Vettel, Raikkonen'in Geri Dönüşte Zorlanacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

İsviçre’deki evlerinde sıkça buluşup Raikkonen ile badminton oynayan Vettel, 2 senelik ralli macerasından sonra Fin pilotun nasıl geri döneceği konusunda tahminde bulunamayacağını belirtti.

Red Bull’un motor tedarikçisi Renault’u ziyaretinde 20minutes.fr’ye konuşan Vettel: “Hepimiz Michael’in (Schumacher) dönüşünü gördük.”

“(Schumacher) zirvedeyken ayrılmıştı ama geri döndüğünde, çok şeyin değiştiğini ve uyum sağlamak için zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti.”

“İki sene önce kullandığım aracı düşünüyorum da çok şey değişti. İnanılmaz. Bir sezon içinde bile direksiyonda yeni düğmeler ortaya çıktı”

“Birden bire önceki ile aynı seviyede geri dönmenin çok zor olacağını hayal edebiliyorum.”

Geçmişte Raikkonen ile çalışmış olan Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug ise Raikkonen’in dönüşünden memnun.

Haug: “Motive ise ki öyle görünüyor, Kimi’nin geri döndüğünü görmeyi dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. hadi yaa, o zaman kusura bakmayin yanlis bilgi icin =)

  2. yanlış cevap. motorlar v10'dan v8e 2006da düşürülmüştü. schumi v8lerle 2006da yarıştı.

  3. Kiminin aracı çok iyi olmasa bile petrov bile podyum çıkarmışken iyi bir renaultla kimi de çıkaracaktır.Kötü bir arac bile sürse 5-6 için mücadele çok keyifli olacaktır kimi-şumi-rosberg-kendini toplamış bi massa.Ah bi de montoya dönse 😀

  4. rocco junior avatarı

    Sağol jetman bende öyle düşündüm ama o kelime kullanılınca anlatım bozukluğu oluyor.Neyse bana göre öyle değil zevkler ve renkler tartışılmaz jet adam :))

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    eheuheuheu günün en güzel sorusu bu olsa gerek?
    cevabını biraz düşününce bulmak çok zor değil salında, tamamem kimiye bağlı bu durum, kimi nal toplarsa hayranları yine vettelle teselli bulacaklar, ama birde parlarsa kimi o zaman vettelciğin halini düşünemiyorum :)))

  6. adama sormazlar mı Kimi tükürdüğünü yaladıysa alonso naaptı diye…

  7. Sen dün yazmışsın adamım döndü diye oradan biliyorum…

  8. bir cok kisi schumi örnegini vermis özellikle lastikleden dolayi cok zorlanacagini söylemis ama bence o kadar zor olmayacaktir. kimi lastikleri cok hirpalayan bir pilot degil. ayrica schumi geri dondugunde motorlar v10 dan v8 e düsürülmustu. motor degisimi araclari ciddi manada etkiledi, birde arac schumi nin stiline uygun degildi diyen arkadaslar var(ben demiyorum cünkü pek anladigim söylenemez). schumi de 3-4 yaris sonra alisti bence, mercedes fazla hizli olmadigi icin gerilerde kaldi.
    kimi gene hizli olacaktir ama ne kadar hizli olabilecegi tamamen aracin performansina bagli bence.

  9. ekleyecek olursak birde pilotun aracın içindeki rolü Gaz ve Fren Dengesini iyi ayarlayabilmek zaten yarışta her virajda 0.1 saniye fark yaratabiliyorsa bu aracın hızı değil pilotun saf hızıdır örnek Gilles ,Ayrton ,Schumi ,Kimi sürüş stilleri bıçak sırtı sürüşüdür hep uç noktalarda…

  10. Arkadaslar saf hiz en basit haliyle pilotun ic guduleri dogrultusunda:
    – en dogru frenleme noktasini,
    – viraja en dogru giris ve cikis acisini,
    – en dogru vites degisim zamanlarini,
    toplamda en iyi sekilde ayarlayabilmek demektir, tabi kendi stilinde ve tamamen aractan aldigi geri bildirimlerle icgudusel reflekslerle ve en onemlisi istikrarli olarak tum turlarinda..

  11. sen ağır ol molla desinler kardeşim ben uğur aras dün konuştum kıyamet koptu sandılar bugun ağır konuşmuyorum yoksa bunuda blocklayacak site o yüzden sen müsterih ol biz kimiciler biliyoruz neyin ne olduğunu farkındayızda sen sakin ol yeterki sezon nasıl olsa başlayacak umalımda iyi bir paket olsun kiminin altında o zaman neyin ne olduğuna gene şahitlik yapacagız

  12. O değil de Raikkonen hayranları özüne dönünce bu yavrumu kim destekleyecek 🙁 🙁 🙁 :.(

  13. rocco junior;saf hız yada yetenek kimi bu konuda tektir.her halükarda kanıtlarız.ama her halüka

  14. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    raikkonene renault(lotus)iyi bir araç verirse, vettel raikkoneni geçmekte zorlanacağı düşünmüştür….

  15. bu arada benim sıkı bir rai taraftarı olduğumu (tek geçerim kendisini) nasıl öğrendin.yani neden bilmiyordun veya nasıl öğrendin;nerden anladı ? gerçekten merak ettim.

  16. iyi hoşda kimi nin yanında hangi dişli pilot olacakmış.feriştahı gelsin Allah Allah derim.

  17. vettel mi demiş bunu.seni gidi parmak çocuk bekle ve gör.arkadaşlık başka iş başka.inanmakta hala zorlanıyorum kimi m döndü.çok şükür.

  18. Fark ettim. Ama bir taraftan da iyi gibi. En azından schumiyle fazla uğraşmazsın. Hele Kimi'nin yanında dişli bir pilot olursa o zaman Schumi hakkında söylediklerin geri dönebilir sana:))
    (Bu arada anlayışın için sağol)

  19. bu cevabım saygıdeğer f-1 kardeşime idi alt tarafta çıktı.

  20. vayki ne vay halinize şimdi yaktım marmara çırası gibi :))

  21. Şu cümlesi oldukça doğru:

    "İki sene önce kullandığım aracı düşünüyorum da çok şey değişti. İnanılmaz. Bir sezon içinde bile direksiyonda yeni düğmeler ortaya çıktı"

  22. rocco junior avatarı

    Bende bu saf hız olayını anlamam ve aslında yanlış anlatıldığını düşünüyorum.Çünkü saf hız herşeyden arta kalan,arıtılmış,pilotun kendi hızını ifade ediyor.Bunlar maratoncu olmadığı için biraz saçma bir ifade bence.Belki söylemek istedikleri şey yetenektir.Çünkü f1de pilotun değil aracın saf hızı olur.Tabi sadece benim düşüncem bu kimse katılmak zorunda değil

  23. kimi zorlanacaktır kesınlıkle lastikler drs değişen kurallar ama kimi gibi şampıyon olmus adam yaşıda cok değil kısa sürede adapte olur

  24. sonuna kadar takılyorum alonsoya santander den doğru demedğini koymadılar kimi döndu şimdi vettel i doğru adammı diye sorgulayan bazı fanları takmam bile kimi tükürdüğünü yaladı. lotus reno fanlarıda biraz gururlarını ön plana cıkarsınlar yok ozaman renanulttu şimdi lotus oldu bunlamı içinizi rahatlatıyorsunuz. bu adam reno calısanları dahil şimdi lotus altında calışıyolar aynı kişidir ve kimi hepsini kucuk düşürmüştür en azından biraz gurur.

  25. haklısın katılıyorum geçiş dönemi ve bazı zorluklar yaşayacaktır alışana kadar umarım lotus hızlı ve dayanıklı bir paket yapabilir gerisi zamanla hallolacak ve eminim şartlar iyileştiğinde zevkli mücadeleler izleyeceğiz… Sloganımız Belli : Come On Kimi! Go on and trust yourself You can ride the wind! Go Kimi Go!!!!

  26. dostunu korumaya alıp, baskısını azaltmaya çalışıyor.

    Aslında Kimster ile takımdaş olsalardı…

    ki bu ihtimal hala açık.

  27. Öncelikle Kimi' ci arkadaşların gözü aydın:) Herhalde onları bizim kadar anlayan kimse olmaz. Ben schuminin dönüşünü duyduğumda dünyalar benim olmuştu.

    Gelelim kimi'ye. Ben kendisini çok sevdiğimi söyleyemem ama yeteneklerini göz ardı etmek F1 den anlamamak olur. Pistteki şampiyon pilotlar arasında en yetenekliler arasında ilk 3' e girer. Ama ben bu saf hız olayını anlamış değilim. Ne demek bu saf hız? Lastikleri eşitleyince araçlar aynı olunca ortaya çıkan hız mı? Ben bunu çözemedim. Alışma dönemine gelince bence Schumi'den çok daha iyi bir başlangıç yapacak. Çünkü her ne kadar Schumi alışmış gibi görünse de eski hızından çok uzak. Ama gün geçtikçe iyiye gidiyor. Ben Kimi'nin zorlanacağını düşünmüyorum iki yıl ara vermesine rağmen Ralli gibi zorlu bir motor sporundan geldi. Ayrıca bu dönemde Schumi gibi ya da Massa gibi bir sakatlıkta yaşamadı. Araçlarda bıraktığına oranla çok fazla değişiklik yok. Schumi bambaşka bir araca oturmuştu.

    Kimi'nin gelmesine iki yönden sevinirken bir yönden de üzülüyorum. Seviniyorum çünkü şampiyon pilot sayısı 6 olacak ve pilotta kaliteli pilot sayısı yükselecek. Üzülüyorum çünkü JET-MAN sıkı bir Kimi hayranıymış dün öğrendim. Onun Nico ile ilgili söylediklerini düşündükten sonra seneye vay halimize:))

  28. Kimse raiden zaten hemen podyuma çıkmasını veya yarış kazanmasını beklemiyor.
    hızlı olmak doğuştan gelen bir tarzdır. Ancak sizin aracınızdan 2 saniye dah hızlı başka bir araca sahip pilottan daha hızlı olamazsınız.
    Ancak kısa b,r bocalamadan sonra takım arkadaşından hızlı olacaktır.
    Bu adam soğukkanlı ve hızlı bir pilot.
    Pist üstünde son turunda en hızlı turu atan birkaç pilottan birtanesi.

  29. diğer takım patronları kimiyi gözlemliyecekler baklım ne olacak :). haug söylemiş bile :).

  30. belli olmaz birazda şans yani. Stiline uygunsa lastikler araç vs. iki üç tuşa ekstradan basmak sıkıntı olmaz sıkıntı olmaz…

  31. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Hocam ben buralardayum.nacizane kisa ve oz yazmaya calisiyorum.kirk yilin basi iste.ama her daim sitedeyim her haberi her yorumu artik cepten takip.ediyorum.eskiden bir pc bulacamda keyfe keder yazip okuyacam.simdi her an burdayim.gozumuz aydin kimide donuyor hayirlisi olsun.ancak sen pek yoktun ortalikta.ha birde gillette yok o nerelerde bilmiyorum baya oldu ondan haber alamayi..

  32. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Bence Schumacher yarışmadıgı 3 yılda eski formunu kaybetmedi sadece 3 yıl içinde F1 de kural degişiklikleri oldu onlara uyum saglaması zaman aldı Raikonene gelince o bu konuda daha şanslı 2009 dan bu yana pek fazla kural degişmedi Raikkonen'in Schumacher kadar zorlanacagını zannetmiyorum

  33. F1 çok zor spor. Sürücülerin milisaniyelik reaksiyon farkları performansları üzerinde yüksek etkiye sahip. Öyle ki kısa bir süreliğine ayrı kalmak bile pilotların eski dengelerine kavuşmasını ciddi bir şekilde etkileyebiliyor. Bunun örneklerini Schumacher, Massa, Badoer, Heidfeld gibi pilotlar üzerinde gördük.

    Raikkonen de ilk başta bir adaptasyon sürecinden geçecektir. Ne kadar çabuk toparlanacağı büyük oranda simulasyonda geçireceği zamana bağlı.

  34. asıl sen nerdesin hala uzakdoğudamısın zafer

  35. yan duruşu kaskın direk Veom aklıma geldi sivri sivri çizimler nerden geldiyse işte

  36. (Erdal altundag) vay ustad seni burda gormek cok guzel nasilsin bayaa oldu ha bu arada (Gillettte) sen nerelerdesin be ustad yoklugunuz belli oluyor ona gore

  37. Schumacher- avatarı

    Sonuçta oluksuz lastiklerle 1 senede olsa tecrübesi var ama yinede ilk başlarda ufak tefek şeyler olacaktır 🙂

  38. KONU DIŞI

    arkadaşlar facebookta kimi raikkonenin fan sayfasında gördüm raikkonenin yeni kaskı bu galiba. belki de değil ama en azından bu tarz bişeyler olabilir bi bakın bence 🙂
    http://imageshack.us/photo/my-images/685/39356827593097578584815.jpg/

  39. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Geri donuste zorlanip zorlanmayacagini elbette en iyi bilecek olanlar f1 pilotlaridir fakat vettel dogru adammi o muamma.damdan dusen biri bana damdan dusen birini getirin demis ya o hesap bunu en iyi anliyacak olan schumi dir.schumi nin yorumlari bence daha iyi fikir verir bize.

    Ben schumi nin zorlandigini hic dusunmedim.zira 42 yasinda bir insan ve 3 yil aradaj sonra takim arkadasi ile aman aman fark lilik yasamiyorsa zorlandigini soyleyemeyiz.daha iyi bir aracla schumi daha yukarilarda olabilirdi..bu yasa ve bolumsuzluklara ragmen..bu adamlar pilot.isleri bu ve kimi soz konusu.kimi schumi.den 10 yas genc.iki sene f1 den ayri kaldi ama yatmadi.farkli bir seride olsa hep yaristi.mental ve fizik acidan hic dusmedi.ve orda edindigi tecrube ona muspet yonde donecektir buna eminim.

    Tabiki kimi nin birden bire yarislar kazanmasi zor olacaktir.ama lotus iyi bir arac yaparsa kimi de yeteneklerini pilotajini ve farkini gosterecektir..omunda onunde digerleri gibi ayni zaman ayni testler.var.herkes icin kurallar ayni ve grriye kalan tek sey lotusun kimi ye ne verecegi.sonucta kimi mihendis degil.o araci limitlerde kullanacak ve muhendisler ona gore gelisimi yapacwklar..

  40. rocco junior avatarı

    +1 Sami abi

  41. aynen kardeşim 2 yıldır kimi'nin dönüşüyle ilgili olan haberler hariç hiç bir haberde konuşmadım dün konuştum zelzele geçirdi burası sana tavsiyede bulunmak istiyorum açıkca söylüyorum f.alonso fanlarına laf anlatmaya çalışma ben anlattım ne anlayan oldu yok yerden hesabım gitti hoşgeldin.

  42. eski adım wrc-rai yeni adım lotus-renault-rai herkese selam.ben rai nin çok zorluk yaşayacağını sanmıyorum.sonuçta mesleği bu adamların.ayrıca zaten yarışlardan hiç kopmadı ki.bence f1 i çok özlemiş sözlerinden belli oluyor.inşallah aç gelecek ve bize çok güzel yarışlar seyrettirecek.yeter ki araç azacık dişli olsun.ayrıca araçkiminin sürüş tarzına göre dizayn edilecekmiş.

  43. uzun bir aradan sonra herkese merhaba daha önce kendi kendime söz vermiştim kimi gelene kadar yazmayacaktım.adamım geldi ve buradayım.yazmadıysak ta buradan hiç kopmadık yani.

  44. Barcelonaya kadar alışma dönemi yaşayacaktır diye düşünüyorum umarım iyi bir paket yapılabilir ama geri dönüşü schumacher kadar uzun olmayacaktır çünkü formula1'in farklı olduğu konusunda şüphemiz yok ama 2 yıldır bu adam yan gelip yatmadı o yüzden beklentiler ne bir çaylağınki kadar düşük nede ileri derecede olmamalıdır. bu arada ben uğur aras hesabım blocklandığı için bu nickle aranızdayım. gene bir kimi ile alakalı haberde başkaları alakasız konuşuyor site yönetiminden dün olanlar için af diliyorum ben kimseye yazmayın kötülemeyin yapmayın demedim yorumlarım açık belli bilmeyenlere videolarla örnekler vererek birşeyler anlattım bu yüzden bilgisinin ve deneyimlerinin kıt olduğunu anladığım Bazı F.alonsocu fanların hiç bir yazı ve yorumunu dikkate almayıp profesyonelce olması gerektiği şekilde konuşup tartışacağım onlardan dileğim şudur bu sitede çatışma olmayacaksa eğer ben kendim hiç bir F.alonso ile ilgili haberde yorum yapmıyorum sizinde Kimi ile ilgili haberlerdeki yorumlarınızı kendinize saklarsanız bu sitede çatışma çıkmaz… bilmenizin bir faydası olacaksa eğer açık kimliğimle sosyalpaylasım sitesindeyim. saygılarımla

  45. Schumi'den iyisini beklemeyin derim.

  46. emiko emiko avatarı

    Sadece lastiklere alışması zaman alacak.2009'da kers sistemini kullanmış olması büyük avantaj.Drs de kolay.Haturlayın 2009'da fisicella ferrariye geldiğinde kers'li arac bir türlü adapte olamamıştı özellikle frenleme sırasında.Raikkonen için sorun olacağını düşünmüyorum.

  47. schumacher61 avatarı

    schumacher 2013 te yarışmak istemezse evet ama, schumi 2013 kesinlikle gridte olacak…

  48. Mutlaka alışma dönemi yaşayacaktır mutlaka başta insan çünkü ama sıkı çalışıp antrenman yaparak bu sorun halledilebilir…jerezde paket iyi olur inşallah benim tek isteğim bu yönde Kimi'den yana şüphem yok barceloneya kadar zaten sinyalleri görmüş oluruz arac kötü bile olsa maximumu alıyorsa sorun yok yeterki lotus iyi bir momentum yakalasın saygılar

  49. genelde alonso-hamilton taraftarları arasında böyle azılılar var. önüne pek de geçilebileceğini sanmıyorum, siteye yeniden üye olmak kolay sonuçta.

    bunun çözümünü zaten yorum onayı koymakla bulabiliyorlar.

    yönetim geçenlerde bahsettiğim (-) butonlarını kaldırma durumunu da değerlendirmiş sanırım, güzel de olmuş.

  50. Avrupa`ya kadar bende kesinlikle zorlanacagini dusunuyorum, ama Ispanya`dan itibaren araca ve sistemlere alisir heralde..

  51. Agzina saglik kardesim, her cumlene katiliyorum..

  52. Yeni yeni isimler görüyorum ve hoşgeldiniz arkadaşlar diyorum.
    Site adminlerinden bir ricam olacak.Dün gece nahoş söylemli bazı yorumlar oldu ve bundan sonra da olacaktır.Raikkonen'in dönmesine sevinmesini dahi bilemeyen taraftarlarla ve onlara zamanında yazdıkları yorumların karşılığını vermek isteyen taraftarların kavgalarını görmek istemiyoruz.Benim 6.sınıfa giden çocuğum var ve o da bu siteye ziyaretlerde bulunuyor.Çocuğuma F1 tutkusu aşılamak yerine hır gür okutmak istemiyorum.Yaptırımlarınızın daha sert olmasını sadece yorumun silinmesiyle sınırlı kalmamasını istiyorum.Daha şimdiden bu gruplar birbirine girerse mart ayında buraların halini düşünemiyorum.Şimdiden tedbir almanızı önemle rica ediyorum.Raikkonen McLaren veya Redbull takımı ile dönseydi pek sorun olmayabilirdi ama Lotus Renault ile dönmesi şuan her iki taraftar grubu adına söylüyorum adeta pimi çekilmiş bomba gibidir.Kendini bilen insanlara sözüm yok ama bilincini kaybeden insanları ayıklamak gerekir diye düşünüyorum.

  53. Tek problem lastikler. Kers kullanmış biri, zaten çok da problem bir sistem değil… Drs de kers gibi yani bunlara alışması zaman almıcaktır. Sezon ortasında bi ton pilot sürüyor, testtir yarıştır… Sporu bırakmış olabilir, ama bir çok seriye katıldı… Kondisyon sorunu da olmucaktır çok fazla. Testlere kadar hazır olur. 2009 da slick lastikler de önemli deneyim bence. Tek sorun pirellinin agrasif lastikleri bence… Hızlı olup olmucağını belirlicek tek etken bu…

  54. Norbert Haug ye dikkat:)
    sanırım gelecek sene için mecedes kimiye göz kırpıyor:)

  55. hilalkimppa avatarı

    Evet biraz zor olacak gibi görünüyor ama Kimi'nin bişey için bu kadar net ve istekli konuştuğunu ilk defa görüyorum.2007 de son yarış öncesi bie bu kadar heyecanlı değildi.bu bizi umutlandırıyor açıkçası inşallah eski formuna kavuşur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir