Alesi: "Kimi Herkesten Daha Fazla Doğal Hıza Sahip"

yazar:

kategori:

2007 şampiyonu Raikkonen’in Renault ile 2 senelik anlaşma imzaladığı bu sabah duyurulmuştu. Alesi, bu adımın Lotus için büyük olduğunu düşünüyor.

Group Lotus’un elçisi olarak çalışan Alesi “Bu harika bir haber. Kimi Grand Prix aracıyla yarışmış tüm sürücülerden daha fazla doğal hıza sahip olan birisi ve geri gerliyorsa bu istediği, F1’i özlediği ve iyi şeyler yapacağını düşündüğü içindir.”

“Biraz Ferrari tarafından zorlanan, kısa bir ara verdi. Sistemden sıkılmıştı ve biraz zaman geçirmek istedi ve bunu tamamiyle anlayabiliyorum. Ancak artık, Lotus ile geri geliyor bu yüzden gerçekten heyecan verici.” 

“Harika olan şey Kimi’nin hızlı olan bir araçtan maksimumu çıkarabilmesi. Mclaren ve Ferrari’deyken araç hızlıysa her zaman kazanıyordu. LRGP de ondan Lotus’tan maksimumu çıkarmasını bekleyecek.” dedi.

Alesi, Raikkonen’in doğal hızının takımın ilerlemesinde çok değerli olacağını düşünüyor.

Alesi “F1 takımları, sürekli olarak % 100 istikrarlı turlar atan sürücülere ihtiyaç duyarlar. Bunu Kimi kalitesindeki sürücüler yapabilirler, sınırlarda dans edip asla düşmezler. Bu şekilde mühendisler geri bildirimler alırlar.”

“Araçlarının gerçek hızını anlarlar ve ona göre değişiklik yaparlar. Böylece şüpheler ortadan kalkar. Kimi’nin gerçekten çok değerli olmasını bekliyorum. Ancak araç dışında çok fazla konuşmasını beklemiyorum. Çok fazla değişmediğine eminim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. hakan abi her zamanki gibi döktürmüş gene

  2. facebook yok mu senin burda muhabbeti uzatmayalım adminler homurdanır

  3. Vay ugur kardesim nasilsin bayaa oldu gorusemedik evet dondum simdi hollandadayim

  4. zafer özlettin kendini hala uzakdoğudamısın ben uğur

  5. eline emeğine sağlık dostum güzel bir yazı olmuş gerçekleride anlatıyo olman memnun etti beni…

  6. kimi 2001 sezonu öncesi peter sauberin ifadesiyle halı tüccarı kılıklı meneceri tarafından sauber e denenmesi için getirilir. sauber çok az yarış tecrübesi olan bu çaylak yüzü sivilceli çocuğa denemenin maliyetinden dolayı soğuk yaklaşır. ama eldeki pilotlarla sezona başlamanın da endişesinden dolayı denemeye karar verir. kimi gerçekten çapına göre olağanüstü bir kaç tur atar. ci kuvvetinden dolayı boynu ağırdığı için sürüşü bırakır. sauber bakarki bu adam başka bir adam…hemen mukaveleyi imzalar. yarış tecrübesinin az olmasından dolayı kimi ye süper lisans vermek istemezler. max mosley ciddi muhalefet eder. sauber etkili bir lobi faaliyetinden sonra kimi ye süper lisans çıkarmayı başarır. sezon başlangıcında f1 otoriteleri kimi raikkoneni sauberin patlayacak mega balonu olarak görürler. kimi ise sessiz yarışılacak ilk günü beklemektedir.
    yarışılacak ilk gün yarıştan yarım saat öncesi kimi ortalıkta yoktur. kimi yi uyurken bulurlar. herkesin uykusunun kaçacağı heyecandan tir tir titreyeceği bir günde kimi yıllarca kuralsız yaşamanın da etkisiyle böyle rahat bir tavır içersindedir. ilk yarışına çıkar. ve altıncı olur. gözler kimiye çevrilmiştir. nerden geldiği anlaşılmayan bu pilot bütün otoriteleri şaşırtmıştır. kimiye ilk ücreti ödenir. aldığı ilk parayı götürür annesine ve babasına verir. kimi vefalı bir insandır. o mazbut kendi halinde yaşamış bir ailenin çocuğudur.
    ilk sezonunda büyük takımların yarıştırmak isteyeceği bir pilot haline gelmiştir. ferrari ve mclaren onu yarıştırmak için kendisine teklifte bulunurlar. ferrari onu şuminin yanında ikinci pilot olarak yarıştırmak isteyeceğini söyler. düşünmeden bu teklifi reddeder. dikkat edin o sene alonso da renodan yedek pilotluk teklifi alır. alonso da bu teklifi hemen kabul eder. zira ona iyi herhangi bir takım yarışma teklifinde bulunmamıştır. kimi ikinci yılında mclaren de yarışmaya başlayacak kadar yetenekli sıradışı bir pilot olduğunu herkese kabul ettirmiştir. o doruklara sevdalı bir insandır. bütün zorluklara göğsünü bir kalkan gibi kullanan bu aslan yürekli richard hisar boylu silahşör kuzeyin soğuk asil insanı doğuştan cesaretli kimi raikkonen f1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotları arasına adını yazdırmaya başlayacaktır. en hızlı turlarda istatistiki manada f1 in en iyi lerinden olan kimi doğal bir hıza sahip olduğunu herkese kabul ettirmiştir. fakat neredeyse yarıştığı tüm yarışlar boyunca en talihsiz pilot olarak ta anılacak kadar aracı yolda kalmiş bir pilottur.
    özel hayatında kesitler bulunan bazı videolardan da anlaşılacağı üzre kimi gerçekten sıra dışı yetenekli bir insandır. her türlü aracı enteresan bir şekilde çok iyi kullanabilen kimi bu konuda gerçekten üstün yeteneklere sahiptir.
    sporcudur kendine bakar zeki çeviktir yeteneklidir ahlaklıdır. zamparalık yapmaz. tek kötü huyu alkol alır. ama birileri gibi orasıyla burasıyla içmez ağzıyla içer. şaibeli hiç bir olayı hiç bir yarışı yoktur. kimse hakkında arkasından kötü konuşmaz. gıybet etmez iftira atmaz. iskandinav ülkelerinin en güzel kızlarından biriyle evlidir. çocuğu yoktur. evde küçük bir it i vardır o kadar. çocuk neden yapmazlar anlamam. çocuk insanı motive eder. hiç bir baba çocuğuna mahcup olmaz istemez. çocuk babayı kahraman gibi görür. çocuğun gözünde en güçlü insan herşeyi yapabilen insan babadır. tabii bir yaşa kadar. ondan sonra bir süre ergenlik yıllarında babayı rakip görür çocuk özellikle erkek çocuk.
    neyse konu biraz saptı gibi bay alesi doğru demiştir. kimi sürüşüyle heyecan verir. doğal bir hıza sahiptir. bunu yaptıklarıyla ispatlamıştır. çok isterdim ciddi bir rakiple aynı takımda yarışmasını. bu zamana kadar tek bir iyi pilotla yarıştı o da montoya. ferrari alonso yu kimi yle yarıştırmaya cesaret edememiştir. aldıkları sonuçta ortadadır. inanıyorum ki kimi Allah nasip ederse lotus reno da sıradışı yarışıp kendini bir daha f1 camiasına kabul ettirecektir. yorumlardan gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaş kimi döndüğünden dolayı aramıza döndü. iki yıl geçmesine rağmen en az en çok fanı olan pilotlar kadar fana sahip olduğu bir daha kanıtlanmıştır.
    iki yıl boyunca senin gelmeni bekledim kimi…çoğu zaman tek başıma onlarca alonso fanına karşı mücadele ettim. değişik bir takım özelliklerimi kullanıp alonsonun başarısız olması için uğraştım. artık birinci planda senin başarın için uğraşacağım. benim ne katkım olabilirse…sen yoksun diye başka bir pilotun fanı olmadım herhangi bir takım tutmadım. vefa benim için sadece istanbul da bir semt adı değildir. seni için dua edeceğim. gerçi tek başına kuru dua yetmez ağaç isteyen tohum eker demiş mevlana ama sende artık gerekeni yap lütfen dikkatli ol. yarışacağın araba en hızlı araç değil. arabayı deli gibi kullanma sakin ol dikkatli sür yarışı tamamlamaya çalış. kurallar senin lehine özellikle drs. kersi zaten iyi kullanıyordun. hülas dersine iyi çalış. elinden geleni yapmaya çalış gayret et. çok çalış. unutma ki neticeyi Allah verir. kul ister Allah yaratır. ister verir ister vermez. hikmetinden sual olunmaz. öksüz insanı Allah sever. karıya kıza bakıp günaha girme önüne bak. içki içme lütfen çünkü içki kötülüklerin anasıdır. düşeni kaldır. yardım isteyen eli boş çevirme. komşuna iyi davran. karşına çıkana tebessüm et. selamı eksik etme. selamı veren 100 sevabın 99 unu alanda 1 inin alır unutma. tereyağı ile bal çok ye. akşam yatmadan evvel bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı kestane balı at karıştır iç. bütün zehiri atar vücudundan. haftada en az iki sefer ızgara balık ye. sıvı yağ olarak zeytinyağı kullan. taze köy yumurtası ye. meyve ve sebze mevsimde yetişenleri tavsiye ederim. akşamları çok geç yiyip yatma. sabah erken kalk erken kalkanın rızkı nasibi bol olur. insanların kalbini kırma. ortalıkta birşey yeme. bak bir dondurma yedin kola içtin birileri çok imrendi olsa gerekki seni eleştirdiler. isterken sadece Allah tan iste. kula kulluk etme. başarı için başkasının hakkını yeme. her yarış öncesi anneni ve eşini ara onlardan dua iste. babanın mezarını sık sık ziyaret et. seni kıskanacak insanlar la yüz yüze gelmemeye çalış. zaten yapmazsın ama etrafa hava atma. birilerinin aracı için kötü deme. bak japona bir laf ettin adamlar harakiri yaptı f1 i bıraktı. yakışmaz sana…zaten çok yakışıklısın daha da iyi gözükmek için çok uğraşma…renkli gözlüsün nazar çok alırsın dikkat et. ben bu konuda sana dua edeceğim.
    şimdilik bu kadar…
    unutma seninle beraberiz…
    seni seven herkül…

  7. Cok guzel bir yazi isi bilen anlayan adamin hali bir baska oluyor bazi kendini bir sey sanan diger eski suruculer gibi her firsatta dusene bir tekme atmayi marifet sayan pilotcuklarda keske okusa bu yorumlari kimiye gelince yarisan tum pilotlardan daha cok dogal hiza sahip cok dogru bir saptama ve rainin lotus renaulta katkisi cok olucaktir bu sene olsaydi mercedesler 7 8 zor olurlardi kubica ve diger renault suruculeri gibi simdide rai ve diger surucu diye 2 ye ayrilir lotus renault

  8. Kimi ayrıldığından beri soğumuştum F1'den. Kimi'yi izlemek güzel olacak. Hoşgeldin Kimi.

  9. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    HOŞ GELDİN BUZ ADAM

  10. ne 3 üüü 8 olmuş 8 ……. fdsfgdfg

  11. çarpma testi. yakıt sistemi. motor dayanıklılığı süspansiyon ayarları sürüş konforu ve güvenliği için test yapıyoruz dün hesabım blocklandı sanmıştım ama yorumlarım kontrol edilip yayımlanıyor james hunt benim.

  12. raikonen tabi ki hızlı. hızlı olmasaydı dünya şampiyonu olamazdı.sadece yorumlar çok saçma çoğu argo örnek vererek adam akıllı yazışmak varken herkes kendi bildiğini okumakta… insan yanlış bildiğini anlamalı ve doğrusunu kavramalı…

  13. Rai gerçekten hızlı ve istikrarlı bir pilot, keşke Montoyada dnse süper eğlenceli bir grid olur bee:)

  14. Mercedes de neyin testini yapıyorsunuz… sonuç olarak benim taraftarı olduğum takımın adında çalıştığınızdan bahsediyorsunuz.

  15. mercedes benz'de test mühendisi olan sen misin ben miyim anlayamadım.

  16. 2006 monaconun perşembe antremanlarında da kimi aynı problemi yaşamış hatta yardıma gelen adamlardan birinin elinden yangın söndürücüyü alıp aracın arka kısmına kendi sıkmıştı

  17. sen galiba beni yeni yetme yorumcu felan sandın aç şu sitenin arşivindeki haberleri 2007 sezonundan itibaren burda yazmaya başladığımı gör ha daha önce mi? turkiyef1.com'da 2002 sezonundan itibaren yorumlarımı okuyabilrsin o site güncellendi sanırım belki yoktur neyse tokat gibi yorum yiyorsun ama hala akıllanmıyorsun ne diyeyim allah bilsin seni…

  18. Öncelikle geri dönmesi inş. seyir zevkimizi arttırır. F1'i canlandıracağı kesin, taraftarlarının gözü aydın, hayırlı olsun.

    Kimi Raikkonen motive olduğunda hızlı bir araçla yenilmesi en güç pilotlardan biridir. Bence F1'den tazminatıyla beraber yollanmasının sebebi de bu motivasyon eksikliğiyle gelen performans düşüklüğüdür, eğer ayrı kaldığı 2 yıl onun bu motivasyonunu üst düzeye çıkartmışsa bize eğlenceli vakitler geçirecektir, şahsen bu şekilde konuşarak gelmesinden ben memnuniyet duydum, en çokta fanları için sevindim. Öte yandan kendisiyle alakalı beklentilerimizi çok yüksek tutmamayı tavsiye ederim, iki yıl ayrı kalmak azımsanacak bir şey değil, stiline uygun olmayan bir araç olursa geri dönüşü iyice ızdıraba dönüşür. Bekleyip göreceğiz. Schumi ilk döndüğünde hemen ön sıralara oynayacak beklentisine girdik, ben dahil, fakat öyle olmadı, takım arkadaşının temposuna ayak uydurması bile zaman aldı, tabi Kimi'nin yanına gelecek pilotta önemli, umarım Sutil gelir, kendisini beğeniyorum yaptıklarından dolayı, kalın sağlıcakla

  19. bu arkadaşın yazdığı yazıyı beğenen 3 kişinin olması ise pek bir manidar olmuş, biri de çıkıp doğrusunu söyleyeydi bari …

  20. sorun şu ki yorumların ilki altta gözüküyor üstte değil, kask muhabbeti bu yorumdan sonra yapıldı…

  21. al pilotun döndü işte bırak artık başkalarına hakaret etmeyi… yok üçkağıtçı yok bilmemne, uzun süredir bir tepki göstermiyorum alışkanlık oldu hakaretlerin, fakat madem deliler gibi aşık olduğun pilotun Formula 1'e dönmüş, bunun tadını çıkart, fakir edebiyatı yapıp başkalarına laf sokmaktan vazgeç.

  22. McLaren Mercedes'in Finlandiyalı sürücüsü Kimi Raikkonen, 'Autosport' dergisi tarafından 2005 yılının en iyi uluslararası sürücüsü seçildi. Raikkonen, 2005 sezonunda F1'deki ikinci ikinciliğini kazanmıştı. Formula 1 sürücüler klasmanında Renault'nun İspanyol pilotu Feranado Alonso'ya geçilmesine rağmen en iyi sürücü seçilen Raikkonen, 2005 sezonunda 112 puan topladı. McLaren Mercedes pilotu, ödülünü dün Londra'da düzenlenen bir törenle, 1992 Formula 1 şampiyonu Nigel Mansell'ın elinden aldı.

    Böyle bir ödül verilmişti,heralde Türk fanları onu bu ödüle layık gördüler 🙂

  23. yatın artık yeter 🙂

  24. türk milleti uyanık üçkağıtçı tipleride sever. hile ile garibanları imtiyazlı durumlarıyla ezerek başarı elde eden tipleri…uçlarda yaşayan milletiz vesselam…ben yok ya böyle bir durum mağdur tarafında olmayı tercih ederim…
    yükselmenin alçakçası zayıfların sırtına basarak yükselmektir….

  25. Anlaşılan o ki Kimi'nin hatırı sayılır bir taraftar topluluğu var. Ben de severim. Takımıma şampiyonluk kazandırmıştır. Ama Türk Milleti 'mağduru' hep sever zaten. Spordan, siyasete böyle olmuyor mu? Mağdur imajını kendine yerleştirenler prim kazanmıyor mu? Kimi 2005'de mağdur sıfatını üzerine yapıştırdı. 2009 sonunda, bizim yönetici bozuntuları sayesinde tam anlamıyla pekiştirdi. Kimi'yi küçük görmüyorum. Hızı sayesinde seviliyor. Ama bu dediğimin de payı var.

  26. arkadaşlar sakin olalım. kimi gelmiş en mutlu günlerimden biri…üzmeyelim birbirimizi…

  27. Serkan gider, 'mclaren button' nickli ne idüğü belirsiz gider. Yenileri gelir. Bu kavga gürültü böyle gider.

  28. Arkadaşım… ben senelerce savunduğun o adama taraftarlık ettim ve sonunda bendahi cinnet getirdim.Yahu… adam cunubetmidir nedir… McLaren in yüzü senelerce gülmedi.Onsuz geçen ve facialarla dolu olan üstelik kaybedilen 2007 yılı dahi McLaren için mükemmel bir yıl oldu (Raikonen siz).

  29. Jean farkında değilsin ama bu sözün Türkiye'de heykelini diktirecek.

  30. bak hala ne diyorsun işte ne diyeyim sana garezine konuştuğunuz oyle belliki ne diyeyim artık birşey demiyorum

  31. valla ben benı kım ekledıyse kabul ettim ama kabul ettiğim halde profili gözükmeyen sensin kalıbının adamı değil diyip sitedeki yandaşlarına show yapacagına adım sanım belli ekle mesaj at

  32. Hiç bir şey anlatamazsın arkadaşım…. o müthiş hızın ekmeği çiğneyip yutamamak gibi bir benzetmeden ibarettir.İyi çiğnediğin lokmayı yutabilirsen gıda alırsın ama tükürürsen gıdasız kalırsın.WRC de müthiş hızlı kimi yi RedBull daha fazla kaldıramadı ve kovdu(Sadece Ferrari kovmadı).

  33. Bu saatte adminler olmuyor.Aslında böyle bir konu varken siteyi başıboş bırakmamaları lazım ama tabi onların da istirahat saati olabilir.Sabah icabına bakacaklardır.Ben o kelimeleri kullananların 2 ay boyunca hesabının kısıtlandığına yakından şahitlik ettim.

  34. rocco junior avatarı

    Boşver zaten kalıbının adamı değilmiş ekledim 2saattir bekliyorum yok kimse çevrim dışı takılıyor herhalde.Bu kadar korkacağını bilsem eklemezdim:)

  35. Dedim yaa… hafızam beni aldattı.ama sadece yağış meselesinde … diğerlerinin hepsi doğrudur.

  36. Bu nasıl bir tarz dır… ' senin gibilerine yazma yasağı gelmiyormu?? ekle lan beni gibi tavırlar hoş değil.Herkes seviyesini korumak zorundadır ve bunu başaramayanlarda şikayet edilmelidir.

  37. Ben senden öncede buradaydım senden sonrada burada ya olabilirim yada olmam ama çok celallenme… 2008 ve 2009 da Massa nın arkasında kalan ben değildim.

  38. kimiraikonen hızlııı…kimiraikonen hızlııı…kimiraikonen hızlııı……

    beyninde dogmalaştırmışsın birşeyi gidiyorsun, başka birşey değil.yazık, eğitim görmen şart.

  39. neyse size birşey anlatmak mümkün değil ama inşallah arac 2012de hızlı ve dayanıklı olur daha fazla tartışmak istemiyorum.

  40. ekle lan beni facebookdan isimlerinizi bile saklıyorsunuz kim olduğumu gösteririm sana yavşak

  41. Biz adam gibi yazı yazarken sen neden leş kargası diye hitabediyorsun ki.Sana bu kadar koyan ne oldu.Saygımızı yitirirsek seviyemize düşermiş bak hele..ArcadiA nickli arkadaş hiçbir kötü söz söylemediği halde sen hakaret savuruyorsun.Bak kardeş biz senin gibi çakallarla burada yıllarca ağız dalaşı yaptık.Baktık ki hepsi boşmuş.Biri gidiyor diğeri peydah oluyor.Bunlar kimseye fayda sağlamaz.Sen Laudanın dediğine bu kadar seviniyorken ben ve benim gibiler ise Willeneuve'nin ''Raikkonen şampiyonluğu haketmemişti'' başlıklı demecinde o emekli pilota topyekün tepki göstermiştik.Sizler halen birkaç video ile burada sirk oynuyorsunuz.İşte aramızdaki fark bu.
    Burada insanları kışkırtıp you tubeden Raikkonenin ilginç videolarını görmeye pek mi heveslisin.

  42. rocco junior avatarı

    Fikirimi kendime saklasam adı fikir olmazdı kardeşim.Sen bu sitenin huzurunu bozma bizde sana cevap vermek zorunda kalmayaız.Sabahtan beri herkesi kaşıyorsun.Kimsin ulan sen kaşıntı tozu musun artist herif?Senin gibiler yüzünden sonra banı biz yiyoruz.Senin orda hakaretler yağdırdığın yok karga dediğin adam senin baban yaşında önce bir efendi ol usturuplu ol.Bizde sana cevapyazarken sana soracak değiliz.Herkes her habere yorum yapabilir ama sen maşallah kuduz gibisin.Beni tanıyan bilir sen asabiysen ben raporlu ruh hastasyım çok bilmek istiyorsan bir gün tanışırız anlarsın şekerim.Yetti lan ne kimiymiş sövecem şimdi heee.Al turşusunu kur millete saldırmayı bırak 2 yıllık biriktirip burda insanlara kusuyorsun sonra kavga çıkıyor engeli biz yiyoruz.Ne adamlar var ya.Benim en sevdiğim adam gelecek ben 1-2 adamın yorumunu takacam,yahu o gün dünyada benden mutlusu var mıdır?Biz şampiyon olsak sen burda sabahtan akşama küfür etsen ben tınlamam.Bazı şeyleri duymazdan geliceksin.Ama siz adamı resmen putlaştırdınız tapıyorsunuz yok viraja saldırıyor yok en saf hızı o yok en iyi en dürüst en yakışıklı hadi lan ordan traş yapmayın

  43. yahu görünen köy klavuz istese neyse sen anlatmıyorsun 2 saattir lafı ben anlatıyorum sevsin sevmesin takdir etsin etmesin ama benim pilotum iyiken kariyerinin en iyi sürüşlerini yapıyorken bile garezine konuşur gibi iş yaparsa ben burda üslubum konusunda size danışacak değilim… fikirlerinizi kendinize saklayın

  44. Sizin Koyabileceğiniz bir videonuz bile yok örneklerle anlatabileceğiniz kuyruk acınız büyük pilotunuz Balon çünkü Balon Bunu bilmeyen Kimi Taraftarı yok… agresif olduğum konusunda hemfikirim haklısınız 2 yıldır konuşmuyorum pilotum döndü sizde leş kargası gibi başladınız laf atmaya ama sizin karga olduğunuz yerde biz aslan olmasını biliriz. o yüzden fikirlerinizi kendinize saklayın. saygınızı yitirirseniz sizin seviyenizede düşmesini bilirim çünkü Lauda'nın bile Karaktersiz Dediği Pilotunuzu Sevmek zorunda değilim ama takdir edilecek sürüşlerinide etmişimdir o yüzden bana bir daha bir başka kişiye laf anlatıyorken gelip çomak sokar gibi laf sokmaya kalkarsan her yorumuna *** atmasını iyi bilirim…

  45. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    "Harika olan şey Kimi'nin hızlı olan bir araçtan maksimumu çıkarabilmesi. Mclaren ve Ferrari'deyken araç hızlıysa her zaman kazanıyordu

    Massanın iki yılda kazandığı 6-7 yarışta demekki ferrari çok yavaşmış. Bu massa neymiş böyle.

    Tartışmaya katılmak istemiyorum ama Kimi her pistte hızlı olan pilotlardan değil. Sadece sevdiği pistlerde çok hızlıYDI. Hamiltonun 6-7 yarışta kurtulduğu motivasyon eksikliğinden Kimi yaklaşık iki yılda kurtulamadı ve f1 kariyeri bitti. Umarız gerçekten ştan başlar yarışmaya. Yoksa ikinci bir Şumi izleriz ancak.

  46. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Çin,Türkiye italya genel olarak benim tam olarak başta sonra kadar izlediğim 7 sezon var en mükemmeli 2006 ydı.bir daha oyle bir sezon gelmez

  47. evet biraz agresif olduğum konusunda sizinle hemfikirim ama fikirlerinizi kendinize saklayın. bir kaç video koymak ile diyorsunuz icraatınız yok gösterebileceğiniz 2 video'dan başka bir şeyiniz yok koyup örnekleyemiyorsunuz. 2 yıldır Konuşmuyorum ama artık konuşacağım pilotunuzun ne kadar aşağılık olduğunu bilmeyen adam yok LAUDA bile Dedi KARAKTERSİZ ALONSO. o yüzden sizin gibi karakteri zayıf insanlarla her yerde mücadele ederim inşallah Lotus iyi bir paket yapar dayanıklı ve hızlı olur grandprix yarışları başladığındada dişlerinizi ağzınızın içine gömeceğim dahada saygınızı yitirirseniz sizin seviyenize düşmekten kaçınmam

  48. Bende 2005 monaco diyorum 🙂

  49. hocam iyisin hoşşun da gerek yok ya vallahi bak mesela bir fan var adam mübarek pc başında içinde Raikkonen Hamilton Vettel Newey geçen haberleri bekliyor bak dikkatlice incele bu verdiğim isimlerin geçtiği haberlerde en kötü şartlarda 3. sıradaki yorum ona aittir (özel durumlar hariç bazen bir iki sıra gecikebiliyor) geliyor o adamların tüm her şeyini kötüleyip gidiyor boş ver bak bana onun anlamasını sağlayarak ona cevap vermeden ona mesajımı iletiyorum ben ona cevap vermeyince oda bana cevap veremiyor dolayısıyla kasmaya gerek kalmıyor sal kendini rahat ol Kimi döndü daha ne isteriz ki 🙂 gerçekten ne hissettiğini çok iyi anlıyorum aynı şeyler benim de içimden geçiyor ama gerek yok onlar biliyor zaten Kimi nin gerçekten ne kadar iyi olduğunu ve o yüzden onun üstüne gitmeye çalışıyor
    biz öndeki pilotu izleyen adamları değil onun yerine son tur da dış taraftan atak yaparak şampiyon aracı geçip 1. olmuş pilotu destekliyoruz onlarla aramızdaki fark bu dolayısıyla onlara derdini anlatamazsın cevap vermeye çalışma boşuna 🙂

  50. Hayırdır uğur aras bu kadar coşmanı gerektirecek ne oldu.Arkadaş güzel güzel cevaplar verirken sen neden cahil diyerek hakaretler savuruyorsun.Akşamdan beri herkese saldırıyorsun.Kendine gel kardeş.Birkaç video koymayla kendini profesör mü zannediyorsun.Merak etme kardeş birkaç ay sonra göreceğiz herşeyi.Enerjini o zamana sakla.
    Şimdi bundan birkaç yıl sonra birisi daha çıkacak ve Vettelin 2011 deki tüm videolarını yayınlayıp Senna ve Prosttan daha iyi olduğunu iddia edecek.Tıpkı şimdi senin yaptığın gibi.

  51. senin okudugunu anladigindan cok buyuk suphe duyuyorum yukardaki arkadaslar sevimli bir kask sohbeti yapmislar bide senin yazdigin su yoruma bak tam bir provakator yorumu!!!!

  52. rocco junior avatarı

    Kardeşim biraz sakin.Nedir bu sizin hakaret etme hevesiniz?Adam sanki dinine küfür etmiş gibi celallenmişsin.Tamam Kimi geldi sevin işte herkes pohpohlamak yada istediğin gibi yorum yapmak zorunda değil ki?Kimse sana da sormayacak.Böyle kabadayı gibi konuşmalarla ancak sayfaya ve kendinize zarar verirsiniz.Adam anlamıyorsa bile daha uygun dille söyle

  53. adam laftan anlamıyor ki cahil laf anlatıyorum işte adam hızlı kardeşim yahu hızlı bunun aksini iddia etmesinler boşuna

  54. Vettel ve Adrian Newey'e hiç bir lafım yok ama kaşınıyorsun diyeceğim olay Formula1 dünyasında gerçekleşmez… Vettelin Kullandığı RB7 ile Kimi'nin Kullandığı Mclaren MP4/20 yi piste çıkaralım yarışsınlar hangisi geçer sence? Benim Cevabım belli! o aracda takım arkadaşı olarak Montoya gibi bir pilotuda bileğinin hakkıyla yenmiştir Kimi. Montoyanın yeteneğide tartışılmaz ama el elden üstündür. bu işler böyle senin gibi bir cahile laf anlatıyorum… RB7 nin birine Vettel birine Kimi Otursun Cevap gene belli… o yüzden ben pilotumu biliyorum. Bu adam HIZLI senin tahmin ettiğindende HIZLI o yüzden yeni jenerasyonla kıyaslıyorsun ama diyorum inşallah dayanıklı ve hızlı bir arac olur altında 2012deki yarışlarda burda olursan sana ne dediğimi anlayacaksın…

  55. bende Kubica'nin sari siyah kaskini cok begeniyordum gecen yil kullandigi =) Seb'in tasarimlari da cok hos zaten onun kadar kask degistiren bir pilot daha yok =) ama suan merak ettigim tek kask Kimi'ninkisi =)

  56. 2006 Brezilya da MSC denen adamın şovu vardı…

  57. ama o araç mükemmel derecede hızlıydı bence o örnekleri vermen biraz yanlış olmuş kimi raikkonen mükemmel bir pilot olduğunu 2006 italya gp sinde anladım yavaş bir otomobille ne kadar hızlı olduğunu gördük :))

  58. Bu sezonda Vettel kullandı… farkdan haberin varmı??

  59. kimi 2006 yılında monacoya özel bir kask kullanmıştı en beğendiğim odur onun üstüne kask tanımam 😀 birde schuminin altın kaskı var tabi 😀

  60. bu 3 harika yarışa Çini de ekleyelim:)Raikkonen monacoda özel işler yapıyordu.Webberi geçişi inanılmazdı.ayrıca neredeyse tüm yarıs Alonsoyu 0.2 saniyeyle takip etti.üstelik 2.pitlerden sonra yaklasık 10turluk fazla yakıt aldı buna ragmen gene de Alonsoya yapısmıstı.2006 Macaristan ise Alonsonun kariyerindeki en iyi yarıstı kanımca o yarısı kazanmayı çok ama çok haketmişti

  61. kesinlikle iste tamda o merakimi arttiran =) ama marka konusunda emin degilim degisiklige gider diye dusunuyorum =) muhtemelen evet testte kullanacagi kaski sezonda kullanmayacaktir ama gene de ipuclari vereceginden merakimizi giderme noktasinda yardimci olacaktir =)

  62. Sakın senin hatırladığın yarış 2006 çin yarışı olmasın orda da Kimi 2. Alonso 1. idi ancak Kimi yarış dışı kalmıştı.Monaco 2006'da ise asla yağmur olmadı

  63. sana bir koyarım aklın şaşar.

  64. Onu bende merak ediyorum, Kimi cok guzel kasklar tasarladi, 2005 ve 2008 en begendiklerim di, yine guzel bir kask tasarimiyla gelecegine eminim. Ama test icin kullanacagi kask muhtemelen 2012 kaski olmayacaktir. Marka olarak Schuberth kullanir yine diye dusunuyorum..

  65. ugur aras biraz sakin ol guzel kardesim, kim kimin ne oldugunu biliyor bosver, bosuna ugrasma sayfa sayfa, kasma bosver, gerek yok..

  66. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Arkadaşın bahsettiği meşhur 2006 Rascasse virajında şumini stop ettiği yarıştı.verdiği orneğin de hiçbir temeli yok.raikkonen oyle ozel bir yarış çıkarmamıştı.o yarış sezonun en güzel ve f1 tarihinin en ozel yarışlarından biridir.izlemeyen arkadaşlar varsa.2006 şu 3 yarışı şiddetle izlemelrini tavsiye ederim

    1.monaco
    2.macaristan
    3.brezilya

    Ne yarışlardı ama.şimdi hiç öyle yarışlar yok.artık olacağından da şübheliyim

  67. O degil de ben Kimi'nin yeni kaskini cok merak ediyorum acaba hangi firma yapacak kaskini =) schuberth ile devam edecegini dusunmuyorum ama gercekten hos gorunen kasklar yapiyorlar arai de agir basiyor gibi simdiden cok merak ediyorum kaskini gercekten =) R29 ile bir test surusu gerceklestirecekmis yakin zamanda sanirim o gun merakimi giderme firsati elime gecmis olacak

  68. Kullanan'da KIMI RAIKKONEN

  69. O videolardaki araç bir Newey tasarımı.Bu son senelerdeki Newey aracının en büyük avantajınında virajlar olduğunuda biliyormusun.

  70. Hafızam beni yanıltıyor sanırım…. adamın yatın birisine gittiği doğru ama neden yağmurlu bir an aklımda kalmış.Webber in sorununa sinir olmuşdum ve peşine gelen McLaren tutuşması değişik bir mesele olmuşdu.Hafıza bu bazen yanıltıyor olabilir….:((.

  71. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Adam gelmeden kavgası geldi. İşinize geldimi vettel kötü araç iyi, gelmedi mi pilot iyi araç kötü/dayanıksız vs.. Bırakın be kardeşim.

  72. ne günlere kaldık allahım adam hala daha ******** ******** konuşuyor gelip kafayı koyucam şimdi

  73. yahu kaşıntımı basıyor nedir? kaşımayayım diyorum ama kaşıyacağım hakediyorsun! 2006'daki monaco yarışında sc varken kimi'nin frenleri bitip alev alıyor bilir bilmez izle diyorsun daha 10 yıl yok şu izlediğin spor cahil cahil konuşup millete yalan yanlış bilgi verme. yüksek hızda virajlar nasıl dönülüyor gör.

    http://www.youtube.com/watch?v=6_2dOAJd2dg : MclarenMP4/20 Monte Carlo sokaklarında hızlıca sürmek için kusursuz bir pilotaj, sağlam bir teknik ve yüksek bir cesaret gerekir.
    http://www.youtube.com/watch?v=SYty8Uw4mlA&feature=related : MclarenMP4/20
    http://www.youtube.com/watch?v=cjmboQUqdb4&feature=related : MclarenMP4/20
    http://www.youtube.com/watch?v=wwx6TYO1ywE&feature=related : Mclaren MP4/20
    http://www.youtube.com/watch?v=ExhPp_rzxeU&feature=related : Mclaren MP4/20
    http://www.youtube.com/watch?v=6OLeuAmyQWM : Mclaren MP4/20
    uzun lafın kısası bu videolar yalan söylemiyor sen ne dersen de ayrıca bu kayıtsız şartsız bir gerçektir schumi ve kimi üstüne virajlarda aracı öttürebilen yoktur. yeterki sürüş stillerine uysun. dahada kaşınırsanız kaşıyacağım.

  74. Tolga Soydan avatarı

    SC de yandı motor doğruda yağmur yağmıyodu o yarışta.hatta kimi yarış dışı kaldıktan sonra yatına gitmisti direk.yayınada çıkmıştı.güneşleniodu adam :))

  75. iyi bir seyret…bak daha neler göreceksin.MP4-21 in neden yandığını dahi anlayacaksın.O kadar zorlanan makinanın güvenlik aracıyla soğutması yeterli gelmemiş ve ısı kalkanı iyi yapılmamış olduğundan kabloları tutuşmuşdu.İyi seyretki beni yanıltmayasın.

  76. o yarısda yagmur yoktu aksine çok sıcak bi gündü:)Alonso hatasız sürüyordu ama Webberin aracını kenara çekmesiyle giren güvenlik aracıyla büyük bi şans yakaladı.Çünkü ilk piite Raikkonen Alonsodan 3saniye daha fazla benzin aldı.Alonsonun pite girmesiyle hızlı turlar atıp önde cıkıcaktı ama güvenlik aracı girince aynı anda pite girdiler.sonra da yarıs boyu bişey olmayan motorun güvenlik aracı periyodunda patlaması hey gidi günler hey

  77. Tolga Soydan avatarı

    yağmur yokdu o yarışda.

  78. O yarışdayağmur altında ; Raikonen in kurduğu baskıyı iyi bilirim ama o baskıya ve yağışa rağmen ALonso nun hiç hata yapmadan sürüşünüde bilirim.Alonso dannefret eden ben o gün bir kat daha takdir ettim.Sürekliliği olmayan aşırı hızlı olan benim pilotumu sürekliliği olan çok hızlı bir pilot alt ederken benimde gönlümü almışdı.

  79. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Birde aynı yarışta 248 f1 e bak

  80. MP4-21 ile Monako 2006 yarışını izleyin ve doğal hızlıları görmüş olun.

  81. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Öncelikle bütün kimicileri tebrik ederim.ulen 2 yıldır forumda beynimi yediniz.alın size kimi(dikkat kimi haberlerine olumsuz birşey yazmayın bir anda -300 ola bilirsiniz)tabii lotus ile geri donmesi lotusa artı bir heyecan katıcaktır ayrıca bu takım fevkalade tecrübeli ve değişik şeyler denemekten hiç çekinmeyen cesur beyinlere sahip

    Eminim şu an o koltukta sutil veya hulkenberg gibi daha istikrarlı bir pilot otursaydı mercedese puan bazında kafa tuta bilirdi.ama lotus renaultun cimriliği onlara kaybettirdi.kiminin gelmesinin bir diğer anlamı da büyük ihtimalle lotusun petrovla devam edeceğine de bir mesajdır.lotusun 10 milyonlar harçayan sponsorlar kaybetmek isteyeceğini sanmıyorum.nihateyetinde kimiyi getirmek için büyük maddi fedakarlık yaptıkları da ortada

    Bir diğer konu ise sutil büyük ihtimal williamsa geçecektir.hulkenbergin onu pek aratacağını sanmıyorum force indiada.gelicek sezonu şimdiden merak etmeye başladım

  82. Lotus GP bence cok dogru zamanda yapti hamleyi araclari gelistermede en onemli asamada kimiyle anlastilar

  83. biz bunu hep savunduk ama hep kendimiz bildik inşallah aracı agresif olarak hazırlarlar… o zaman virajlara nasıl yüksek hızda girilir görücez…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir