Lewis Hamilton ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Q : Sıralama. Bu kadar rekabetin olduğu bir alanda, bir kaç salisenin bile bir çok sıra kaybına neden olması sizin için nasıl bir duygu?

Lewis Hamilton : Benim için bu kaygı verici bir durum değil. Bu bazı insanların sizden çok az bir farkla daha iyi bir iş çıkardığı anlamına geliyor. En son sıralama benim için şaşırtıcı olmasına rağmen oldukça güzeldi. Ben, böyle bir sporda bir çok arabanın birbirine bu kadar yakın dereceler elde etmesinin inanılmaz olduğunu düşünüyorum ve bu gerçekten yarıştan çok ötede bir şey.

Q : Son yarışında podyumda yer aldın, ancak Avustralya’dan bu yana şu ana kadar yaşamış olduğun problemlerinin tamamının çözüldüğünü düşünüyor musun?

L.H : Evet, bu sorunları hallettiğimizi düşünüyorum. Tabi ki emin olabilmek için bir çok farklı testten geçmemiz gerekiyor ama daha önümüzde 14 tane yarış daha var. Hala geliştirebileceğimiz bir çok nokta var ve bundan sonra beraber çalışmaya devam ederek kendimizi ve aracımızı elimizden geldiği kadar geliştirmeye çalışacağız. Bu hafta konusunda oldukça iyimserim. Formdayım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Bu hafta başaracağımıza inanıyorum.

Q : Bu hafta araçta değişiklikler olacak mı?

L.H : Aslında herhangi bir değişiklik yok, sadece bir önceki yarışın analizini yaptık. Elimizde bununla ilgili bir çok veri var, ve geliştirebileceğimiz oldukça fazla noktamız bulunuyor, sadece araçla ilgili değil; sıralama, antrenmanlar hatta yarışta bile yaptıklarımızla ilgili.

Q : Peki bu hafta için hedef ne? Hedef şampiyonada 9 puan arkasında olmandan dolayı Kimi mi olacak?

L.H : Bu hafta açıkçası puanlar almak istiyorum ama kazanmayı umuyorum. Kazanmayı özledim ve bu hafta planım bu.

Q : Haziran ayının sonunda 90. doğum günü kutlamaları nedeniyle Nelson Mandela ile görüşeceksin. Bir kaç yıl önce böyle bir pozisyona gelebileceğini hiç düşünmüş müydün?

L.H : Kesinlikle hayır. Bir milyon yıl önce bile, böyle biriyle karşılaşmayı hayal edemezdim. O çok büyük bir sporcu, inanılmaz bir isim. O’na ne söyleyeceğimi bilmiyorum ve gerçekten karşılaştığımızda ne konuşacağımızı düşünüyorum, eminim o an geldiğinde aklıma bir şeyler gelir.

Q : Ferrari Barselona’da kazandı, ancak McLaren’in Barselona’da göstermiş olduğu performansa göre Ferrari’ye göz dağı verebilecek güvendiği noktası ne olabilir? Yakıt mı , sıralamalarda elde etmiş olduğu pozisyon ve bunu yarışta koruyabilmesi mi?

L.H : Hafta sonu bizi memnun eden nokta daha hızlı olmamızdı. Yarışa başladık ve her tur hızımızı artırmayı başarabildik ve bunu yarışın tamamına yayabildik. Kesinlikle bunu bir avuntu olarak söylemiyorum. Ben de dahil takım olarak kendimize olan güvenimiz arttı ve zafere çok yaklaştığımızın farkına vardık.

Q : Başlangıçta Heikki ile aranızdaki bir ilişkiden bahsettin. Bu sezon boyunca nasıl bir ilişkiydi?

L.H : Evet, bu doğru. Heikki ile anlaşmanın çok kolay olduğunu düşünüyorum.Bu yarışta iyi ki yarışıyor olacak, çünkü bu hem onun sezonu için hem de takım için oldukça iyi bir gelişme. Stres yok, oldukça olumlu bir gelişme oldu bu. O beni geçmek istiyor ben de onu geçmeyi istiyorum. Son yarıştan sonra bu yarışta yer alabilmesi konusunda endişeler söz konusuydu. Hastahanedeyken kendisiyle konuşma fırsatım oldu. Bu tür bir etkileşimimiz oldu. Birlikte sürekli seyahat ediyoruz antrenmanlara katılıyoruz. O gerçekten çok iyi biri ve onunla anlaşmak gerçekten çok kolay.

Q : Derecelerden de açıkça görebildiğimiz kadarıyla yeni nesil araçların birbirlerine karşı fark yaratabilmeleri oldukça zor görünüyor. Böyle bir zamanda strateji konusunda aşırı zorlayıcı olma eğilimi var mı?

L.H : Bence disiplinli olmak çok önemli. Bir çok araç var ve bunlardan bazılarının oldukça hızlı olduğu ortada. Kendimize odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha önce yaptığımız gibi bize ciddi manada yer kaybettirmeyecek oldukça iyi bir strateji geliştirdik. Bunun uzun ömürlü olmasının en iyiyi elde edebilmek için kilit nokta olduğunu düşünüyorum.Geçmişte yakaladığımız strateji bizi son bir kaç yarış da dahil olmak üzere memnun etti, ancak bekleyip göreceğiz. Mühendislerle irtibata geçip tam olarak yapmak istedikleri hakkında bilgi alacağım.

Q : Burada Felipe’nin iki yıldır, Ferrari’nin de son üç yıldır kazanıyor olması seni bu hafta sonu için biraz baskı altında bırakıyor mu?

L.H : Ben hiç bir yarışa benden başka birinin favori olduğunu düşünerek konsantre olmam, bunun benim için hişbir önemi yok. Felipe burada son iki yıldır kazanıyor, ancak biz de buraya buna bir son vermek için geldik. Bu her haftasonu için böyle. Son bir kaç yarıştır gayet iyi iş çıkarıyorlar ve biz onlara karşı elimizden gelen mücadeleyi sergileyeceğiz.

Q : Bir aktör olarak yakın gelecekteki ikinci kariyerini nasıl değerlendiriyorsun?

L.H : Ben bunu ikinci bir kariyer olarak düşünmüyorum. Oyunculuğu seviyorum ve bundan zevk alıyorum. Bu gün dönüp uçmak, akrobasi gibi bir takım aktivitelerde bulunmak heyecan verici olur. Kendime yeni bir heyecan arıyorum ve bu her zaman hoşuma gidiyor. Bazen iyi, bazen kötü oluyor. Bazen işe yarıyor, bazen yaramıyor. Ben mükemmeli arayan biriyim ve doğru zamanda doğru işleri yapıp başarıyı yakalamalıyım.

Q : Bazıları senin ve Heikki’nin tecrübe eksikliği yaşadığınızı ve araç için doğru ayarları bulmakta yetersiz kaldığınızı düşünüyor. Buna katılıyor musun?

L.H : Heikki’nin ve benim sahip olduğumuz tecrübe hızlı olamamamızdaki asıl etken değil.

Q : Kazanmayı özlediğini ifade ettin, bu tutku kazanamadığın her yarıştan sonra artarak devam ediyor mu?

L.H : Evet, tabi ki. Bizler yarışçıyız ve kazanmak isteriz.Bunu daha önce bir kaç kez tattım ve burada bunu gerçekleştirmek için bulunuyoruz.Kazanmak için buradayız ayrıca, bir takıma gittiğinizde pilot olarak yenilikçi olmak zorundasınız, bir çok hedefiniz olmalı ve takımı ateşlemelisiniz. Sürekli bir şeyler isteyecek ve takımı ateşleyecek enerjiniz olmalı.

Benim bu mesleği sevmemdeki etkenlerden biri de bu aslında. Yarışmaya başladığınızda, şartlar yerine getirildiğinde ve kazandığınızda, bu elde edebileceğiniz en güzel duygulardan birisidir. Takımıma ve yeteneklerime güveniyorum ve bu hafta sonu bunu başaracağımızdan eminim. Ancak söylemesi yapmasından daha kolay. Dolayısıyla bu hafta sonu iyi bir iş çıkaracağımızı umuyorum. 

 

 

 


Yorumlar

  1. Fatih Şahin avatarı

    yarın lewis'i göreceğiz.
    yarışı 1. olarak bitireceğini düşünüyorum.bu sefer ferrari için herşey çok farklı gelişebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir