Mercedes 2012'de Testlere Olan Yaklaşımını Değiştirecek

yazar:

kategori:

Takım, 2011’de ilk yarıştaki paketlerini denemek için en son kış testini beklemiş, ondan öncesinde sürekli olarak temel aero paketle çalışmıştı.

Brawn, çok fazla denenecek şey olması nedeniyle o stratejide kafalarının karıştığını; gelecek sene için bunu benimsemeyeceklerini belirtti.

Brawn: “Dürüst olmak gerekirse bunu yapmayacağız. Ders aldığımız şeylerden biri bu. Kulağa iyi bir fikirmiş gibi geliyor ama başlangıçta sorunların bazıları, aracı çalıştırma ile ilgiliydi.”

“Araca koyacağımız paketin, işleri daha iyiye mi, yoksa kötüye mi götüreceği yönünde kafa karışıklığı vardı. Dolayısıyla, bir süre için ne yapmamız gerektiği konusunda belli bir düşüncemiz yoktu”

“Bu yüzden oldukça sağlam olan yeni paketi beklemek zorunda kaldık. Birçok karoser parçası vs vardı. Bunun yanında, (yeni tedarikçi) Pirelli yüzünden piste bir araç çıkarmamız gerekiyordu.”

“Sezon öncesinde sadece 3 test olmasını da düşününce bunun artık benimsenecek yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. 2012’de bu felsefeyi takip etmeyeceğiz”

Takım 2011’de hayal kırıklığı yaşasa da Brawn, operasyon açısından en iyiden çok uzakta olmadıklarını dile getirdi.

Brawn: “Açıkçası sezon başında araçla ilgili bazı sorunlarımız oldu. Bu yüzden belli miktarda yeniden örgütlendik. Şimdi sahip olduğumuz bu araç, geçen sene yarışlar kazanabilirdi. Ama ilerleme oranımız yeteri kadar hızlı olmadı”

“Birçok şeyi çok iyi yaptık; şu anda birçok şeyde en iyiyye yakınız. Ama bu demek değil ki şöhretimize bel bağlıyoruz. Sezonun ilk yarısı oldukça zordu ve araçla ilgili işleri doğru yapma adına çok fazla çaba ve kaynak harcadık ki kaynaklarımızı boşa harcamak zorunda kalmak istemiyorduk”

“İstikrarı yakaladığımızda, öndeki gruptan 1 saniye uzaktaydık. Seneninin ikinci yarısında da bu farkla devam ettik ki bu aslında büyük bir çaba gerektirdi. Çünkü çoğu yarışta araçlarına yeni şeyler ekliyorlardı”


Yorumlar

  1. mercedes başarı demektir.hadi yahu bu adamın yaşı geçiyor acele edin.

  2. crazy drift avatarı

    anlıyorlarda elden gelen bişey yok anca bu kadar diyorlar(türkçesi).

  3. adam gibi denemeden parça götürmeyecez diyor da mclaren deneyemeden götürdü işe de yaradı . işe yaramasa zaten kötü durumda olacaklardı , değişen bişey olmayacaktı . mercedes anlamıyor mu araç kötü mü iyi mi ?

  4. schumacher61 avatarı

    kırmızı kaskı elden bırakmamış adamım :))

  5. Serdar Demir avatarı

    mercedesin test yaklaşımları:
    lim
    x-> HRT

  6. üstad :))

  7. neyi değiştirecekse değiştirsin ne yapacaksa yapsın.hasbel kaderde olsa artık bir galibiyet schumi galip gelsin onada razıyım yeterki bir galibiyet bir umut la

  8. Seneye grid şimdikine göre daha sert ve acımasız olacak.
    Reno motorlu williams ve Lotus ismini alan renolar ile force india ve tororossolarda 4 ve 5. takım olmak için çok zorlayacaklar.
    MGP nin öncelikle bu grupran 0,5 saniye uzaklaşması lazım.
    Öndekiler ne kadar daha gelişirler bilmiyorum ama artık mgp nin podyum mücadelesi verecek bir araç hazırlaması lazım. Örneğin bu yılki ferrari kadar tempoya sahip olmaları gerekiyor seneye.
    Fakat sezon sonundaki bazı denemelerinde araç istikrarlı olsada ferrariye fazla yaklaşamadılar.
    umarım bu kadar deha beyin bir aradayken keltoş neweyin aracıyla mücadele edebilecek bir araç yaparlar;)

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Seneye birçok dönüm noktası yaşanacak formula 1 de..

  10. söyleyemeden edemeyeceğim ama hayatımda IFFHS kadar gereksiz bir kuruluş daha görmedim. bunların bi anketi vardı geçenlerde dünyanın en iyi futbolcusu gibi bişeyi soruyolardı arap liginden bi eleman seçilmişti. nedense bizim basında çokça yer alıyo bu kuruluş. bunu anlayamıyorum.

  11. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Ross amca 2 sene üst üste hatalar yaptınız ekip olarak. Bu sene teknik kadroyu da güçlendirdiniz mazeretiniz kalmadı bu sene iyi bir makine yapmanız şart oldu. Şumi ve Rosberg e biraz iyi bir makine verseniz podyumda galibiyet de gelecek …

  12. Mesut Özil de var.

    İlk başta oy vermeyi düşünmüyordum ama sayfanın sonundaki görsel doğrulama kodunu görünce fikir değiştirdim.

    Öğrendin mi HugoBoss? Anket dediğin böyle yapılır.

  13. http://www.iffhs.de/?b002ec70a804f4cd003f09

    Arkadaşlar konu dışı olduğunu biliyorum. IFFHS'nin en popüler futbolcu anketi var. Listedeki tek Türk Arda Turan. Şu anda açık ara önde. Destek vermek isteyenler olabilir. Paylaşmak istedim.

    Saygılar.

  14. Yeni F-kanalı denediklerinde anlamıştım zaten test yaklaşımının değiştiğini.

  15. crazy drift avatarı

    lafa gelince güzelde icraata gelince bu mahareti goremiyoruz! inşallah seneye ben yanılırıım.

  16. Schumacher- avatarı

    Mutlak başarı istiyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir