sene tamamen dayanıklıydık ve bu olağan üstü bir başarı.”

“Takımlar şampiyonasında 650 puan kazanmak inanılmaz bir başarı ve umarım başardıklarımızın üzerine daha da fazlasını ekleriz.” 

“Gelecek sene farklı mücadeleler olacak. Egzoz sistemi önemli derecede farklı olacak, Brezilya’daki son damalı bayrağa kadar zorladık ve gelecek seneki araçta uygulayabileceğimiz bazı dersler çıkardık.”

“Her zaman olduğu gibi Adrian tasarımlarında aceleci davranmıyor ve şu anda da durum öyle 2012’de de engelleri aşacağımıza eminim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. belki adamlar teyyare'yle yarışıcak:))))

  2. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Sizin devriniz bitti

  3. aslında araç tam sınırda. fazla zorlandığında art arda yarış dışılar gelebilir. mesela kersi o yüzden kullanmıyorlar. paketleme tam sınırında. ilk turlarda fark atma sebebi de yüksek benzin yüküne rağmen araç çok çabuk 300km/h ye ulaşıyor ve virajlarda stabilitesini koruyor. ayrıca oluşturduğu downforce'da sertlastikleri bile yumuşak gibi kullanmalarına yarıyor. azami hızı birazdaha arttırmaya çalışsalar yarış dışı kalabilirler. newey de bunun farkında ama onun farkı da sınırları zorlaması. mesela spada 3.75 camber yerine 4.5 derece camber açısı kullanıp pilotları tehlikeye atması gibi.

  4. Affedersiniz de , ulan daha ne kadar gelişeceksiniz uçak mı yapacaksınız anasını satayım.

  5. Red Bull takımının geçen seneki tek eksiği takım yönetimiydi. Bu sene o durumu da aştılar ve takım emirleri ve yönetimi konusunda Ferrari kadar profesyonel oldular. Artık RB daha komple bir takım.

  6. Ben de aracın daha çok potansiyeli olduğunu ve sistemli yönettiklerini düşünüyorum. Hemen her takımın bu tür şeyleri olur elbet ancak RB daha verimli sanki.

  7. yüksek burun ve egsoz beslemeli difüzör gidince ne yapıcaklar bakalım. ayrıca esnek ön kanatların da yasaklanacağı söyleniyor.

  8. Abi benim korkum bu adamlarin cebinde fazladan 1 sn sakladiklari ve sirf ortalik ayaklanmasin yeni itirazlar incelemeler olmasin diye sistemleri kistiklari.. Adamlar istedikleri zaman cart diye tur basina 1,5 sn fark atmaya basliyorlar digerlerine, start sonrasi ilk 10 tura bakin, herkes maksimum da turlarken ve drs acarken Vettel 10 sn fark aciyor ilk 7-8 turda, Kers`i zaten nerdeyse hic kullanmiyorlar, ne diyosunuz bu konuda? 🙂

    Not: Lotus taraftari olunca adamlarin zevk aldigim hizlarindan cekinmeye basladim, Allah sonumuzu hayir etsin 🙂

  9. Schumacher- avatarı

    Yeri gelmişken puan sistemi berbat ilk 2 nin puanlarının azalması lazım…

  10. Biraz daha gelişirse Atlantis Mekiğiyle yarışır zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir