Raikkonen: "Monako ve Montreal'i Beklemeliyiz"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin şu ana kadar olan hakimiyetine rağmen İtalyan takımın 2008 sezonunu domine edeceği düşünceleri için henüz çok erken olduğunu düşünüyor.

Ferrari, sezon açılışı Avustralya yarışında 0 çekmesinin ardından sonraki 3 yarışı da kazandı ve eğer Sepang’da FelipeMassa spin atıp da yarış dışı kalmasaydı, muhtemelen bu üç yarışta da ilk iki sırayı alma başarısı göstemiş olacaklardı.

Ama Raikkonen, 2007’de McLaren’in gerisinde kaldıkları Monako ve Montreal yarışlarında durumun nasıl olacağını görene kadar temkinli tavrını sürdürüyor.

Raikkonen: "Geçen sene Monako ve Montreal’de sıkıntılar yaşadık ve durum aynı olursa, orası bizim için diğer yerlerden daha zor olacak."

"Bu yüzden, o pistlerde nasıl olacağımızı bekleyip görmeliyiz"

"Şüphsiz aracımız (bu sene) biraz daha güçlü ama henüz bu pistlere gelmedik. Bu yüzden oraya nasıl gideceğimizi tam anlamıyla söylemek çok zor"

Ama Ferrari’nin gelecekteki durumu hakkında temkinli olmasına rağmen Raikkonen, takımının İspanya’da aldığı ilk iki sıra ile potansiyelini gösterdiğini belirtti.

Raikkonen: "Şüphesiz sıkı bir şekilde zorluyoruz ama istiyaç duysaydık daha da hızlı gidebilirdik"

"Bütün güvenlik aracı periyotlarıyla birlikte, temiz (bir yarış) değildi. Normal bir yarışta çok kolay olurdu"

Raikkonen şu anda pilotlar klasmanında Lewis Hamilton’un 9 puan önünde lider ve Ferrari ise takımlarda 12 puanlık bir avantaj elde etmiş drumda.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir